Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor construire antena 2.4ghz

smartman_lucy88

Postări Recomandate

Salutare tuturor.Vin si eu cu o problema la care va cer putin ajutor.Am un telefon nokia 701 care datorita unei caderi in gol,pe ciment,antena care se ocupa de transmiterea semnalului bluetooth si wi-fi al acestuia a suferit o fisura,fapt ce duce la o calitate scazuta a semnalului captat.Am cautat pe diferite site-uri de pe net acea antena ca piesa de schimb insa nu o gasesc nicaieri.Asa ca m-am decis s-o creez eu,insa as avea nevoie de ajutorul cuiva priceput.Deci daca cineva are bunavointa sa-mi dea cateva sfaturi,dimensiuni,forme,as fi foarte recunoscator.Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• smartman_lucy88

2

• ndor

1

• Spitfire

1

• Fulgerik

1

Top autori în acest subiect

Multumesc pt raspuns insa nu e ceea ce doream...Ceea ce doresc e sa creez o antena exact ca cea care a fost in acel telefon,si care nu avea 31mm.Am mai facut o imitatie dupa alta antena la cea a gps-ului unui telefon nokia n97 .insa dupa cea care a fost in cel de acum nu pot pentru ca pur si simplu s.a facut bucati acel plastic pe care era imprimata

Link spre comentariu

Eu propun o antena din foita de aluminiu ( staniol) decupata sa imite forma celei originale si pe care sa o lipesti exact peste zona unde era cea veche. Trebuie avut grisa la contactul cu placa de baza sa fie asigurat.

Link spre comentariu

In nici un caz nu o sa mearga cu foita de aluminiu. Aici nu e problema de respectat vreo forma anume , ci de respectat o impedanta anume .

De castig , nu mai zic , nu e cine stie ce. Cel mai usor ar fi sa gasesti o placa de baza functionala de la alt telefon si sa o schimbi .

Link spre comentariu

Antena e microstrip ... nu merge cu foite si stanioluri . " Plasticul " pe care e " imprimata " are si el farmecul lui ... In fine , cine nu crede , sa incerce . Incercarea moarte n - are ... de multe ori nici succes . Dar , cine stie ... poate ma insel , n - ar fi imposibil ...

Link spre comentariu

Ma gindesc ca merge cositorita cea originala un pic si pe fata si pe la planul de masa  ca sa-si pastreze "farmecul".Eu am incercat o antenutza pentru wifi din tronsoane de cablu coaxial teflonat subtire de RTP pentru tableta mea.Rezultatul a fost incert ....pentru ca era modemul de vina !

Eu tot cred ca ar fi mers !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări