Untold Postat Februarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2016 Da. Nu merge, numa bazaie, caraie, fasaie, fluiera, din astea. Am incercat doua tipuri de reactie, pe rand: cu cond fix serie cu bobina de reactie si potentiometru in g2, si cu cond variabil si pot de reactie in g2. N-am receptionat nimic, in cazul eliminarii cond variabil de la bob de reactie, reglajul reactiei doar din potentiometru se face mai domol. Bine, antena am avut doar un fir cam de 1 metru spanzurat prin casa. Mai sapam. Varianta de mai sus cu potentiometrul pe bobina de reactie, inca n-am testat. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Ar fi ( o varianta ... ) indicat sa - l faceti " receptor " functional mai intai fara reactie ... si apoi , din aproape in aproape , sa introduceti reactia . Pot fi necesare multe tatonari , unele tuburi ( sau scheme ) pur si simplu nu functioneaza ( cum am dori noi ) , eu am patit ... E drept , sant ceva ani de - atunci , posibil sa fi facut greseli ( neflagrante ) , sant multe variabile care intra in calcul , inclusiv forma fizica a montajului . Bobinele sant cruciale , un cuplaj gresit ales da peste cap totul , schema devine un oscilator ( cu predilectie ) . Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2016 Am schimbat reactia, la bobina am facut o priza la sp 20 de la masa, am legat catodul acolo, am legat un cablu utp de vreo 6-7 metri ca antena, tot nimic. Ori nu-s in banda, desi am tatonat cu c-ul cu 3 sectiuni de Selena, legand pe rand, o sectiune, doua si apoi 3 in paralel..ori e ceva gresit in montaj, ori, pur si simplu tubuletul 6J33A e moftangiu... Ca ala cu 12JL a mers din prima in configuratia cu catodul la spira 15-20 de la masa...asta nu vrea in nicio configuratie. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Ceva imi spune ca toata problema e din priza bobinei la care e conectat catodul, incearca o priza "mai jos", la 5 ... 10 spire. Trebuie tatonat, este enervant si mancator de timp, asa am patit si eu Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 (editat) Am intrebat mai sus ... fara reactie " merge " ? adica se receptioneaza ceva ? ... inteleg ca se suspecteaza faptul ca n - ar fi " in banda " . In cazul acesta , toata reactia din lume nu ajuta . Folosirea reactiei nu duce la schimbari semnificative ale frecventei de receptie , asigurata de circuitul oscilant de acord , de la " intrare " . In fine , fiecare procedeaza dupa propriile metode ... Editat Februarie 15, 2016 de gauss Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 15, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2016 (editat) Nu cred totusi ca nu sunt in banda, am folosit bobina fund de cos cu 214uH inductanta, de care vorbeam intr-un post anterior. Priza pentru catod este la spira 10, am gresit eu, intreaga bobina are 35 spire pentru 214uH...din 240uH cat e necesar pt UM. Inclin sa cred ca problema ar fi din tensiunea necorespunzatoare aplicata pe G2. @+_Florin_+ : am pus rezistor de 82 k in serie cu pot de reactie, cum ati spus. @gauss: n-am incercat fara reactie, o sa incerc maine, cred ca 6-7 m de cablu utp ca antena ar fi suficient, radioul cu 12J1L mergea cu bobina fund de cos fara antena,,,, O sa mai verific maine montajul, poate am gresit ceva. Si o sa mut si priza la spira 5. Multumesc tuturor pt sugestii. Editat Februarie 15, 2016 de Untold Link spre comentariu
mila Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 receptorul cu reactie este un oscilator la baza trebue vazut daca fazarea bobinelor e corecta Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Fazarea bobinelor e ok, altfel nu intra in reactie, nu? Am incercat si cu 6J1P si acelasi rezultat, intra in reactie, fluiera ca liliecii dar nu prinde niciun post. Maine, ca-s liber, o sa incerc cu 1J29B. Daca nici cu 1J29B nu merge, il refac cu 12J1L, sau cu trioda si reactie in anod cu bobina si cv. Tchus! Editat Februarie 19, 2016 de Untold Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 (editat) Va salut. Am renuntat si la 1J29B, am gasit o schema interesanta la 18V cu PC900. Credeti ca lampita asta ar functiona la 18V? Ca am 2 bucati, as vrea sa incerc si un FM cu ea...am vazut ca e trioda de RF, inclin sa cred ca ar merge mai bine in FM decat 6J1P, poate la fel ca 6C4, de la care o sa plec cu schema pt FM.. http://wwave.altervista.org/radio-a-reazione-pc900-un-semplicissimo-ricevitore-oc-a-pile-old-style/ Editat Februarie 21, 2016 de Untold Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 (editat) Sunt putin sceptic in ce priveste alimentarea la 18V a lampii PC900, m-am uitat putin pe datasheet : https://frank.pocnet.net/sheets/010/p/PC900.pdf Daca privesti graficele curentului anodic functie de negativare (-Ug) in conditiile diferitelor tensiuni anodice (100 ... 200V) vei aprecia (estimativ) ca la 18V curentul anodic poate fi infim. Personal nu sunt adeptul alimentarii lampilor construite pentru 100V sau mai mult, la tensiuni atat de reduse. Unele pot functiona, dar rezultatele sunt slabe sau foarte slabe. As aborda o alimentare "mai sanatoasa", macar 50 ... 80V si o schema clasica de detector cu superreactie. Intr-adevar, lampa are "potential" pentru lucrul la frecvente mari, s-ar putea construi un bun receptor FM. Editat Februarie 21, 2016 de +_Florin_+ Link spre comentariu
mila Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 PC900 e o lampa cu panta variabila.Probabil ca in FM se poate ceva dar in rest e prea nervoasa si cum am spus are panta variabila. http://theradioboard.com/rb/viewtopic.php?t=1373&start=60 https://web.archive.org/web/20151002192910/http://home.comcast.net/~phils_radio_designs/HellenedyneTwo.pdf http://www.vintage-radio.net/forum/showthread.php?t=81152 Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2016 (editat) Multumesc pt info.De la dvs. am cele 2 buc. pc900. Atunci, voi face radioul cu AM cu 12J1L si FM incerc cu PC 900. AF va fi SE cu 6N16B si 6S31B. Ceva in genul ca al dvs. cu FM si AM cu tuburi diferite si cu acelasi final. Editat Februarie 24, 2016 de Untold Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum