YO5VAE Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Se da schema aparent banala de mai jos: Circuitul se alimenteaza la tensiunea de 12 V. Intre componente exista niste test-points care sunt legati la intrarile ADC ale microcontrollerului unde se face citirea tensiunilor. Valorile tensiunilor se cunosc iar daca este nevoie le voi posta. De asemenea. valorile rezistentelor se cunosc DAR trebuie verificat daca rezistenta R? este cea care trebuie, in sensul de verificare electrica a valorii ei. Se mai produc greseli de montaj si valoarea acestei rezistente trebuie determinata electric. Oricat mi-am scremut mintea nu am reusit sa fac o masurare corecta. Poate reuseste cineva sa ma ajute sa fac masurarea acestei rezistente. Datasheet LED: http://www.mouser.com/ds/2/311/LP%20A676%20-%20SIDELED-318989.pdf Multumesc anticipat. Editat Ianuarie 18, 2016 de YO5VAE Link spre comentariu
digix Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Daca am inteles eu bine datele problemei, o rezolvare simpla, independenta de valoarea tensiunii de alimentare ar fi daca ati construi o punte wheatstone. O ramura sa fie cele doua rezistente din montaj, testerul sa adauge o ramura cu alte doua rezistente identice si se masoara tensiunea pe diagonala puntii. Cand tensiunea este aproape zero rezistenta plantata este ok. Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Eu nu prea inteleg....Se doreste realizarea unui sistem de masura pe o linie de productie ? Pai uC-ul calculeaza ain2-ain3 si daca nu este corect atunci R nu este cea care trebuie . Editat Ianuarie 18, 2016 de djvas Link spre comentariu
YO5VAE Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Da. Este vorba de un tester electric care face testarea la 4 produse diferite (unul dintre ele in 3 variante). La acest produs. este vorba de 2 rezistente care formeaza un divizor de tensiune si 2 switchuri la masa, 5 rezistente serie cu switchuri la masa intre ele si partea prezentata mai sus. Desigur, se masoara valori rezistente, fire intrerupte, inversate. scurturi intre fire la plantarea pe placa si in mufa, componente lipsa si/sau de alte valori, etc. Restul sunt in regula, doar partea de mai sus ma da peste cap Se folosesc 3 tipuri de rezistente pe acelasi produs... una de 100 de ohmi, alta de 95.4 si alta de 82. Ce ma intereseaza cel mai tare este sa fiu sigur ca rezistentele nu au fost incurcate intre ele pe tipurile de variante. Adica la varianta 1 am rezistenta de 100R, la varianta 2 am rezistenta de 95.4, etc. Ma intereseaza ca varianta 1 sa nu aiba rezistenta de 95.4R care se pune la varianta 2. @digix ... diferenta dintre rezistente (pe variante) este destul de mica si este vorba de 3 variante care se verifica. Varianta cu puntea nu cred ca merge, cu toate ca ar fi fost interesant de incercat. @djvas ... care ar trebui sa fie valoarea corecta la ain2 - ain3? Editat Ianuarie 18, 2016 de YO5VAE Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Pai se poate face cum am zis eu mai sus... Masurati AIN2 , AIN3, faceti diferenta intre ele si rezultatul este o variabila care se compara cu o referinta (constanta sa zicem). Daca if variabila +/- toleranta <> constanta atunci R nu este cea care trebuie then FAILTEST Editat Ianuarie 18, 2016 de djvas Link spre comentariu
digix Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Nu inteleg, R1 este 100 ohmi in toate variantele ? De ce nu scurtcircuitati led-ul in teste si simplificati la un divizor ? Link spre comentariu
YO5VAE Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) @djvas - Ideea este corecta si in cel mai rau caz asa o sa fac verificarea. Problema e ca eu trebuie sa afisez/calculez valoarea rezistentei, pentru ca mai departe se trimite intr-o baza de date. @digix - Referitor la scurtcircuitarea led-ului, nu este permis. Eventual sa incerc sa il trec pe ain3 la masa, dar daca fac asta, nu mai pot masura caderea de tensiune pe led. Trebuie sa il verific si pe ala, cel putin ca functionare...daca nu e defect sau plantat invers. Si da...R1 este 100 R in toate variantele. Editat Ianuarie 18, 2016 de YO5VAE Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Tineti cont si de curent !!! Cat este de curiozitate in ex de mai sus ? Valabil la ce a zis si digix .. 360mW nu e mult pt aceste rezistente ? sau mai rau prin uC spre masa ? De asemeni la scurtcircuit led o sa avem 6V la AIN2 .. suporta micro atat ? Eu inteleg ca e vorba de productie...dar cand cereti sfaturi ar fi bine sa ne dati cat mai multe detalii. Unde intampinati probleme ? In partea de soft ? Editat Ianuarie 18, 2016 de djvas Link spre comentariu
digix Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 dureaza 100mS o citire nici n-are timp s-o simta. AIn3 poate fi pus la masa prin, releu, mosfet, comandat de microcontroler strict pe perioada citirii dupa care se poate face si testul pentru led. Link spre comentariu
YO5VAE Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Tocmai asta este problema mea... nu reusesc sa calculez curentul care trece prin circuit din cauza prezentei ledului. La masuratori...la tensiune de 12V, curentul este undeva sub 100mA daca bine imi amintesc...dar nu da teoria cu practica oricat as calcula. Am toate datele problemei dar nu iese rezultatul Daca as avea curentul, as putea sa calculez fara probleme tot ce e acolo, inclusiv rezistenta ledului... Editat Ianuarie 18, 2016 de YO5VAE Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Ce ADC ai tu care sa suporte 12V pe intrare? Link spre comentariu
digix Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Merge montajul testat si cu 5V nu ar fi asta o problema. Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Pai de ce nu il masurati ? Eventual la un esantion de x produse si stabiliti o valoare de baza si toleranta admisa ... @sesebe Corect. Asta mi-a scapat. Link spre comentariu
digix Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Montaj alimentat la 5V Comanda releu ON - Ain3 pus la masa- masurat Ain2 -Comanda releu OFF - calculat R Masurat Ain3 - concluzii stare LED functie de tensiunea masurata. Editat Ianuarie 18, 2016 de digix Link spre comentariu
YO5VAE Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Este vorba de o placa bazata pe familia intel 8051. Placa este destul de veche, facuta la comanda si stie destul de multe. Are 40 intrari analogice care suporta vreo 24v, 40 iesiri digitale si vreo 8 intrari digitale + 2 porturi de comunicare seriala. Flashul este un 27sf512. Probabil daca era ceva actual as fi putut sa o scald altfel. Pe langa asta mai este o placa de comanda cu relee, pentru cuplarea anumitor tensiuni pe anumiti pini si eventual trecerea unor pini la masa. Desigur, am picat si eu la mijloc si mi s-a pus in brate proiectul deci nu va pot spune mai multe despre placa respectiva. @digix ... de asta ma temeam ...de un releu in plus, ca deja am vreo 26. Dar poate reusesc sa mai strecor unu pe placa adaptoare. Cred ca alta solutie nu este, exceptand calculele alea groaznice pentru aflarea rezistentei ledului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum