Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV FUNAI TVCR-A1404

liviu_mad

Postări Recomandate

acest tv este cu vcr incorporat si defectiunea este ca se opreste singur dupa 5s , cat merge am rastru si osd. Nu pare nimic in neregula la componentele electronice dar video este mecanica stramba si taiate firele de altcineva. Intrebarea este daca nu cumva ia decizia sa se stinga singur detectand ca vcr-ul nu este in regula? Cum pot anula definitiv VCR-ul? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liviu_mad

5

• BUGHIU

1

• Florinel TV

1

• adydep

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru anularea mecanicii se strapeaza senzorii de start si sfarsit (fototranzistorii de pe suportii inalti, Q202, Q201). Comutatorul SW212 se extrage de pe placa si se va strapa contactul D cu G. In aceasta situatie in pin G vor fi 4,22V (pin 9 LD-SW al IC 201Posted Image).

P.S.-Asta e la un tip de tv Funai,poate merge si la dvs!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

deci din cauza la video se opreste. clientul spune ca mergea bine pana s-a blocat o casete in el iar un nepot a taiat firele in ideea ca anuleaza video si de atunci se opreste.

Link spre comentariu

Un alt exemplu de client "tampitel",caruia i sa blocat caseta "sexy" in aparat.Ar trebuii creat un topic cu toate prostiile clientilor. *proc.vede ca mecanismul nu e ok si comuta in standby*

Link spre comentariu

Am facut cum a-ti spus dar tot se opreste, este chiar modelul de care spuneti cu Q201 si Q202. Oare mai trebuie ceva facut sau sa incerc sa strapez G cu altceva?  Pe G am 3.28V

Editat de liviu_mad
Link spre comentariu

senzorii i-am strapat si comutatorul l-am scos din montaj si am tras un fir de la G la D (rezistenta de 10k la masa) si am tensiunea de 3,28V , zic sa incerc sa cuplez G la A1 ca are rezistenta de 22k la masa poate ajung la pragul de 4,22V. Mentionez ca acum mecanica este scoasa detot.

Link spre comentariu

In sfarsit am reusit! G se cupleaza la A1 si obtin o tensiune de 3,8V si mai are un senzor optic care trebuie strapat , este chiar sub mecanica la mijloc langa ledul emitator pentru capat de banda. Acesta este bagat intr-un tubulet de plastic si seamana cu cei de capat de banda, se identifica D217, Multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări