Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio de buzunar Sharp Model BP-170

incubus

Postări Recomandate

Este acest radio de buzunar Sharp Model BP-170

As vrea sa scot placa de circuit imprimat dar nu este prinsa cu suruburi ci prin presare am impresia. Nu imi dau seama cum sa fac ca sa nu crap/stric carcasa de plastic care este foarte dura. Asa cum se vede in foto, placuta este fixata direct in carcasa in acele puncte. Ma puteti sfatui cum sa o scot si evident cum sa o fixez la loc?

De asemenea as vrea sa stiu daca pot gasi schema acestui aparat.

Va multumesc

post-243086-0-82967900-1453151277_thumb.jpg

Editat de incubus
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• incubus

5

• leoncris

2

• Florinel TV

2

• costi75

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O parghie facuta cu o surubelnita lata , plata , pozitionata intre carcasa si cablaj deasupra "urechiusei" notata cu 1 atat pentru demontare cat si pentru ... fixare.

E totusi plastic , deci ceva elasticitate are iar o deformare de 0.5-1mm rapotrata la o lungime de 100-120mm nu poate conduce la ... deteriorari.

Ceva ... asemanator :

post-199012-0-18531400-1453183854_thumb.png

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri.

Stau si ma intreb de ce a gandit japonezul la vremea aceea modul acesta de fixare prin presare fara suruburi. Carcasa este destul de groasa si dura (tare).Am vrut sa scot placuta dar exista riscul foarte evident sa se fisureze-crapa atat carcasa cat si placuta de circuit imprimat. Cum or fi montat-o ei in fabrica? M-am gandit si eu la un moment dat cu aer cald de la foen.

Alte pareri?...a mai intampinat cineva o carcasa cu astfel de prindere?

Link spre comentariu

Chir nu stie nimeni o chestiune asa simpla? Cum se scoate/monta la loc? Prin culisare? Am incercat sa o scot dar carcasa se incapataneaza sa opuna rezistenta si chiar nu doresc sa stric ceva.

Link spre comentariu

Esti ca ala care moare de foame cu slanina'n fata , de teama sa nu se taie'n cutit .

Mama ei de ... carcasa ! 

:d  :d  :d  exact bine zis

daca reparam si noi tv-uri asa ne uitam doar la el si nu actinam din cauza ca ne curentam   :85 :91 mama ei de carcasa

Link spre comentariu

Ma bucur ca sunteti atat de veseli, insa nu credeti ca am incercat sa scot placa inainte sa postez aceasta chestiune? Nu este prima carcasa de radio ce o deschid. Insa repet, poate se intelege, in cazul acesta este atat de prinsa incat daca insist mai cu putere se crapa,rupe placa care este si asa subtirica. Am incercat asa cum mi-au sugerat colegii mai sus. Nu pot sa o scot. Nu sunt un găgăuţă sau nepriceputeanu. Pe unii poate ii amuza povestea, insa doresc un sfat din partea cuiva care a mai intampinat ceva asemanator si a reusit sa demonteze radioul fara sa se distruga ceva.

Editat de incubus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări