Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

driver laser 4.5A ttl

klayus

Postări Recomandate

Salutare,

Am si eu nevoie sa fac un driver pentru un laser, trebuie sa treaca 4.5 amperi prin ea pentru puterea maxima. pe langa puterea maxima vreau sa modific intensitatea cu pwm dintr-un arduino.

M-am gandit la driverul asta, sunt curios daca functioneaza partea de pwm. IC-ul e lm338

Schema va fi alimentata la 6V 

Multumesc anticipat

post-184260-0-13979700-1452678924_thumb.png

Editat de klayus
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

4

• klayus

4

• Bandi Szasz

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

m-am gandit si la asta dar ma gandeam ca poate am probleme cand iese din sarcina si intra iar in sarcina lm-ul si sa nu sara curentul. fiind laser si fiind si foarte scumpa dioda odata ca sunt sensibile la asa ceva si vroiam sa o protejez cat pot de mult. nu am acces la osciloscop sa vad cum se comporta lm-ul.

Link spre comentariu

Schema merge, l-am testat eu mai de mult dar legatura dupa R2 intre out si tranzistor este in plus asa cum este acuma tranzistorul ala o sa puna in scurt iesirea si masa. Daca tragi ADJ-ul la masa LM338 la iesire o sa aiba cam 1.25V mai putin de atata nu poti scoate findca asa este el construit, motiv pentru care este adaugat R2 astfel incat tranzistorul o sa traga doar ADJ-ul direct la masa si nu si iesirea de 1.25V.  Eu am folosit 1k in loc de 120ohm ce e in schema.

Link spre comentariu

Poţi aduce tensiunea la zero cu o sursă de tensiune negativă pentru pinul ADJ. Avînd în vedere căderea de tensiune pe tranzistor, cred că -1,6V ar fi perfect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări