Vizitator Iordache Silviu Gabriel Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Ti s-a raspuns si aici, ti-am zis si in PM (ca mai intrebat), tu intelegi ce citesti? Reiterezi aceleasi intrebari. Si in general, nu te apuci de ceva daca nu ai habar. Scoate valorile la conzi aia, ridica o schema, citeste cam ce face un cond serie resp. paralel si cerintele de indeplinit, vezi recomandari, ce au facut altii, daca pui un anume fel cum schimba sunetul traductorului etc. Nu ai aplecare, n-ai chef, atunci aloca un buget, gaseste pe cineva si intreaba ce se poate face cu acel buget. Asuma-ti si riscul ca sa nu iasa ce ti-ai dorit. De exemplu, la difuzoarele date nu ai sa simti nimic daca schimbi caramelele paralel cu mama conzilor..... Practic ai doi trei conzi de schimbat, Elna ala (din precautie, are o varsta) si ce ai serie cu mid si tweeter. Probabil tweeterul o sa ceara o atenuare de max 1-1,5dB. Vezi ca sunt zemuri de revitalizat elasticitatea spider-ului la Woofer si mid.... Gata nene, nu tre sa mai studiezi nimic.... Multumesc Adrian pentru raspuns! +1 Ce intelegeti prin expresia "ar trebui sa fie ok?" Ideea de la care am plecat a fost sa nu schimb sunetul gandit de inginerii care au proiectat aceste incinte. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Sa traiesti, bafta. Daca esti din Bucuresti, ai ridicat schema cu valorile componentelor, pot sa-ti imprumut 3-4 feluri de conzi sa-ti faci o idee Link spre comentariu
Vizitator Iordache Silviu Gabriel Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 (editat) Da sunt din Bucuresti.. din pacate nu am pe nimeni apropiat care sa-mi imprumute acei condensatori.. . o sa fac o schema a filtrului dupa cum se prezinta fizic si o sa trec piesele cum se vad.. apoi o sa caut pe internet valorile ..poate gasesc pe undeva.. De dimineata incerc sa gasesc date pe internet despre "zeama" respectiva si sa ma interesez de ea..pana acum nu am gasit un produs anume.. cautarile continua.. Multumesc inca o data si bafta Adrian Editat Ianuarie 20, 2016 de Iordache Silviu Gabriel Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 (editat) De dimineata incerc sa gasesc date pe internet despre "zeama" respectiva si sa ma interesez de ea..pana acum nu am gasit un produs anume.. cautarile continua.. Ia trage o cheada si aici si vezi ce si cum desprea "zeama" .....unde mai pui ca este in bucuresti ....... http://claudiuurban.blogspot.ro/search/label/A%20PIESE%20DIFUZOARE%20ADEZIVI%20-%20SPEAKER%20ADHESIVE Editat Ianuarie 20, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
Vizitator Iordache Silviu Gabriel Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 (editat) Ia trage o cheada si aici si vezi ce si cum desprea "zeama" .....unde mai pui ca este in bucuresti ....... http://claudiuurban.blogspot.ro/search/label/A%20PIESE%20DIFUZOARE%20ADEZIVI%20-%20SPEAKER%20ADHESIVE Multumesc frumos Dominicue! Am o intrebare.. cum pot sa-mi dau seama daca este nevoie de un tratament la spider?Sau oricum ar fi ( este afectat sau nu) este binevenit acest tratament? Editat Ianuarie 20, 2016 de Iordache Silviu Gabriel Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 (editat) Am o intrebare.. cum pot sa-mi dau seama daca este nevoie de un tratament la spider?Sau oricum ar fi ( este afectat sau nu) este binevenit acest tratament? Ehe uite o intrebare foarte buna ( in opinia mea ) Ca sa stii exact daca spiderul are nevoie de tratament ..sau NU , trebuie cunoscuti parametrii de fabrica ai difuzoarelor si ulterior masurati acesti parametrii pe difuzoarele in cauza sa vezi daca se mai inscriu in acestia ....din pacate nu cred ca ai aparatura necesara pentru astfel de teste si in consecinta iti recomand precautie in utilizarea " zemurilor " pentru impregnat suspensii / spidere / conuri etc , pentru ca '' zemurile astea '' aplicate aiurea ( exces ) pot modifica destul de mult timbrul difuzorului, prin rigidizarea intr-o anumita masura a elementelor tratate Asa ca grija mare ...... Am patit pe vremea cand aveam ca Hoby reparatul difuzoarelor , o situatie cu un client care o tinea una si buna ca el vrea sa inlocuiasca rilele suspensilor care erau din poliuretan ( burete ) cu altele din cauciuc , si desi i-am explicat omului ca nu e bine ce vrea sa faca ............omul a insistat in continuare .....i-am facut pe plac cu consecintele de rigoare ....ulterior scandal ca nu-i place cum suna difuzoarele etc etc si uite asa m-am ales cu injurii si cu munca de pomana pentru ca i-am montat inapoi pe gratis rile de poliuretan ( numai sa nu-l mai aud pe individ ) ............Deci ma repet ........Grija mare cu tratamentele pe la spidere / rile etc.....si mai ales la inlocuit-ul elementelor suspensiei cu altceva decat piese de schimb originale Editat Ianuarie 20, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
quasimodo Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 (editat) ..........pe vremuri luai boxe , le carai acasa ,trageai fire si te bucurai de ele.........acum schimbi condensatori,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, le faci TRATAMENT LA SPIDERE ,.............................. furnir rosu daca se poate ,sa zica lumea ca sunt s.faber,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, , le inlocuiesti firele interne cu cabluri audiofile...........complicat domne cu boxele astea! Editat Ianuarie 21, 2016 de quasimodo Link spre comentariu
Vizitator Iordache Silviu Gabriel Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Ehe uite o intrebare foarte buna ( in opinia mea ) Ca sa stii exact daca spiderul are nevoie de tratament ..sau NU , trebuie cunoscuti parametrii de fabrica ai difuzoarelor si ulterior masurati acesti parametrii pe difuzoarele in cauza sa vezi daca se mai inscriu in acestia ....din pacate nu cred ca ai aparatura necesara pentru astfel de teste si in consecinta iti recomand precautie in utilizarea " zemurilor " pentru impregnat suspensii / spidere / conuri etc , pentru ca '' zemurile astea '' aplicate aiurea ( exces ) pot modifica destul de mult timbrul difuzorului, prin rigidizarea intr-o anumita masura a elementelor tratate Asa ca grija mare ...... Am patit pe vremea cand aveam ca Hoby reparatul difuzoarelor , o situatie cu un client care o tinea una si buna ca el vrea sa inlocuiasca rilele suspensilor care erau din poliuretan ( burete ) cu altele din cauciuc , si desi i-am explicat omului ca nu e bine ce vrea sa faca ............omul a insistat in continuare .....i-am facut pe plac cu consecintele de rigoare ....ulterior scandal ca nu-i place cum suna difuzoarele etc etc si uite asa m-am ales cu injurii si cu munca de pomana pentru ca i-am montat inapoi pe gratis rile de poliuretan ( numai sa nu-l mai aud pe individ ) ............Deci ma repet ........Grija mare cu tratamentele pe la spidere / rile etc.....si mai ales la inlocuit-ul elementelor suspensiei cu altceva decat piese de schimb originale Eu i-am trimis un mesajul tipului cu solutia dar nu a binevoit sa raspunda... m-am gandit si eu ca se schimba parametrii difuzorului si asta IN MINTEA ME se traduce asa: daca se schimba parametrii difuzorulu..inseamna ca se modifica si cutia si filtrul..deci teoretic nu mai este ce a fost..deci... nu este treaba... la prima vedere difuzoarele sunt aproape impecabile..super ingrijite si in stare buna.. Aseara am comparat boxele cu cealalta pereche de Elac bs244 ale mele.. am fost uluit ... nu imi vine sa cred nici acum de sunetul pe care il scot.. ..........pe vremuri luai boxe , le carai acasa ,trageai fire si te bucurai de ele.........acum schimbi condensatori,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, le faci TRATAMENT LA SPIDERE ,.............................. furnir rosu daca se poate ,sa zica lumea ca sunt s.faber,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, , le inlocuiesti firele interne cu cabluri audiofile...........complicat domne cu boxele astea! Genul acesta de comentariu nu este binevenit in acest topic... nu contribui cu nici o informatie pentru acest subiect. Rog evitarea acestor abordari. Multumesc! Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Aseara am comparat boxele cu cealalta pereche de Elac bs244 ale mele.. am fost uluit ... nu imi vine sa cred nici acum de sunetul pe care il scot.. Daca suna atat de bine lasa-le in pace si BUCURATE de ele asa cum sunt si eventual cand vei avea "chef" te poti ocupa de finisahul cutiilor Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 21, 2016 Partajează Postat Ianuarie 21, 2016 Asta pînă descoperă altele, mai interesante. Link spre comentariu
Vizitator Iordache Silviu Gabriel Postat Octombrie 19, 2017 Partajează Postat Octombrie 19, 2017 Asta pînă descoperă altele, mai interesante. Inca rezist..rezist..rezist Intre timp am schimbat un condensator din filtre si astept momentul cand voi gasi pe cineva cu un aparat de masura al difuzoarelor Ca si curiozitate atasez cateva imagini cu interiorul lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum