Vizitator furygreen Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Salut, as dori sa construiesc un router CNC cu 3 axe pentru frezat lemn (natur inclusiv esente tari si mdf) si plastice (poate si aluminiu dar nu am idei deocamdata). Am gasit pe internet un proiect din care m-as inspira, atasez cateva poze din proiect. Am 2 rail-uri de 108cm lungime de 35 si 2 patine Rexroth pt baza (axa Y) si 3 rail-uri de 20 Rexroth de 65cm (2 pt axa X si a treia ma gandeam sa o tai pe jumatate pt axa Z). Trebuie sa cumpar patine de 20, de care sa cumpar normale, lungi, cu flansa ? Cu flansa mi se pare ca nu sunt ok ca se lateste mult profilul pt X (acum e un profil U de 80mm si patinele cu flansa au 66mm latime fiecare). In proiectul original autorul freza aluminiu deci ar trebui sa fie suficienta cate o patina pe rail ? Ma uit in fisa tehnica a patinelor si cele de 20 suporta intre 130 si 240 Nm cele normale si 225-330 Nm cele lungi. Pe laturile bazei pe care se vor monta railurile de 35 as putea folosi un profil L de aluminiu 100*100*10, pe capete profile de aluminiu industriale 80*40 si o structura patrata din profile in interior ca in ultima poza. Vi se pare ok? Sunt bine montate patinele asa lateral? sau ar fi mai bine sus sau jos ? As cumpara surub cu bile 1605 (am gasit la un magazin in romania cu 150 ron /m TBI chinezesti) iar piulite de pe ebay la 14$ bucata ? sunt ok acestea ? sau sa cumpar totul de pe ebay ? Ca rulmenti pt capetele surubului se pot folosi rulmenti normali cu un singur rand de bile ? sau trebuie ceva special ? Ca motoare si electronica am gasit: http://www.ebay.co.uk/itm/Delivery-Wantai-3Axis-Stepper-Motor-Nema23-3A-425oz-in-Dual-Shaft-4lead-1-8-/321545048674?hash=item4add941262 sau http://www.ebay.co.uk/itm/German-Ship-3Axis-Nema-23-Stepper-Motor-425oz-in-Driver-4-2A-CNC-Router-/281674943510?hash=item4195228c16:g:ujMAAOSwBLlVPetQ sunt ok acestea ? Multumesc mult pentru raspunsuri si pentru alte idei si recomandari (solutii constructive, preturi etc) Link spre comentariu
ionutb71 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 zic eu repede ceva. 1.cauta un proiect mai solid deoarece componentele pe care le-ai insirat suporta mai mult . 2.nu cumpara suruburi de undeva si piulite din alta parte.o sa ai un soc.1605 difera de la chinez la chinez(si sunt multi). 3.am impresie proasta despre LONGS-WANTAY.de fapt o spun si pozele ,e unul si acelasi produs . poate mai completeaza si colegii... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum