Vizitator ssorin29 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Salut, am achizitionat de curand un amplituner Akai AA 1030, japan, am 2 boxe Akai made in china sunt boxe linii cu 3 difuzoare , sunt praf stiu ,si tocmai deasta vreau sa scap de ele si nu sunt decis ce boxe sa imi achizitionez. ma gandeam la Technics, Onkio, jamo, Heco, chiar nu stiu ce s ar potrivii la acest Akai. Tin sa mentionez ca este o scula superba, are o claritate f buna specific vintage., pot sa spun ca volumul dat la jumatate ingenunchiaza boxele. chiar si la niste Yamaha ma gandeam,....va multumesc pe sfat si indrumare....toate bune.. Acesta este modelul ... Editat Ianuarie 11, 2016 de ssorin29 Link spre comentariu
quasimodo Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 heco , grundig, mb quart, canton ..............boxe nemtesti! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Orice marcă să fie, dar cu impedanţa de 8 Ohmi ptr sănătatea Akai-ului. Link spre comentariu
quasimodo Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Orice marcă să fie, dar cu impedanţa de 8 Ohmi ptr sănătatea Akai-ului. corect, grija mare! Link spre comentariu
Vizitator ssorin29 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 daca sunt mai mici de 8 Ohmi o forteaza sa inteleg...ms frumos Link spre comentariu
Costin Aurel Baluta Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Onkio parerea mea s-ar potrivi cu amplitunerul tau Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Alea care iti plac tie. Degeaba se recomanda un model sau altul, nu se stie cum vor suna in camera in care vor fi plasate, poate timbrul lor nu e pe placul ascultatorului... Recomandari: impedanta de 8 ohmi ca sa lucreze mai "usor" amplificatorul si sa nu fi fost ciobanite de vreun meserias (fie pe partea de filtrare fie la suspensii/bobine). Link spre comentariu
Vizitator ssorin29 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 (editat) multumesc frumos....am 2 variante de ales...am gasit dar acum sa vad ce imi iau...si anume Sal 2610 F cu wofwer jos. - sunt cu punte dubla. Boston Acoustics CS 260. La pret sunt cam la fel. Pareri ....multumescPOZE Editat Ianuarie 12, 2016 de ssorin29 Link spre comentariu
red93 Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Cel mai bun sfat pe care ți-l poate da cineva este să te duci să le asculți. Nu poți lua decizii bazate doar pe specificații pentru că fiecare boxă are timbrul ei. S-ar putea să nu îți placă sunetul, deși pe hârtie arată perfect... Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 Nu mai inseamna nimic marca scrisa pe ele, cu atat mai mult daca este o recunoscuta si veche marca, germana, japoneza. Akay este o marca preluata de chinezi. Yamaha fac lucruri bune dar la boxe este foarte relativ. Daca vorbim de boxe profesionale e una daca vorbim de audiofilie e alta. Exista boxe de 100€ si de 10.000€. Technics mai exista ca marca in Europa ? Nu ai spus ce muzica asculti, de asta depinde mult ce boxe iti cumperi. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 (editat) multumesc frumos....am 2 variante de ales...am gasit dar acum sa vad ce imi iau...si anume Sal 2610 F cu wofwer jos. - sunt cu punte dubla. Boston Acoustics CS 260. La pret sunt cam la fel. Pareri ....multumescPOZE Unde ai mai gasit SAL 2610 F? Eu nu le-am mai vazut demult la vinzare (noi). Am eu o pereche de SAL-uri ca in poza....dar nu se potrivesc la statia ta pt ca ...sint de 4Ω daca ai conectat si wooferul care, apropo, nu are nici un filtru ci este conectat direct pe al doilea set de conectori. Iar tweeterul este cam anemic, nu ca ar suna prost (discutabil asta) dar nu are SPL-ul necesar ca sa dea stralucire sunetului. Eu le-am inlocuit pe cele originale dupa ce am topit unul din ele la propriu pt ca membrana este din MYLAR. Am pus SAL DTF12 care are membrana pe matase si suna muuuult mai bine mai ales dupa ce al inlocuit filtrele originale (cam simpliste, pe 2 cai + subwoofer nefiltrat) cu niste filtre dezvoltate in decursul a peste 14 luni de simulari teste si masuratori. Nu sint niste boxe audiofile dar nici foarte proaste daca le faci ceva modificari. Cu modificarile facute de mine incepusera sa sune foarte fain...pacat ca le-am fortat la un chef si le-am cam distrus. PS: sint alergic la manele Editat Ianuarie 14, 2016 de sesebe Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) Salut, Am o intrebare poate simpla pentru unii dintre voi, dar care ma framanta pe mine. Ideea e ca am un amplif. Yamaha A500 si de multe ori am fost tentat sa-i cumpar boxe pe 4 ohmi din diverse motive. Din manualul de service si pe spatele amplifului se indica impedanta mai mare de 8 ohmi, dar intr-o brosura cu modelele inrudite se arata ca ar merge si pe 4 ohmi. Din experienta dvs. ce parere aveti ? (atasez capturi din manual si brosura) Editat Ianuarie 22, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Daca le folosesti STRICT numai la ascultat muzica acasa fara a folosi mai mult de 10W pe canal, se pot folosi, altfel nu o sa tina prea mult. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Respecta indicatiile din manual si de pe spatele amplificatorului. Impedanta variaza cu frecventa si niste boxe de 4 ohmi ar putea ajunge si pe la 2 ohmi (sunt cazuri cand ajung si mai jos, pe la Infinity parca). Etajul final (si nu numai) nu va fi prea incantat. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 A-500 e un amplif construit anemic, am reparat vreo 3. Ptr sănătatea lui foloseşte-l numai cu boxe de 8 Ohmi, în cazul celor de 4 Ohmi volumul trebuie ţinut jos, cît să nu sperie tranzistorii finali. Link spre comentariu
Postări Recomandate