Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC Zero 3

Vizitator Iordache Silviu Gabriel

Postări Recomandate

Sincer eu aveam in cap o reconditionare in stilul celor de la kenrick sound ( dar nu cred ca avem posibilitatile astea la noi in tara) ..dar sub nici o forma reproiectare de cutie si filtru...Dupa parerea mea este perfect normal sa se schimbe suspensiile dupa 35 de ani vechime..in principiu ma intereseaza sa o aduc la stadiul de factory default.

Multumesc colegi pentru opinii!

Sunt frumusele boxele...insa ca sa faci finisajul ala "kenrick sound" cum sunt ns1000 pe rosu sau verdele safir......trebuie bani multi si nu se merita

Avem posibilitatea asta...sunt multe ateliere si firme care fac asa zisul glossy creammy lucios...piano etc.....insa am vazut preturi de la 70 euro m2...si mai multe grade de glossy ...de la un strat la mai multe ...banuiesc eu ca mai creste si pretul. Oricum pentru un piano frumos ....trebuie sa scoti 500 "bete-eur"

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian lucian

7

• zal

5

• Dominicue

4

• Alin Alin

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se pare ca si-a bagat cineva nasul la filtre inaintea mea..din pacate nu stiu daca a facut treaba buna ( sa obtina acelasi sunet ca vechile filtre).

Judecand dupa lipituri si cat de ingrijit a lucrat..cred ca a fost un Dorel.

.

.

Nu doar ca a fost un Dorel dar a si folosit cele mai penale condensatoare ce se gasesc.....

Link spre comentariu

Cineva nu era mulţumit de sunet şi a modificat filtrele. Acum boxele se reduc la un set de difuri şi două cutii. Trebuie refăcute filtrele originale, iar sunetul, s-ar putea să fie cel din epoca fabricaţiei.

Link spre comentariu

Cineva nu era mulţumit de sunet şi a modificat filtrele. Acum boxele se reduc la un set de difuri şi două cutii. Trebuie refăcute filtrele originale, iar sunetul, s-ar putea să fie cel din epoca fabricaţiei.

de acord , da asta o face cine este dispus sa cheltuie nitel.....

Link spre comentariu

Din ce vad eu in pozele cu interventiile Dorel-ului nici bobinele filtrului  nu mai sunt originale .

Si a lucrat Dorel asta de parca ar fi avut 2 maini stangi........si alea de lemn

Link spre comentariu

Dupa cum spuneam mai am inca doua filtre de rezerva( cumparate separat)...  va pun aici pozele lor sa va faceti o parere.

.

.

.

Multumesc de poze Fluffy dar ce ai postat acolo sunt filtrele de la ZERO 3 FINE..  alt produs

Mi se pare mie sau.. sunt cam aceleasi piese cu filtrul din boxe? 

post-241018-0-95913000-1453191638_thumb.jpg

post-241018-0-93957900-1453191639_thumb.jpg

post-241018-0-19199500-1453191744_thumb.jpg

post-241018-0-50717100-1453191797_thumb.jpg

post-241018-0-87624600-1453191847_thumb.jpg

post-241018-0-39963900-1453191869_thumb.jpg

Editat de Iordache Silviu Gabriel
Link spre comentariu

Ordin II peste tot, a draq potriveala de difuzoare, nicio rezistenta , au potrivit-o numai din Rint bobine si ESR-ul conzilor, inginerie nene!

acum se explica de ce au pus caramelele alea....

Link spre comentariu

Intre timp am mai cautat niste poze cu filtre pe internet ca sa ma asigur ca filtrele mele de rezerva sunt originale si neservisate..si am gasit poza aceasta..

Daca inlocuiesc caramelele si condensatorul elna.. cu niste piese moderne de aceeasi capacitate.. ar trebui sa fie ok?

Intreb pentru ca nu ma pricep la electronica..nici macar nu stiu sa masor o piesa.

post-241018-0-35325200-1453228205_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ti s-a raspuns si aici, ti-am zis si in PM (ca mai intrebat), tu intelegi ce citesti? Reiterezi aceleasi intrebari. Si in general, nu te apuci de ceva daca nu ai habar. 

Scoate valorile la conzi aia, ridica o schema, citeste cam ce face un cond serie resp. paralel si cerintele de indeplinit, vezi recomandari, ce au facut altii, daca pui un anume fel cum schimba sunetul traductorului etc.

Nu ai aplecare, n-ai chef, atunci aloca un buget, gaseste pe cineva si intreaba ce se poate face cu acel buget. Asuma-ti si riscul ca sa nu iasa ce ti-ai dorit.

De exemplu, la difuzoarele date nu ai sa simti nimic daca schimbi caramelele paralel cu mama conzilor..... Practic ai doi trei conzi de schimbat, Elna ala (din precautie, are o varsta) si ce ai serie cu mid si tweeter. Probabil tweeterul o sa ceara o atenuare de max 1-1,5dB. Vezi ca sunt zemuri de revitalizat elasticitatea spider-ului la Woofer si mid....

Gata nene, nu tre sa mai studiezi nimic....

Link spre comentariu

''Caramelele'' alea sînt foarte bune, astea de azi sînt poate mai proaste. Doar electroliticul ăla trebuie schimbat.

...............

Trebuie să retrag afirmaţiile de mai demult, despre un presupus Dorel. M-au indus în eroare şi bobinele cu carcasă de ferită montate cu gura în sus.

Link spre comentariu

De exemplu, la difuzoarele date nu ai sa simti nimic daca schimbi caramelele paralel cu mama conzilor..... Practic ai doi trei conzi de schimbat, Elna ala (din precautie, are o varsta) si ce ai serie cu mid si tweeter. Probabil tweeterul o sa ceara o atenuare de max 1-1,5dB. Vezi ca sunt zemuri de revitalizat elasticitatea spider-ului la Woofer si mid....

+1 :aplauze

Daca inlocuiesc caramelele si condensatorul elna.. cu niste piese moderne de aceeasi capacitate.. ar trebui sa fie ok?

Ce intelegeti  prin expresia "ar trebui sa fie ok?"

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări