Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de gaurit Maktec

tinel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tinel

8

• mihaighe

5

• tehno ton

5

• diamant

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai ales destul de bine, nu te agita de accu...este foarte scump si nu merita.Oricum pana sa va duce accu pe care-l ai acum vor aparea alte feluri si de accu si de bormasini.

Eu mi-am facut acumulator li-ion singur la bormasina mea Black&Decker din elementi dintr-o baterie de laptop noua.

Am pus cate 2 in paralel ca sa rezolv problema consumului instant.

II incarc separat fiindca nu am avut charger dedicat dar tine o incarcare de ma plictisesc de ea.

Link spre comentariu

Makita are scule destepte dar scumpe ,depinde unde o folosesti daca vrei sa te tina acumulatorii

incarcatorul este cam rudimentar__trebuie unul mai inteligent (( intii sa-ti descarce acumulatorul pina ala limita de 1v per element si dupa aceea sa inceapa incarcarea)) iar curentul de incarcare sa fie 10% din capacitate__cel mai bine daca iti faci tu unul

la fel ca @diamant si eu am inlocuit cu acumulatori de laptop de 3,6v ( nu stiu ce cod au) si am facut un incarcator cu lm317

ca sa inlocuiesti acumulatorii nu se merita

momentan folosesc o autofiletanta Stern 16,8v __pret calitate se merita _ isi face treaba

este pe forum o schema ( userul XANT) de sursa pentru 220v ca pentru inlocuirea acumulatorilor

Link spre comentariu

Masina vine cu 2 acumulatori. Nu e clar mentionat pe site , dar sunt 2. Am facut probe cu ea ,gaurind metal , si cu burghiu de 8 trece prin metal la fel ca una cu fir.

Acumulatorii li-ion nu au efect de memorie ,asa ca nu trebuie descarcati inainte de incarcare si pot fi incarcati oricand.

Din discutii de pe forumuri ,referitor la acum. cu li-ion din telefoane , se pare ca nu e bine sa fie lasati sa se descarce complet inainte sa fie incarcati.Cica unele firme de telefoane limiteaza incarcarea la 90 de procente si descarcarea la 20 % din capacitatea totala pentru a lungi viata acumulatorilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări