Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator

neluelectron

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

13

• dan cod

8

• gabiz_ro

5

• peternan

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu folosesc OPENPROG pentru programarea atmel-urilor (atmega) . Astazi am incercat si cu postal3 dar din pacate nu am reusit.

Am incercat sa citesc un atmega328 dar nu am obtinut decat o eroare , ca in imaginea de mai jos:

Posted Image

Am facut cele 6 legaturi necesare : + , - , RESET , MOSI, MISO si SCK  intre pinii conectorului de pe postal si cip-ul de programat (atmega328).

Setarile de comunicatie cu PC-ul sunt OK (daca incerc sa citesc o memorie 24cxx , merge)

Ceva nu-i in regula....

A reusit cineva? 

Multumesc !

Simpalean

daca vrei sa programezi Atmega328 trebuie si cuart la Atmega328 altfel nu merge programat cu postalul uite cum ar fi aici dar nu stiu ce conzi se foloseste de la cuart la masa la atmega328

post-223979-0-08465100-1455991923_thumb.gif

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@SimpaleanAm incercat si eu si nu mi-a reusit.Trebuie sa faci upgrade de firmware la Postal3 si din ce am inteles nu e conexiune pin la pin.Reset se schimba cu clock,sau asa ceva,nu-mi amintesc exact.Cam greu cu traducerile din limba rusa si nici informatiile nu sunt grupate,trebuie sa navighezi prin zeci sute de pagini sa gasesti o rezolvare.Mai nou vad ca au implementat ceva cu functie de telecomanda IR,intrucat are si receptor si led,inseamna ca poate capta sau emite o comanda IR,abia cu greu am gasit o foto in care se vede cat de cat cum se conecteaza asta la Postal.@sparkEu folosesc winhex,daca ai doua fisiere deschise ai undeva o optiune sincronyze and compare,face comparatie si evidentiaza diferentele.Trebuie derulat manual pentru a le vedea,cam problematic la fisiere mari.Altul ar fi hexworkshop,nu l-am mai folosit demult,compara si el dar parca era mai greu de inteles,avantajul era ca in alta mini fereastra aveau zonele,astea se potrivesc adica match,astea difera,dar avea un altgoritm in care incerca sa vada ce si cum,nu am stat sa vad cum se seteaza sau dezactiveaza,dar in scurt timp o lua razna,aveai ca rezultatematch,inserted,removed intre fisiere,incerca el sa ghiceasca de unde e diferenta intre fisiere.Probabil daca stii sa-l setezi bine ai rezultate mai bune.

Va salut!

Am reusit sa scriu ATMEL-uri  cu postal3 . Programatorul trebuie sa aiba firmware potrivit si trebuie lucrat cu softul PC  care are si ATMEL-uri la optiuni.

Legatura cu microcontrolerul care urmeaza sa fie programat cu postal3 se face de la aceiasi pini ai conectorului XT2 , mai putin firul RESET , care se conecteaza la SCL.

Am pus AICI o schema si un filmulet.

Aplicatia PC si firmware-ul le-am pus AICI  , intr-o arhiva (postal3_cu_ATMEL_si_PIC).Sunt descarcate de aici:

http://monitor.net.ru/forum/postal2-3-faq-info-436716.html

Stia ceva domnul "gabiz_ro" ,dar nu chiar exact.... Multumesc pentru idee !

Succes!

.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări