Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu pht-408

Vizitator Nigga

Postări Recomandate

Vizitator Nigga

Am o mica mare problema cu un PHT-408. Daca ascult muzica si se nimereste o piesa cu bass puternic PHT-ul incepe sa haraie...El este pe un satelit impreuna cu un HP-10W ,taiat la 3500Hz, legat in serie cu inca un saltelit pe o statie de 8 ohm de 2x50Ce sa fac cu el? Sa il duc in garantie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

2

• CBI

2

• radue

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Daca il ai cu HP-10W eu spun ca poti sa-l tai mai sus, cu un filtru cu panta de minim 12 dB/oct ( as spune ca ideal ar fi filtru de ordinul 3 sau 4 ). SI frecventa recomandata este de 5 kHz.

Link spre comentariu

Adica ce vor sa-ti spuna oamenii de mai sus e ca iti intra si alte frecvente pe tweeterul tau, care nu au ce cauta acolo, probabil din cauza filtrului prost calculat sau defect.

Link spre comentariu

Pht-ul se poate taia linistit si la 3,2kH, fara sa pateasca nimic (cu 24dB/octava :yawinkle: ) Uitati un exemplu http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=42&start=0 Nu cred ca persoana care a facut acea schema vorbeste prostii...

Nigga, depinde ce schema de filtru (panta de taiere) si ce componente ai folosit... Nu cred sa fie defecte PHT-urile. Problemele astea au aparut de la bun inceput sau pe parcurs?

Link spre comentariu

nigga:da schema aia odata ca sa iti spunem ce piese sa modifici, sau vb cu shambala ca-i aproape de tine sa iti faca filtre.Nu avem cum sa te ajutam daca nu ne ajuti si tu pe noi. Nu suntem clarvazatori.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Nigga

Imi cer scuze pentru intarziere dar am mai studiat putin... :smt003

Acesta este filtrul, el taie la 4500Hz la 4ohm si 3500Hz la 8 ohm

Posted Image

Posted Image

Schema am scos-o eu din filtru si sper sa fie buna, inca sunt incepator

Posted Image

PS: Bobina pt hi-pass are 1.1mH si cea pentru low-pass are 0.9mH (asta masurat cu multimetrul meu si s-ar putea sa fie o marja de eroare

Link spre comentariu

:axe: Filtrul ala e pt 8 ohmi , butterworth, cu Ft undeva intre 1,5-2k dupa valorile date de tine asa la prima vedere.Iar conzii aia par bipolari :rolleyes: .Fa-ti un filtru calumea.Nu-i de mirare ca haraie bietele tw cu atatea medii in ele.Iar bobinele au valori ceva mai diferite,in sensul ca daca aia mare ar avea ~1,1mh cum zici aia mica nu are cum sa aibe ~0,9 are mult mai putin,deci ce am spus mai sus s-ar putea sa nu corespunda.Sigur sunt pe-aproape valorile bobinelor?Si cum folosesti filtru de 4 ohmi cu difuzor de 8?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări