Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare masina de spalat

Vizitator Pavel Ionescu

Postări Recomandate

Vizitator Pavel Ionescu

Va salut! Avand in vedere ca aici sunt oameni foarte priceputi imi permit sa apelez si eu la voi pentru achizitionarea unei masini de spalat. Habar nu am ce sa aleg din multitudinea de oferte existente. Cu toti stim ca de exemplu marca X de acum nu mai face lucruri la fel de fiabile ca acum 10 ani, existand posibilitatea ca cele de azi sa fie niste porcarii pe care sa dai cat nu face si ai putea sa iei ceva mult mai ieftin la aceeasi calitate.

Ce imi recomandati? As dori si ceva mai simplu de folosit, o iau pentru tatal meu care nu se pricepe la meniuri complicate si daca se mai poate in ziua de azi, cat de cat fiabila si cu capacitate mai mare de 5kg sa intre o pilota in ea.

Este curios ca marci renumite ca Gorenje dau 2 ani garantie pe cand firme gen Arctic sau Beko dau 3 respectiv 5 ani.

Sa iau asa ceva si sa nu ma mai complic (asa mi-a zis un prieten instalator ca nu are rost sa dau mai mult deoarece tot un drac au in ele in marja asta de preturi 700-1200lei)? http://www.emag.ro/masina-de-spalat-rufe-slim-arctic-6-kg-1000-rpm-clasa-a-alb-ef6100a/pd/D3Q9DYBBM/   pare si destul de simpla de utilizat dar nu stiu cat de bune mai sunt Arctic. Am frigider Arctic si merge foarte bine.

Sau acest Beko cu 5 ani garantie? Dar nu stiu daca este simplu de folosit si cat de fiabila este  http://www.emag.ro/masina-de-spalat-rufe-beko-7-kg-1000-rpm-clasa-a-alb-wmb71031m/pd/DMXTDYBBM/

Sau poate un Luxor? http://www.altex.ro/masina-de-spalat-frontala-luxor-luxor6kg1000-6kg-1000rpm-a-alb

Cineva din familie mi-a recomandat un Whirpool al 6-lea simt care o are de 2 ani si merge impecabil, insa nu mai exista exact acel model si nu stiu daca merita 1200 lei http://www.altex.ro/masina-de-spalat-frontala-whirlpool-aws-61212-6kg-1200rpm-a-alb

Alticneva mi-a recomandat o Gorenje (tot asa el o are de multi ani si nu se mai gaseste exact modelul lui, asta e cea mai iieftina gasita de mine) http://www.emag.ro/masina-de-spalat-rufe-gorenje-capacitate-6-kg-1200-rpm-clasa-a-alb-w6523s/pd/DDBNJBBBM/

La ultimele doua dupa cum v-am zis ma cam deranjeaza totusi garantia mica la un pret aproape dublu si nu stiu daca chiar merita, ma gandesc ca tot piese chinezesti sau turcesti au in ele.

Apropo toate masinile de spalat au si furtunele aferente incluse sau ma trezesc ca nu am cu ce sa o montez? In ziua de azi nu mai ma mira nimic. Si am tot vazut comentarii ca masinile de spalat de azi sunt capsate si nu se mai pot repara sau se pot repara dar cu costuri foarte mari. Mai este vreo marca necapsata sau sunt facute de unica folosinta?

Astept si parerile voastre. Multumesc.

Editat de Pavel Ionescu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• belasajgo

5

• gauss

4

• norad

1

• marius75

1

Top autori în acest subiect

Daca iti permiti si vrei ceva fiabil care rezista garantat peste 15-20 de ani, cea mai buna alegere ar fi Miele (de la 1200 euro in sus). Dupa Miele, la capitolul fiabilitate as spune ca urmeaza LG cu motor Direct-Drive (pe la 500 euro) si Samsung. Abia pe urma Whirlpool, Gorenje, Beko, etc. Este adevarat ca pretul produsului reflecta fiabilitatea, o masina de spalat care costa 2000 lei rezista de obicei mai mult decat o masina de spalat care a costat doar 1000 lei (asta indiferent de producatori).

Faptul ca anumiti producatori ofera garantie 3-5 ani iar alti producatori doar 2 ani, nu inseamna ca produsul cu garantie mai mare este mai fiabil decat produsul cu garantie mai mica. Sunt persoane care deja in primii 2 ani de garantie asa des au avut nevoie de interventii si reparatii la masina de spalat, ca au renuntat sa o mai repare si au luat ceva mai bun, in ciuda faptului ca aveau 3-5 ani garantie. Fiecare reparatie dureaza minim 1 saptamana sau chiar mai mult, daca ai nevoie mai des de reparatii, la un moment dat te saturi sa tot astepti sa vina tehnicianul, chiar daca in garantie reparatia este pe gratis.

Eu am o masina de spalat Whirlpool care functioneaza deja de peste 10 ani, abia acum a inceput sa faca probleme (partea electronica). Dar marca Whirlpool nu as mai avea curajul sa recomand, deoarece cunosc mai multe persoane la care masinile de spalat Whirlpool cumparate in ultimii 3-5 ani s-au stricat imediat dupa expirarea garantiei. Deci produsele Whirlpool din ziua de azi din pacate nu mai au fiabilitatea ce au avut produsele Whirlpool acum 10-15 ani.

La majoritatea masinilor de spalat actuale, cuva este dintr-o bucata si nu prea poti schimba nimic acolo, doar totul impreuna. Exceptie este de exemplu la Miele, dar acolo pretul masinii de spalat este foarte mare. Dar la firma Miele poti sa fii sigur ca vei gasi si peste 10-15 ani orice piesa de schimb.

In mod normal toate masinile de spalat vin cu furtun de alimentare si furtun de evacuare, dar nici eu nu m-as mira daca unii producatori ar incepe sa le vanda separat. Insa cred ca momentan nu s-a ajuns pana aici.

Am vazut ca preferi sa comanzi de la Emag. Ar fi bine sa aflii ce firma asigura service-ul in garantie pentru masina de spalat pe care vrei sa o cumperi. In principiu Emag are contract cu firma Depanero pentru asigurarea service-ului la majoritatea aparatelor, iar firma Depanero este foarte cunoscuta pentru calitatea proasta a reparatiilor facute si pentru tepele ce le fac clientilor. Chiar daca reparatiile ar intra in garantie, in majoritatea cazurilor se refuza efectuarea reparatiei in garantie invocand tot fel de motive, care de obicei sunt false.

Cateva discutii despre Depanero:

http://www.elforum.info/topic/109601-o-intrebare/

http://www.elforum.info/topic/105483-buleli-date-de-depanero-reclama-mare/

Link spre comentariu

Bosch ? ...

Daca ar fi vorba de unul din modelele "Made in Germany" atunci ar fi relativ ok, dar Bosch nici asa nu se mai ridica calitativ la nivelul lui Miele (doar la pret). Daca ar fi vorba de unul din modelele ieftine de la Bosch care a fost fabricat in Turcia folosind piese din China, atunci as include masina respectiva in categoria cu Whirlpool & co. Nici modelele Bosch care sunt "Made in Germany" nu sunt cu mult mai calitative fata de modelele mai ieftine, dar sunt mai bine testate si unele componente pot fi mai calitative. In Germania nu prea isi permite Bosch sa vanda produse de proasta calitate, doar in Europa de est isi permit sa faca asa ceva. Multi cumpara Bosch pentru ca au incredere in numele marcii, de aceasta incredere profita Bosch.

Link spre comentariu

Eu am um Bosch ... dar si un AEG . Miele e cu 3 etaje mai jos ( fata de AEG ) . Din pacate , scumpa ... dar justificat ! Cuva inox , tambur inox ... motor ca de strung ... cred ca spala si covoare . Paturi de lana spala ... am incercat cu 3 bucati odata . No problem ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator Pavel Ionescu

Va multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca i-a dat tatal meu de cap si a reparat-o (ceva contacte imperfecte pe la partea de alimentare). A spalat azi cu ea si merge fara probleme. Deocamdata cred ca nu o mai schimb. Masina este Zanussi Fl1085, setarile sunt cam ciudatele dar daca merge cred ca nu are rost deocamdata o investitie in alta noua. O masina foarte scumpa oricum nu s-ar pune problema, un buget mai mare de maxim 1300 ron nu am avea de unde.

Asa ca fapt divers, aceasta masina o avem din 2006 luata second hand de la un magazin de la Obor. Nu stiu daca a fost folosita inainte, second hand sau resigilata, dar tin minte ca a avut tipla pe ea si arata ca noua. Ce stiti despre acest model? Avand in vedere ca o avem de 10 ani, cred ca a fost un lucru facut bine.

Editat de Pavel Ionescu
Link spre comentariu

Orice lucru ( electrocasnice ... ) care tine 10 ani ar trebui sa fie calitativ . Ma rog , statistic vorbind ... O socoteala simpla se poate face : se imparte costul la numarul de ani de functionare . Valoarea rezultata da o idee de raportul pret - calitate . Si ce suma " cheltuim " anual din investitia initiala pentru a beneficia de serviciile dorite ... La achizitii noi , pot exista mai multe filosofii - produs ( relativ ) ieftin , durata de viata asemenea . Produs scump , durata de viata extinsa ( teoretic ) . Si ( sau ) alte criterii determinante . Afinitate fata de o marca , produs " de firma " , aspect etc . Rezultat final ( simplificat ) - 2 produse relativ ieftine , sau chiar ... pot dura de 2 mai mult ca un produs scump . La acesta pot apare dupa ceva ani greutati cu depanarea si piesele de schimb ... Ramane optiunea fiecaruia ... dar un lucru e sigur ... pe masura ce apar noi " generatii " , sant sistematic mai slabe calitativ !

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator corpo

Beko de la eMAG .cu 5 ani garantie (Beko WMB71031M, 7 kg, 1000 RPM) am luat eu de 2 luni ,merge destul de bine,singurul inconvenient fiind ca nu are manualul utilizatorului in limba romana.

Daca are cineva asa ceva sa il posteze,sa il luam si noi.

Link spre comentariu

Ar trebui sa ceri manualul in limba romana de la Emag, probabil ti-l vor trimite in format PDF. Ei sunt obligati sa furnizeze manualul in limba romana (sau o traducere) impreuna cu orice aparat. La televizoare inteligente inteleg ca nu se da manual in limba romana pentru ca este manualul in romana in format digital in meniul TV-ului (asa scapa magazinele de amenzi din partea protectiei consumatorului), dar la masini de spalat nu cred ca exista manual electronic pe ecranul masinii (daca are ecran).

Link spre comentariu

Gauss: La achizitii noi , pot exista mai multe filosofii - produs ( relativ ) ieftin , durata de viata asemenea . Produs scump , durata de viata extinsa ( teoretic ) .

Bine zis. Teoretic produsele scumpe ar trebui sa functioneze mai mult decat cele ieftine. Eu am preferat sa nu-mi ingrop banii intr-o masina de spalat rufe scumpa. Acum 7 ani am mers in magazin Alt.x si am luat un model ieftin, cash...nu-mi plac imprumuturile, nu-mi plac creditele. Masina de spalat n-a vazut in viata ei Calgon, merge cu brio...cand o crapa nu-mi pare rau. De ce nu-mi pare rau? Pentru ca in acelasi timp cu mine si-a luat si o cunostinta de-a mea masina de spalat "d'aia de firma" si anul trecut i-a crapat nu stiu ce inautru, iar nenea reparatorul i-a spus un scor asa de mare, ca au renuntat la reparatie si si-au cumparat alta noua. Nu mai zic cat calgon au bagat in aia veche si degeaba...acum este pe post de mobilier "de firma".

Produsele de firma nu mai sunt ce au fost odata...acum majoritatea sunt facute in China. Ce se mai produce prin Germania, este prea scump pentru noi...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Da ... eu am oferit si  motivatii , la achizitia unui produs scump ... " Si ( sau ) alte criterii determinante . Afinitate fata de o marca , produs " de firma " , aspect etc . " , m - am autocitat . Sant observatii pe care le - am acumulat in perioada in care am lucrat in " lumea " echipamentelor de sudura , mai participam la prezentari de produse pentru clienti ( importanti ) , carora li se prezentau variante si alternative pentru achizitie ...  produs de valoare mare , complex si cu pret pe masura , sau mai multe bucati din aparate " curente " . Sau chiar mai multe din prima categorie . Cateodata toata tarasenia pica pe carca mea , si incercam sa fiu de folos si clientului , si firmei . In mod tehnic , nu comercial . Negocieri si alte cele erau atributiile altora din firme , m - am ferit de asa ceva . Nici nu era " tarlaua " mea . In fine , am remarcat deseori aspectele de care vorbeam . Am sugerat de multe ori produse mai ieftine , si in " suita " ca achizitie , in loc de un produs scump cu durata ( verificata ) mare de viata . Unii erau inflexibili ... voiau doar anumite firme , produse scumpe ... si spectaculoase . Automat , mai bune , tehnic vorbind , dar cu pret pe masura . Am considerat ( la vremea respectiva ) ca este etic si corect sa prezint toate alernativele , pentru ca clientul sa decida corect informat fiind . In fine ...

P . S . - scuze de off - topic , se poate sterge ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

O fi Miele Mercedesul masinilor de spalat, dar daca pretul e 4500 RON hai sa facem un calcul:

Un Beko costa 1000 RON si are garantie 5 ani. Garantia e pentru toata masina nu pentru cuva sau pentru greutatile atasate de cuva. Daca masina se defecteaza dupa fix 5 ani, in 20 de ani vom cheltui 4000 RON, daca vom cumpara acelasi tip de masina de spalat.

De ce sa investesc in ceva scump despre care nu imi garanteaza nimeni o fiabilitate de cel putin 10 ani ?

La un moment dat se vor defecta toate si vor trebui inlocuite.

Link spre comentariu

Cunosc pe cineva care a luat o masina de spalat cu garantie 5 ani (nu mai stiu de la ce producator), dar deja dupa 2-3 ani a inlocuit masina de spalat cu una noua deoarece nu a mai suportat ca lunar a avut nevoie de reparatii. Deci nu doar promisiunea producatorului conteaza (adica garantia de 5 ani), ci si ca reparatia sa se faca calumea (daca este nevoie) si la service-ul autorizat sa lucreze persoane care chiar stiu ce fac (la Emag service-ul parca este asigurat de Depanero, o firma de care se plang majoritatea clientilor). Miele intr-adevar are produse extrem de scumpe, insa la Miele se stie din experienta ca masinile de spalat rezista fara probleme minim 15-20 ani si cam orice piesa de schimb se poate gasi si dupa ce modelul a fost scos de mult din fabricatie.

Varianta cu achizitia mai multor masini de spalat mai ieftine in locul unei masini de spalat mai scumpe am amintit si eu in alt topic, asta reprezinta un beneficiu pentru utilizator si din punct de vedere igienic, deoarece dupa cativa ani se poate intampla ca in masina de spalat sa apara mucegai sau alte lucruri nedorite. In plus mai este si beneficiul ca daca se cumpara o masina de spalat mai noua dupa 5-10 ani, atunci este un model mai nou care poate sa aibe imbunatatiri importante fata de modelul mai vechi. Dar ar putea fi si cazul contrar, ca in 10 ani masinile de spalat sa fie mult inferioare calitativ in comparatie cu cele de acum (asa cum si Whirlpool-urile de acum sunt mult mai slabe calitativ decat Whirlpool-urile fabricate acum 10 ani).

Singura chestie negativa este ca in cazul in care o familie cumpara in 20 ani 4 masini de spalat ieftine in loc de 1 masina de spalat mai buna, asta cam dauneaza mediului inconjurator, mai ales daca reciclarea nu se face corespunzator.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator popflorincozmin

Buna.

Tare sunt curios ce parere aveti despre masinile de spalat rufe AEG, in general, si in special cea cu incarcare verticala , 7kg, 1300rot/min, model L75370TLE. Unde sunt fabricate, fiabilitate, raport pret/calitate, etc.

Cu multumiri!

Ce alternativa am la masina de spalat AEG L75370TLE?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări