bogdan666 Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Am facut o mini sursa reglabila cu un LM2678. Alimentarea o fac la 30v, problema e ca daca alimentez orice fel de sarcina se blocheaza la 900mA si nu mai creste voltajul. Oare care sa fie problema? (schema e cea de pe datasheet) Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Acum nu vreau sa fiu rautacios dar de ce ne-am chinui noi sa cautam datasheetul si nu postezi tu frumos aici schema?E ok sa ceri ajutor dar da amanuntele,pune schema si eventual cateva poze cu realizarea. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) Este posibil ca bobina sa aiba inductanta prea mica, bobina sa aiba rezistenta prea mare, integratul nu este original si nu este racit corespunzator. Editat Ianuarie 14, 2016 de one Link spre comentariu
bogdan666 Postat Ianuarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Aceste este cablajul iar acesta este datashhet-ul Link spre comentariu
bogdan666 Postat Ianuarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Este posibil ca bobina sa aiba inductanta prea mica. intr-adevar nu am un lc metru foarte bun, ma bazez pe un multitester facut cu un atmega 328, nu stiu cat e de exact. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 De la ce provine alimentarea? Ce inductanta ai folosit si ce dioda? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Ianuarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 traf normal redresat cu 2200uf, 22uH, sb5100 Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Pune o poza cu montajul sa vedem inductanta Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Traf normal dar cu ce tensiune masurata in secundar? 2200uF nu redreseaza, condensatorii filtreaza, de redresare se ocupa puntea de diode ( ii si zice punte redresoare ). Inductanta este confectionata sau cumparata la valoarea aia? Daca este confectionata atunci pe ce tip de miez este realizata, cu ce sarma si cate spire? Daca este cumparata atunci la ce curent ai ales-o? Dioda este cam mica, nu pui dioda de 5A la o sursa de 5A. Ar trebui sa fie macar cu 2-3A mai mare, nu stau acuma sa explic motivul. Ar trebui deasemeni capsula mai buna, macar TO220. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Ianuarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) Este vorba de aceasta bobina de pe care am luat cateva spire jos pentru ca aparatul arata 0.05mH. le:nu vreau 5A pentru ca nu poate nici traful atata, am nevoie de 2. Editat Ianuarie 14, 2016 de bogdan666 Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 M-as mira sa scoti 2A din inductanta aia. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Ianuarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) deci trebuie sa schimb bobina. Dar inductanta ar trebui sa ramana tot de 22uh si sarma mai groasa sau sa maresc si inductanta ? le: am scris in primul post ca se alimenteaza la 30v Editat Ianuarie 14, 2016 de bogdan666 Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) Cauta DTMSS-16/0.022/8.0-V pentru a vedea cum arata o inductanta cum iti trebuie tie. Poti incerca sa o realizezi cu tor din surse ATX sau de pe placile de baza. Editat Ianuarie 14, 2016 de cristi7521 Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 In loc sa va chinuiti cu bobinuta aia(se cheama bobina de acumulare) si alte nebunii,mai bine construiti schema de mai jos de @Marian: Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 am scris in primul post ca se alimenteaza la 30v Da insa nu m-ai convins ca este vorba despre o valoare masurata sau apreciata, si nici daca este tensiunea de la traf sau cea de dupa filtrare, tocmai de asta te-am intrebat care este tensiunea masurata in secundar. Atunci cand ceri ajutor, trebuie sa faci ce ti se spune, sa raspunzi intrebarilor ce ti se pun, cat mai clar si obiectiv. Deci repet, cat este tensiunea Vca masurata in secundarul trafului? Ai mai zis ca traful nu poate foarte mult, deci te intreb, este nou cumparat, sau bobinat? Daca este nou, are si puterea inscrisa pe el? Poti face un test cu o sarcina rezistiva sau eventual becuri puse direct pe secundar ca sa vezi cat scade tensiunea de la traf in sarcina? Inductanta o poti face tu pe un toroid galben cu alb recuperat din surse ATX, T90-26 sau T106-26. Cred ca ar putea fi bun si T80-26, vezi ce gasesti, masoara-i dimensiunile fara sarma ( deci desfaci sarma de pe el ), masori diametrul exterior, diametrul interior si inaltimea si mi le zici aici iar eu isi voi spune cate spire sa dai pentru 22uH cat ai nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum