Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Lifetec șasiu 11AK19P- traf linii defect ?

validae

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

17

• adydep

8

• Florinel TV

6

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca nu rezolva problema condensatorul de pe filtraj Uvideo,sigur cinescopul sa uzat prematur din cauza amplitudinii mari a impulsurilor pe filament.Se poate incerca o regenerare.

Link spre comentariu

Nu s-a schimbat nimic după înlocuirea filtrajului video.Tubul e uzat de alimentarea cu tensiune prea mare. O să încerc să cresc tensiunea pe la 120V, poate se vede mai bine. 

Link spre comentariu

Din păcate tubul este foarte uzat, așa cum bănuiam, a trebuit să las alimentarea B+ la circa 130V și tensiunea pe finalul video de circa 215V ca să redea culorile cât de cât corect...

Nu are rost să-l mai regenerez, ăsta cred că e ultimul lui an....unele lucruri chiar nu trebuie cârpite la infinit. Am văzut că finalul linii TDA 6107JF ce fusese defect suportă o tensiune maximă de 250V, inițial era alimentat cu 246V (aproape de limită), deci ar trebui să lucreze mai ,,relaxat,, la 215V cât are acum...mulțumesc încă o dată tuturor ce m-au ajutat. 

Link spre comentariu

la tensiunea asta vinalu video lucreaza bine fara probleme si cu tensiunea de 115v B+ trebuie suntata rezistenta de pe filament posibil sa aiba o imagine cit de cit bunisoara dar este bun si asa 

Link spre comentariu

Din păcate tubul este foarte uzat, așa cum bănuiam, a trebuit să las alimentarea B+ la circa 130V și tensiunea pe finalul video de circa 215V ca să redea culorile cât de cât corect...

Nu are rost să-l mai regenerez, ăsta cred că e ultimul lui an....unele lucruri chiar nu trebuie cârpite la infinit. Am văzut că finalul linii TDA 6107JF ce fusese defect suportă o tensiune maximă de 250V, inițial era alimentat cu 246V (aproape de limită), deci ar trebui să lucreze mai ,,relaxat,, la 215V cât are acum...mulțumesc încă o dată tuturor ce m-au ajutat. 

finalul video poate rezista , as fi curios daca rezista si trafo linii mai mult timp - nu cred ca la 145V a ajuns direct ci crescator in timp altfel nu se ducea tubul si ceda oricum altceva in scurt timp - pe CI cadre ce tensiuni ajung ?

mie mi se pare foarte mare tensiunea 130V , de la 115V si sigur ceva o sa cedeze rapid

Link spre comentariu

Mă gândeam eventual să scad B+ dar să-i dau filamentului o tensiune  crescută prin înfășurare externă cu o spiră pe trafo linii, am mai făcut asta cu un Philips cu tub uzat (trei spire exterioare separate), dar nu a mai ținut decât vreo jumate de an după.....

Vă dați seama că totuși tv-ul ăsta a mers destul timp (câțiva ani) cu tensiunea mărită la 150V, filamentele s-au cam oxidat și acum nu mai are suficientă emisie cu tensiune scăzută în filamente. Nu mă aștept oricum să mai țină mult, am mai scris asta, totuși are o vechime.....

Link spre comentariu

Se poate regenera cu metoda ing. Silisteanu,aparuta intr-o lucrare de-a dumnealui(parca Televizoare NEI........).

Concret se alimenteaza filamentul cinescopului cu 6,5-7Vca dintr-un transformator,iar intre G1 si fiecare catod -R,G,B-,pe rand se alimenteaza cu 220V serie cu un bec de frigider de 15V.Autorul recomanda atentie deoarece se lucreaza sub potentialul retelei.Eu pentru siguranta recomand trafo.separator 220V/220V.Rezultatele sunt spectaculoase.

Folosesc cu succes aceasta metoda,am construit un dispozitiv cu butoane(intrerup sau alimentez fiecare catod,si filamentul),si am adaugat si un instrument cu ac indicator.De asemenea am prevazut si cele 2 socluri uzuale-gat subtire si gros.La inceput dispozitivul era prevazut si cu socluri pentru tuburi alb/negru,pentru tuburi delta,etc,dar le-am desfiintat ca nu mai vin la reparat asemenea vechituri.

Link spre comentariu

Am dat o spiră pe trafo linii până la urmă și am înseriat-o fazat cu secundarul de filament, am lăsat totuși și rezistența de limitare în circuit. Acum are o imagine luminoasă și mai clară, cât o ține om vedea, i-am explicat și proprietarului că e pe ultima sută de metri....

Link spre comentariu

Eu am un transformator care are urmatoarele tensiuni :

700V

6V

12V

Tensiunile de 6-12V le am pentru filamente iar cea de 700V o am pentru fiecare catod in parte , alimentez filamentele apoi dupa 1 minut aplic tensiunea de 700V pentru o fractiune de secunda (cand aplic aceasta tensiune se vede in interiorul tubului o flama albastra ) cu aceasta metoda nu am stricat nici un tub si a dat rezultate .

Este construit de mine din anul 1995 .

Stima

Link spre comentariu

Eu am un transformator care are urmatoarele tensiuni :700V6V12VTensiunile de 6-12V le am pentru filamente iar cea de 700V o am pentru fiecare catod in parte , alimentez filamentele apoi dupa 1 minut aplic tensiunea de 700V pentru o fractiune de secunda (cand aplic aceasta tensiune se vede in interiorul tubului o flama albastra ) cu aceasta metoda nu am stricat nici un tub si a dat rezultate .Este construit de mine din anul 1995 .Stima

Posibil sa fie aceeasi schema,l-am folosit si eu cu rezultate bune.La fel traf-ul este homemade.Evident nu se compara cu un regenerator profi.

post-203762-0-95635900-1453048480_thumb.jpg

Link spre comentariu

Rezistenţa care pune G1 la masă ...e bună?

O să verific mâine acea rezistență, nu i-am dat încă tv-ul și acum nu mai lucrez....ar fi chiar culmea să fie din cauza ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări