Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor auto incarcare in Impulsuri

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pana nu va veti hotari sa lucrati si scheme in comutatie veti sta cu radiatoare mari si disipare inutila de putere.Pe forum s-au realizat surse cu ir2153 si trafo ATX, cred ca ceva mai simplu nu exista. Urmeaza insa controlul in secundar pt incarcarea bateriilor, lucru ce nu este asa complicat.Am intrat la un magazin,tl494 este 1leu iar 3843 este 1,5lei. Ca sa nu mai spun cati le au recuperate prin casa.

Link spre comentariu

Domnule @miticamy, dacă eu am un redresor deja făcut, cu traf sănătos ce îmi poate livra curentul necesar, de ce să mai fac şi comutaţie atat timp cât vreau să o implementez acelui redresor. 

Între timp am făcut şi PCB-ul. Vedeţi că sunt şi jumpere acolo, dar urmărind schema le deduceţi. Faza e că habar nu am cum să o pun.

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Ca sa atasezi PCB pe forum faci asa:

Te duci sus in dreapta forumului la acest topic si apesi Butonul : Raspunde la acest topic, apoi jos de tot ai optiunea: Ataseaza Fisiere dupa care apesi tot acolo pe Rasfoieste Apoi selectezi poza cu PCB si dupa ce ai selectato si ai dat Open apesi Ataseaza acest fisier  dupa care dai Adauga Raspuns.

Eu cel putin asa stiu .

Link spre comentariu

Eu l-am terminat si l-am testat astazi si am observat astfel :

Schema a fost respectata intocmai fara nici o modificare a vreunei valori la vreo piesa .

Pe osciloscop nu prea se vad impulsurile unde trebuie, adica de la iesirea din integrat pe pinu 7 se vede ce si ce insa la iesirea din Tranzistor nu mai apare nimic Linie dreapta ca la (mort) desi exista tensiune care se aplica bateriei.

Transformatorul are 15vAC 6A iar la iesirea montajului am numai 300mA curent de incarcare catre baterie. Cand mai incarc eu cu valoarea asta acumulatorul ?

Am incercat din semireglabile tot felu de combinatii nu da Impulsurile pe iesirea din mosfet.

Fiindca tot am avut timp astazi am mai realizat o schema cu lm555 si tot asa cu un irf3205 e altfel se vede treaba.

Unda pe osciloscop pe pinu 3 la 555 este amplificata de Mosfet si este prezenta si la iesire iar incarcarea se face cam cu vreo 2.5A parca e mai binisor. Insa din 15Ac  la intrare de ce am 30V la iesire in Gol ?

Asta e schema cu lm555:

post-185391-0-27202500-1453396187_thumb.png

Link spre comentariu

Cablaju l-am facut eu cu un marker nu imi place ceea ce face deja l-am aruncat in sertaru pt recuperari, acum l-am terminat pe asta cu LM 555, cei care o sa faceti montaju il faceti exact asa ca in schema si merge, eu gresisem si am pus dioda invers si deaia facea figuri. Cand rotiti de semireglabil creste si scade frecventa insa am observat ca odata cu frecventa scade si creste si curentul de incarcare pe acumulator, l-am lucrat cam urat cablaju pe placa de test insa important e sa functioneze, maine o sa fac si o poza la osciloscop sa vedeti cum arata unda la iesirea din LM si cum arata si direct la baterie Pana atunci pun niste poze de azi ( mentionez ca nu am gasit semireglabil de 220K si am pus 1 de 100k )

http://oi66.tinypic.com/ek51jl.jpg

http://oi65.tinypic.com/211kvvp.jpg

http://oi65.tinypic.com/2i3ibt.jpg

Asta e lucrez foarte urat pe cablaje mai ales fiind incepator cam las esteticu in ''cui''

Link spre comentariu

Până la urma ce rezistor ai în poarta MOS-ului? Şi mie mi se pare cam mult 1 K, dar poate mă inşel. Şi încă o chestie, în schema asta cum setezi tensiunea, pt că din semireglabil se setează doar frecvenţa impulsurilor. Cred ca voi concepe o schemă proprie cu UC38xx, îmi oferă mai multă protecţie şi control. Plus că UC-ul e mult mai stabil decât 555-ul.

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări