Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru subwoofer

Vizitator danydoom

Postări Recomandate

Vizitator danydoom

Salut! Am un subwoofer [no name] pasiv cu difuzor Ocean soud[doar atat scrie si o serie] de 80w si 4 ohm care nu are filtru.Diametrul difuzorului ar fi cam de 8 inch +/-. M-ar interesa sa stiu ce filtru as putea sa ii pun? Ceva cumparat de pe piata dar care sa nu coste cam cat ar face tot acest subwoofer. Momentan se aude rau.Incinta are gaura de bass reflex.Iese doar mult aer, bass-ul e praf.

Inca o chestie ar fi : Daca as pune amplificare proprie pe el cam la cati bani m-ar ajunge si daca se merita pentru acest difuzor? Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maryuss2011

2

• ahegyes

1

• adrian lucian

1

• Dominicue

1

In principiu ai 2 optiuni:

1 - folosesti un filtru pasiv (o bobina sau bobina+cond) si un amplificator oarecare ca sa il amplifici

2 - folosesti un filtru activ (adica cu amplificare).

Prima varianta e ma iieftina dar rezultatele nu vor fi spectaculoase. A doua varianta ar fi de preferat dar e o varianra scumpa. Un crossover activ decent e scump. Cel mai ieftin ce stiu eu e vreo 180euro si are parca doar 100w. O varianta ar fi sa iti construiesti un crossover activ, dar....din experienta proprie iti spun, nu e usor sa faci asa ceva.

Posibil ca subwooferul tau sa nu merite efortul, la asta te-ai gandit?

Link spre comentariu
Vizitator danydoom

Tocmai de asta cer pareri despre acest difuzor.Daca se merita sa il fac sa se auda ca un subwoofer.As putea cumpara de pe piata un filtru pasiv gata facut ca sincer nu ma pricep in a construii unul?Asta doar daca trebuie doar sa leg cumva condesatorul si bobina[nu cred ca ar fii asa greu].Totusi nici asa nu stiu ce bobina trebuie, ce condesator.Ce ma intereseaza este sa se auda bass-ul mai plin.Momentan se aude rau.Departe de un subwoofer.Nu imi trebuie sa darame casa.Ci doar sa se auda decent pentru o camera.Sa iti dai seama ca exista un subwoofer in camera.

As putea sa pun poze cu difuzorul daca pentru cineva conteaza sa vada cum arata.

http://postimg.org/gallery/ywpdnxos/ Cam asa arata difuzorul.Scuze pentru calitatea proasta a imaginii.

Editat de danydoom
Link spre comentariu

Sincer la ce vad eu in poze ......nu merita nici macar sa te gandesti ca ai putea face un subwoofer cu acel difuzor .

Stiu ca nu-ti place ce am scris dar...........asta-i realitatea ........din ce stiu pana cum nu a reusit nimeni sa faca din R.....T bici si sa faca  POC

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator danydoom

Nu am nevoie sa fac din acest difuzor o bestie[stiu ca nu se poate].,Ma intereseaza cumva sa fac sau sa cumpar de undeva un filtru pasiv de 1 cale care sa scoata doar frecventele joase.Cand te uiti la filme nu cred ca satelitii iti dau bass-ul, ci doar un subwoofer.

Maryuss2011 multumesc pentru ce mi-ai aratat dar din cate vad este pe site turcesc si nu inteleg mai nimic despre ce este vorba.Poate doar sa iau schema de acolo si sa construiesc de la 0 tot ce imi trebuie.

Poate sa vina cineva cu un raspuns clar despre subiect? 

Link spre comentariu

Difuzorul e slab dar poate nu e buna nici incinta... In gaura aia trebuie sa fie un tub cu anumite dimesiuni

Filtrul pasiv la  subwoofer nu da bass in plus, el doar taie mediile si inaltele . Chiar poate sa taie putin si din bass pentru ca bobina are o rezistenta parazita

Link spre comentariu

Maryuss2011 multumesc pentru ce mi-ai aratat dar din cate vad este pe site turcesc si nu inteleg mai nimic despre ce este vorba 

Cu placere!.Ai intr-o arhiva in josul paginii schema,cablaj,asezare piese.... :limb:  iar daca nu intelegi nimic,foloseste google traducere pe pagina aia 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări