iuliantv Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 salutare,am recuperat un smart sony 42 care se pare ca a suferit de condens sau chiar apa ,martori sant cuplele audi video ce sant putin ruginite ,un destept se pare ca la pus la uscat ceva mai mult decat trebuia,deoarece capacul de la spatele tv-ului era destul de curbat ,in seara asta am desfacut displayul si prima folie de sub cristalele lichide era curata dar putin ondulata in partea de sus,din lipsa de timp era destul de tarziu si spatiu a trebuit sa-l pun la loc,dar parerea mea e ca mai mult ca sigur a fost afectate si cristalele lichide din cauza caldurii excesive folosite la uscare,altfel nu-mi explic culoarea violet a petei in general pe fonduri inchise,pe fonduri deschise are o imagine acceptabila,pana fac mai multe teste,eventual cu un alt backlight peste care sa pun cristalele lichide sa vad daca e ok,sa pot cauta un display spart de acelasi tip sa fac transferul,deci dv ce parere aveti este compromis displayul sau doar backlightul? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Eu as zice ca-i display-ul. Mai trebuie testat dar mici sanse sa fie altceva. Poate doar daca defectul este la foliile din fata la matricea LCD. Link spre comentariu
stefank Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 sau cele citeva straturi de folii din spatele panelului de cristale lichide sint afectate , in cazul acesta s-ar putea schimba cu altele de la un panel spart tot de 42 Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Posibil ca din cauza sursei de caldura polarizatorul de pe LCD sa fi suferit modificari.Doar daca testezi cu alt sistem de dispersie a luminii poti detecta asta. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 sau cele citeva straturi de folii din spatele panelului de cristale lichide sint afectate , in cazul acesta s-ar putea schimba cu altele de la un panel spart tot de 42 Tot asta am vrut si eu sa spun dar am spus din greseala "in fata". Din pacate sansele sint mici. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Eu din cate stiu are "in fata" o folie polarizatoare.Aia e polarizatoare.(parca are una si "pe spate")Celelalte din spate sunt pentru dispersia uniforma a luminii.Chiar nu stiu cum e la TV (nu am avut inca probleme de felul acesta) insa in alte display-uri LCD din ce-mi amintesc din tinerete aveau o folie polarizatoare pe spatele sticlei propriu zise a displayului si una pe fata sticlei.Doar unii fotoni treceau prin polarizatorul intern apoi prin LCD apoi prin polarizatorul extern.Altfel cred ca iese putin difuza imaginea.Imi amintesc de asta ca prin '89 aveam ceas electronic,calculator la care doar eu vedeam afisajul cu ochelari "speciali" facuti din folie polarizatoare.Sau obtineam diferite nuante sau negativul in functie de unghiul in care montam (priveam) prin polarizator.Chiar si acum,o pereche de ochelari de soare polarizati,afecteaza imaginea multor displayuri LCD. Editat Ianuarie 17, 2016 de gabiz_ro Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum