Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere boxe

Vizitator ssorin29

Postări Recomandate

Salut, am achizitionat de curand un amplituner Akai AA 1030, japan, am 2 boxe Akai made in china sunt boxe linii cu 3 difuzoare , sunt praf stiu ,si tocmai deasta vreau sa scap de ele si nu sunt decis ce  boxe sa imi achizitionez. ma gandeam la Technics, Onkio, jamo, Heco, chiar nu stiu ce s ar potrivii la acest Akai. Tin sa mentionez ca este o scula superba, are o claritate f buna specific vintage., pot sa spun ca volumul dat la jumatate  ingenunchiaza boxele.

chiar si la niste Yamaha ma gandeam,....va multumesc  pe sfat  si indrumare....toate  bune..

Acesta este modelul ...

Devin nostalgic! Imi aduc aminte ca la sfarsitul anilor '70, am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu muzica la o nunta, la care a asigurat aparatura, dar fiind nash, nu se putea ocupa de "scule"!

Inafara magnetofonului  si cass-deck-ului AKAI, amplificatorul era asigurat de acest receiver AKAI 1030 ce debita pe incinte Pioneer HPM60. Nunta avea loc la hoch-parterul restaurantului din spatele hotelului Dorobanti, iar in subsol avea loc alta nunta, muzica asigurata de echipamente Philips de varf, de la sursa la incinte si putere de 2 x 100 W/c. Pe scurt, dupa circa o ora, incintele Philips au capitulat, incercand sa fie auzite. Si asta fara a forta receiverul peste ora 13 (la volum). Dar sa revenim:

- toate amplificatoarele din acea perioada suna bine (nu vintage!) si se bazeaza cam pe aceiasi schema;

- e de preferat ca la seria de receivere AKAI de atunci sa alegi incinte cu impedanta de min. 8 ohmi si, ca o compensatie pentru puterea mica, sa cauti incinte cu SPL mare, 90 dB/W/m ar fi un minim;

- tot pentru un rezultat bun, un woofer de min. 10" (250 mm diametru ) ar fi de dorit;

- desigur, e de preferat sa asculti incintele inainte sa dai banii pe ele, ca sa ai idee de timbrul lor, care, depinde relativ putin de amplificator;

- daca nu ai prejudecati si ai acces la SH, poti gasi si incinte care sa respecte recomandarile mele, dar e bine sa tii cont de cateva aspecte: asigura-te ca vanzatorul le-a adus direct de afara, ca difuzoarele si intreaga incinta arata cat de cat bine, ca lucreaza corect la volum mic si mai mare, ca wooferele au suspensie de cauciuc, preferabila celei de burete. In orice caz, se pot gasi, la preturi rezonabile, SH-uri net superioare unor incinte noi, daca vorbim de sume relativ mici pana in 1.000 lei (sa spunem).

Pe piata SH marcile de baza sunt cele germane si recomandabile, fara prioritizari: Heco, Canton, Grundig, Quadral, Isophon, Philips. Din japoneze, Yamaha, Sony (din cele vechi ) Onkyo. Desigur poti gasi si altele care se pot incadra in cerinte;

- daca consideri ca axioma lui Spalatzelu este corecta:"lucru nou e lucru, si femeia e femeie!" si dispui de bani , alege din chinezismele de pe piata ceva ce te coafeaza ca sunet, dar tine cont ca aici marfa este exclusiv made in PRC si trebuie sa platesti bine un brand care le face acolo ca sa ai garantia ca nu dai banii pe AKAY, PANASOANIC, SUNNY sau alta magarie!

SUCCES in cautari si cumparaturi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bmwh548

3

• sesebe

3

• zal

2

• quasimodo

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ssorin29

Ce sa aleg- ???????????

Pioneer CS-722A

-Pioneer HPM 500

- Infinity sm-225

JBL E-80 Northridge

Binenteles sh toate. multumesc.............

Am uitat sa specific . le atasez la un Akai AA 1030

Editat de ssorin29
Link spre comentariu

3+1 la oferta

doar Pioneer CS-722A arata vintage.

Daca nu le asculti la amplificatorul tau e degeaba, e ca si cum te legi la ochi si cumperi.

Sorteaza-le pe cele cu suspensiile schimbate de cele fara, ca e ca si cum ti-ai pune cauciucuri de off-road la o cursiera.

Succes.

Link spre comentariu

Cu ce te ajuta daca eu am un model si mie imi place sunetul si sunt multumit si de intensitatea sonora? Ai aceleasi urechi ca ale mele? Ascultam acelasi gen muzical? Ascultam in aceeasi camera? Daca ai posibilitatea asculta-le inainte de a da banii, daca nu incearca sa le iei cat mai ieftin si le revinzi (cu o pierdere cat mai mica) in caz ca nu esti multumit. Si daca te duci pe drumul audiofiliei (nu, nu sunt ironic) nu vei fi niciodata pe deplin multumit.

PS: incearca sa nu mai deschizi topic separat pentru fiecare intrebare, mai ales cand tot tu ai deschis deja unul pe tema asta.

Link spre comentariu

Colegul are dreptate, ce-mi place mie nu o sa-ti placa tie si invers.

Dupa nume nu-mi spune nimic.

Daca vrei rapid un raspuns de ce nu pui si niste poze, link-uri la specificatii etc.

Vrei sa rascolim noi netul pt tine?

Daca da, atunci spor la asteptat. In general gasesti pe net review-uri la cam orice, trebuie numai sa cauti.

Link spre comentariu

Am de ales intre  A, si B,  ma intereseaza in prima faza care sunt mai audiofile, si ceva putere sa aiba....Multumesc...

Si in a doua faza?

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări