Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor auto incarcare in Impulsuri

Postări Recomandate

1k am pus si merge excelent. Curentul si frecventa se regleaza din semireglabil. eu am pus irf3205 in loc de irfz44 si i-am pus un mic radiator. L-am testat la un transformator de 15vAC - 6A si nu se incalzeste nimic , ce este ciudat ca in gol ajunge la 30V la iesire iar dupa puntea redresoare am cam 21v si la iesirea din mosfet 30V cand pun pe baterie scade voltajul si dupa puntea redresoare.  Repet frecventa si curentul de incarcare la mine se regleaza ambele din semireglabil.

Cand cresc frecventa creste si curentul de incarcare, cand cobor frecventa scade si curentul de incarcare.

Inca o chestie sesizabila. Frecventa se si aude atat la bornele acumulatorului cat si in montaj insa nu stiu unde. Cand o dau frecventa cea mai mare nu se mai percepe cand o dau mica se aude ca bazaitul unui transformator de retea.

Editat de wapnet
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, corect, este singura soluţie, dar era mişto sa jonglezi şi cu tensiunea...o să fac zilele astea nişte experimente cu nişte UC-uri. Cu el poţi implementa şi protecţie, deoarece funcţinează în curent-mode, plus ca are şi feedback pentru tensiune.

Uşor uşor cred că voi face unul în comutaţie, şi pe asta îl las redresor normal.

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Eu ma refeream la cineva care deja a facut acest lucru.Oricum nu-mi place schema pt ca trebuie sa ai un traf adaptat. In comutatie poti folosi si trafuri ce nu se pot desface sau nu ai chef sa le rebobinezi.

Link spre comentariu

Cred ca pe iesire ar trebui pusa o bobina de filtrare, plus un snubber, condensator pe iesire, am experimentat si eu o schema cu tl494 cu bipolar pe iesire, pana la urma redresorul meu este echipat cu schema arhicunoscuta cu tiristor (din cartea montaje de vacanta, cred). Vezi ca d-l Marian are in paginile forumului o schema de redresor in comutatie functionala (plus ca are la vanzare un kit foarte bun pentru 8A).

Edit:

Am gasit discutia

http://www.elforum.info/topic/26644-construire-redresor-auto/page-67

Editat de amudsen
Link spre comentariu

Cateva observatii la o baterie de 12v si 9Ah de la UPS care dupa 3 ani de utilizare nu mai ramanea curent in ia.

Am puso la incarcat de acum 2 zile, pana sa pun bateria la incarcat aveam 9,76v iar daca puneam un bec auto de semnalizare abia ca rosea filamentul putin.

Am facut urmatoarele Lucruri.

Am desfacut orificiile de completare si am bagat cate 8ml de apa distilata in fiecare celula si am lasato fara capace, apoi am incercat sa o conectez la un redresor de incarcare ( Moto ) insa dadea cu siguranta afara, bateria nu vroia sa primeasca curent desi redresorul incarca cu 500ma.

Apoi am pus pe montajul de incarcare in impulsuri si am lasat pana azi adica 2 zile in continuu pusa la incarcat, cand am masurat bateria fiind pusa la incarcat la bornele ei era 14.28v, am dato jos si am mai lasato vreo 30 de min timp in care tensiunea bateriei s-a stabilizat la 12.76v .

Am zis sa o incerc in sarcina astfel. Am pus un bec de semnalizare si se aprinde perfect apoi am pus si un halogen de 55w la care si asta functioneaza si se aprinde perfect.

Ce vreau sa va intreb cum ii masor capacitatea unui acumulator ?

Ma gandeam sa o descarc cu un bec de 15w iar apoi sa mai reiau ciclul de incarcare de 2 zile.

Link spre comentariu

Explicatie primitiva:tensiunea este pulsatila,cu efect benefic,revigorant in special pentru acumulatorul sulfatat(il trezeste la viata-ma rog,nu pe toti),si nu numai. Babeste spunand,cand acumulatorul este descarcat,pulsatia este deasa(intensa),iar spre sfarsitul incarcarii rara,pana la intrerupere. *dar stau si ma intreb:dumneata dupa atatea postari nu ai reusit sa construiesti un banal redresor auto(punte+traf.),si doresti sa te aventurezi la constructia unuia in impulsuri?!*

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări