Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Puterea" acumulatorilor

eduard_florentin

Postări Recomandate

La o bormasina am niste acumulatori asemanatori cu R14 (deci mai mici si mai grasi decat R6) de 1200mAh. I-am inlocuit (intrucat nu prea mai sunt buni) cu unii de 2300mAh, dar format R6. M-am gandit ca o sa tina mai mult si ca bormasina o sa aiba cel putin aceeasi forta. Din pacate m-am inselat. De tinut nu stiu cat tin, dar in ceea ce priveste forta, bormasina e obosita rau de tot. O opresc cu mana... Nu trebuia sa fie mai puternici? Cum stau lucrurile?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• adi_0106

2

• eduard_florentin

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

bormasina aia avea acumulatori Ni-Cd, iar tu ai pus probabil Ni-MH.Acumulatorii originali rezistau la un curent asa de mare cat consuma bormasina, dar cei noi, mai ales daca nu sunt unii destul de seriosi(cei de tipul photo sau high power) nu prea o sa faca nimic.ar fi o idee sa verifici si daca se incarca bine.

Link spre comentariu

eduard_florentin am si eu o auto-filetanta bosch cu acumulator .. si am un acumulator vechi descfacut - si sincer aia nu mi se par mice acumulatori d`astia penali din magazine

PS: un acumulator intreg pt bosch-ul meu costa peste 100 de epuroi

Link spre comentariu

probabil ca nu sunt acumulatori osbisnuiti. si eu am o bormasina mica cu baterii, acumulator 18V, 1.2Ah, si sunt Ni-Cd, am masurat si mananca peste 10A(parca vreo 11 si ceva, nu mai retin) bormasina. daca scoti 10A din niste R6 Ni-Mh....atunci probabil ca o sa ai o tensiune...miiica la borne.

Link spre comentariu

Intr-adevar, astia noi sunt Ni-MH. Niste Lenmar (care de incarcat se incarca bine, dar problema e cu amperii; i-am pus pur si simplu in scurt si am obtinut vreo 6 amperi pe cand, dupa ce am facut acelasi lucru si cu cei vechi :smt101 era sa raman fara aparat...). Am pus vreo 6 bucati (imi trebuiau 7,2V). Deci nu cat sunt de grasi conteaza, ci sa fie Ni-Cd... :smt104 . (ceilalti erau "made in china", dar cred ca erau Ni-Cd). Multumesc frumos pt lamuriri

Link spre comentariu

nu te grabi, daca sunt Ni-Cd nu inseanma ca vor face treaba, si cei nicd trebuie sa poata face fata sarcinii. daca vei cumpara R6 s-ar putea ca nu ajunga nici aia. poate ceva R14 spre R20, oricum, trebuie sa fie facuti pt curent mare. sunt multe tipuri de acumulatori acum pe piata, multe firme produc, dar multe sunt si foarte slabi calitativ. asa ca, ai grija ce iei.mai vezi si conexiunile cum le faci. trebuie niste conductori seriosi si sa faca contact bine. in acumulatorul original probabil erau conectati intre ei prin niste lamele destul de serioase lipite prin sudura prin puncte, ai grija cum faci contactele, s-ar putea ca si acolo sa fie probleme.

Link spre comentariu

Acumulatorii pe care ii aveai suportau curent mare. Tu probabil ca ai inlocuit cu acumulatori obisnuiti, pentru lanterne. Bormasinile ieftine au acumulatori cu NiCd si au destula forta. Eu am si bormasina si aspirator cu acumulatori si au NiCd si consuma destul de mult. Aspiratorul am incercat sa il alimentez din alt acumulator si mergea incet.Suprafata mai mare a acumulatorului permite si curent mai mare. Nici in modelism nu prea se folosesc R6. Acestea nu dau curent ca si cele R14.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări