Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

buna, cum se lipeste caciula tuburilor electronice pe sticla ?(cu ce solutie)? solutie?)

pavel 47

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pavel 47

4

• doru3160

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

S-a mai discutat pe aici pe forum despre fel de fel de solutii cu ciment refractar sau alte retete.Cred ca in zilele noastre avem noroc de produse gata ambalate care s-ar preta la asa ceva.De ex eu am folosit un chit pt seminee,care pe ambalaj se lauda ca "tine" pana la 600 grade,si am lipit un culot pe un balon la un EM4.Cred ca si o caciula metalica ar merge lipita.Poti intreba in magazinele de profil ce smacuri au special pt asa ceva...mie mi-a fost mai usor decat sa umblu dupa componente chimice.

Link spre comentariu

Selac(diluat cu alcool)+praf (faina) de cuartz sau de marmura. Apa de sticla (silicatul de sodiu) ataca cuprul. Mai multe poti citi aici (postarea #15 a lui R.Walz, e dr in chimie) :  http://www.radiomuseum.org/forum/lockeren_roehrensockel_befestigen.html

O metoda rapida ar fi folosirea siliconului rosu (neutral) utilizat pt etansarea chiulasei la auto, rezista la 700°C si il gasesti la magazinele de piese auto.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări