Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru subwoofer

Vizitator danydoom

Postări Recomandate

Vizitator danydoom

Salut! Am un subwoofer [no name] pasiv cu difuzor Ocean soud[doar atat scrie pe el si o serie] de 80w si 4 ohm care nu are filtru.Diametrul difuzorului ar fi cam de 8 inch. M-ar interesa sa stiu ce filtru as putea sa ii pun? Ceva cumparat de pe piata dar care sa nu coste cam cat ar face tot acest subwoofer. Momentan se aude rau.Incinta are gaura de bass reflex.Iese doar mult aer, bass-ul e praf.

Inca o chestie ar fi : Daca as pune amplificare proprie pe el cam la cati bani m-ar ajunge si daca se merita pentru acest difuzor? Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

1

• jvl_77

1

Top autori în acest subiect

Totul depinde de tine, cat vrei sa investesti, daca vrei bineinteles.  Poti sa folosesti filtru pasiv sau activ. Ala pasiv e mai ieftin.

Pe scurt: Filtru pasiv sau activ+ amplificare depaseste valoarea subwooferului.

Link spre comentariu
Vizitator danydoom

Este un subwoofer de camera[sa nu se inteleaga ca este de masina].Spune-mi te rog ce model de filtru pasiv as putea cumpara?

Cam la ce pret ar ajunge unul de pret mediu si daca o sa fie schimbare majora la sunet?Si inca o intrebare ar fii:Amplificarea proprie la un subwoofer difera foarte mult fata de amplificarea de pe un canal la un anumit amplificator sa zicem?

Crezi din cunostintele tale ca acest difuzor are cat de cat potential pentru o camera? Personal, pot spune ca arata bine, ca marime, greutate.Are ceva magnet.Din cate am citit si eu filtru schimba total felul cum se aude un difuzor si de aceea cer alte pareri.Va multumesc!

Editat de danydoom
Link spre comentariu

Uite ce am facut eu:

Am folosit  doua subwoofere Akai SS018A-10SW , unul pe stanga si unul pe dreapta , pentru partea de joase.(89dB/m?W)

AM pus un filtru Posted Image L3 =3,6mH(cu miez) L4= 2,2mH (aer) , C3= 68uF(monacor bipolar) , C4 =22uF (monacor bipolar).

Partea de medii si inalte este completata de cate o boxa Tesla 15W/4OHM (88dB/m/W), pe fiecare canal , legata  serie printr-un bipolar de 100uF. 

Poti folosi un filtru asemanator , pasiv , sa vezi cum suna . poti sa il amplifici cu ceva gen:

http://www.diy-electronic-projects.com/p7-Low-pass-filter-Subwoofer

+ un amplificator audio normal dupa filtru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări