Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oscilator de relaxare

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut,

Am si eu nevoie de putin ajutor. Ma chinui sa fac un oscilator de semnal dreptunghiular de 20Khz, si nu reusesc. Am folosit schema atasata, cu R=10k, C=4.7n, dar nu merge.Nu oscileaza deloc, si iesirea este 0V. Am incercat cu 10 operationale, printre care, LM318, AD8055, MCP 602, MCP617, MCP6022, etc.  Rezultatul este acelasi? Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?

post-195068-0-96408200-1452714633_thumb.png

Editat de nimeni_altci
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nimeni_altci

4

• UDAR

3

• ratza

1

• Nostalgic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum  alimentezi ? Schema aia în principiu cu prea merge cu alimentare simplă , doar cu diferențială .Ca să meargă cu simplă mai trebuie o rezistență de la IN+ la +Vcc.

Link spre comentariu

Am pus rezistenta, iar acum merge doar cu ad8055 si oscileaza la 6mhz. Probabil celelalte nu merg pt ca nu au slew rate. In acest caz, cum calculez frecventa de oscilatie?

Link spre comentariu

Dacă cele trei rezistențe de care vorbeam sunt egale si OpAmp-ul îl putem presupune rail-to-rail atunci frecvența este aproximativ 1/1.38RC unde R este , desigur, rezistența de pe intrarea inversoare . Atenție la decuplarea OpAmp-ului !

Link spre comentariu

Nu e nevoie de sursa dubla. Se polarizeaza intrarea neinversoare cu trei rezistente. In loc de o rezistenta R la masa se pun doua rezistente de valoarea 2R, una la + si una la -.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări