player4 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Am achizitionat de ceva vreme sub forma de kit nemontat, dac-ul de aici > http://www.ebay.com/itm/WM8805-AD1955-PCM2704-Coaxial-Fiber-USB-DAC-Kits-WLX-/171380853232?hash=item27e71849f0 si un kit nemontat de amplificator de casti, clona dupa acesta> http://www.raysamuelsaudio.com/products/xp-7 Binenteles ca nenea chinezu a pus ce piese a vrut muschii lui in punga si am pus in ptoportie de 90% alte piese, mai calitative fata de ce se gasea in punga. Intrucat sunt aproape finalizate, m-am gandit sa le incorporez pe ambele sub aceeasi carcasa si sa fac un fel de dac/placa de sunet externa cu amplificator de casti inclus. Intrebarea mea este urmatoarea: De unde anume din partea analogica a placii de DAC ar trebui sa iau semnal pentru amplificatorul de casti, in asa fel incat sa am semnal in acelasi timp si pe casti si pe iesirea analogica a dac-ului, iar potentiometrul aflat la intrarea in amplificatorul de casti sa nu influenteleze semnalul de iesire din partea analogica a dac-ului. Multumesc anticipat celor ce imi pot raspunde. Pun mai jos cateva foto cu montajele si schema dac-ului: AD1955.pdf Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Toata lumea face doar amplificatoare? DAC-uri nimeni?? doar o indicatie primita la cerere pe privat... Editat Ianuarie 18, 2016 de player4 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Dupa schema acestiu DAC ,nu poti lua semnal pentru ampul de casti,decit de la cele doua iesire,mufele RCA.Impedanta de iesire a DAC-ului este mica,in mod normal sunetul nu va fi influentat de ampul de casti.Mai poti face o "jmecherie" ieftina si simpla,un integrat cu 4AO,faci patru buffere ,asa nu mai are cum sa influenteze ampul de casti ,ai doua cai de semnal separate,una pt ampul de casti,una pt alta sursa de amplificare.Eu sunt destul de sigur ca iesirea preulu poate asigura semnal pt doua amplificatoare,chiar cu intrarile in paralel,cel mai bine este sa incerci,daca nu esti multumit ,ramane varianta cu buffereLa 38 de dolari ce piese doreai? La banii aia e gratis. Editat Ianuarie 18, 2016 de viobio Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Dupa schema acestiu DAC ,nu poti lua semnal pentru ampul de casti,decit de la cele doua iesire,mufele RCA.Impedanta de iesire a DAC-ului este mica,in mod normal sunetul nu va fi influentat de ampul de casti.Mai poti face o "jmecherie" ieftina si simpla,un integrat cu 4AO,faci patru buffere ,asa nu mai are cum sa influenteze ampul de casti ,ai doua cai de semnal separate,una pt ampul de casti,una pt alta sursa de amplificare.Eu sunt destul de sigur ca iesirea preulu poate asigura semnal pt doua amplificatoare,chiar cu intrarile in paralel,cel mai bine este sa incerci,daca nu esti multumit ,ramane varianta cu buffereLa 38 de dolari ce piese doreai? La banii aia e gratis. Kit-ul ala obosit ce mi-a venit in punga, poate ca a costat atata, insa piesele ce le-am pus eu au mai costat inca pe atat. Sa nu mai vorbim de operationalele la ampliful de casti 2xBUF634 si 2xAD797 care au costat aproape 200 lei.. Stiu, a fost alegerea mea... Apropos, cablajele sunt de nota 20 ca si calitate.. De fapt, unul dintre motivele pt. care as fi preferat sa nu iau semnal analogic pt casti de la rca-urile dacului este tocmai faptul ca pe etajul analogic din dac nu am sa pun cine stie ce operationale... As fi preferat sa existe o modalitate de a lua semnal pentru casti exact inainte de ultimul operational de la etajul analogic al dac-ului. As putea integra buffere-le acolo? Editat Ianuarie 18, 2016 de player4 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Poti pune inca un buffer,acolo unde vrei tu. Editat Ianuarie 18, 2016 de viobio Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) Kit-ul ala obosit ce mi-a venit in punga, poate ca a costat atata, insa piesele ce le-am pus eu au mai costat inca pe atat. Sa nu mai vorbim de operationalele la ampliful de casti 2xBUF634 si 2xAD797 care au costat aproape 200 lei.. Stiu, a fost alegerea mea... Apropos, cablajele sunt de nota 20 ca si calitate.. De fapt, unul dintre motivele pt. care as fi preferat sa nu iau semnal analogic pt casti de la rca-urile dacului este tocmai faptul ca pe etajul analogic din dac nu am sa pun cine stie ce operationale... As fi preferat sa existe o modalitate de a lua semnal pentru casti exact inainte de ultimul operational de la etajul analogic al dac-ului. As putea integra buffere-le acolo? Nu ai cum. Ultimul operational face sumarea (in antifaza) pt semnalul diferential de la iesirea DAC-ului (dupa filtrul trece jos). Nu inteleg ce vrei de la chinez la asa un pret. Numai piesele pt DAC-ul meu au costat de vreo 8 ori mai mult + munca de asamblare....si asta fara a mai socoti si carcasa care s-a adaugat peste.... PS: sau faci cum spune @viobio. Editat Ianuarie 18, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Nu ai cum. Ultimul operational sace sumarea (in antifaza) pt semnalul diferential de la iesirea DAC-ului (dupa filtrul trece jos). Nu inteleg ce vrei de la chinez la asa un pret.Numai piesele pt DAC-ul meu au costat de vreo 8 ori mai mult + munca de asamblare....Eu ma indoiesc de DAC ,cred ca e fake. Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Ok. multumesc pt. explicatii si indicatii. O sa pun niste operationale mai rasarite si pe analogicul dac-ului si o sa iau semnal de la iesire. @Viobio - Te referi la integrat? @sesebe - ce-i drept ansamblarea e lucru pe care l-am resimtit cel mai tare... Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Eu ma indoiesc de DAC ,cred ca e fake. Te referi la DAC-ul meu? Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) vad ca amandoi v-ati modificat raspunsurile si mi-ati recomandat sa pun bufferul unde am propus eu, adica inainte de ultimul operational... ???? Editat Ianuarie 18, 2016 de player4 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Te referi la DAC-ul meu? Nu,la cel chinezesc.vad ca amandoi v-ati modificat raspunsurile si mi-ati recomandat sa pun bufferul unde am propus eu, adica inainte de ultimul operational...????Am modificat ca nu itelegeam ce vrei,vorbeam la telefon.Poti pune inca un buffer ,conectat dupa LR8,LR9 /RR8,RR9 Link spre comentariu
player4 Postat Ianuarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) inteles... Nu stiu ce sa zic cu privire la autenticitatea dac-ului. Pana la urma sunt destule chipuri fabricate efectiv in china.. poate la vand aia pe sub mana ca berea nefiltrata la noi pe timpul lui Ceausescu. O sa ma conving dupa ce il pun in functiune si o sa fac masuratorile. Editat Ianuarie 18, 2016 de player4 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) "Mai poti face o "jmecherie" ieftina si simpla,un integrat cu 4AO,faci patru buffere ,asa nu mai are cum sa influenteze ampul de casti ,ai doua cai de semnal separate,una pt ampul de casti,una pt alta sursa de amplificare." by Viobio Asta este cea mai buna solutie pt ca daca ai pun un bufer cum explica mai sus viobio, acel bufer trebuie sa aiba si partea de filtru trece jos exact ca in schematic. Nu prea inteleg de ce iti faci atitea probleme cu conectarea in paralel a amplificatorului de casti si a eventualei statii mai ales la un DAC asa de simplu. Merge fara nici o problema atita timp cit impedanta vazuta de operational nu scade sub 2Kohm (5k pt siguranta), mai ales daca pui si ceva operationali de calitate. Editat Ianuarie 18, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum