Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

KT912

Vizitator

Postări Recomandate

Intamplator mi-au cazut in mana cateva bucati KT912A.Am datele de catalog dar ma intereseaza sa stiu unde anume pot fi folosite si de ce au o dioda incorporata.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo4avd

3

• cirip

2

• ywar2

2

• Kosmin

1

Top autori în acest subiect

Daca imi amintesc bine, KT912 sunt ca niste buloane babane. Au un surub pentru prinderea pe radiator. Cred ca sunt tranzistoare de putere pentru unde scurte. Dioda se foloseste pentru generarea tensiunii de polarizare a tranzistorului si este realizata pe aceeasi pastila de siliciu in vederea cuplajul termic strans. In acest fel se previne fuga termica a tranzistorului.Cirip

Link spre comentariu

Dioda incorporata este conectata intern la emitor, lucru care imi este putinpeste mana. Au fT = 90 MHz, Pc = 30 W si cel putin in benzile joase cred cas-ar obtine 10 - 15 W Pout. Dar chiar nu am auzit vreodata de montaje executate cu KT912.pentru @ywar2:Am disponibile fix 2 bucati recuperate. Nu au lucarat push-pull asa ca nu credca au parametrii apropiati. Eu sunt prezent sambata la targ in Militari. Dacaesti prezent (sau vreun cunoscut) si le vrei, le aduc acolo.

Link spre comentariu

Am si eu doua buc. pentru un amplif. de putere RF.Care este semnificatia pinilor pentru ca sint perfect simetrice piciorusele.Care piciorus este dioda si cum sint dispuse celelalte?Cu multumiri,Sandu.

Link spre comentariu

Nea Sandu, vedeti ca in lateral pe profilul hexagonal au poansonat un punct.Pe o diagonala au anodul diodei -> colectorul iar a doua diagonala cuprindebaza->emitor. Acum nu mai stiu sigur pe ce terminal este poansonata cheiade identificare dar cand ajung la "ferma" ma uit in catalog si va spun cu exactitate. Parca, totusi, cheia marcheaza anodul diodei. Catodul este conectat intern in capsula la emitor. Multa sanatate! 73!

Link spre comentariu

Va multumesc,Nanopico si Cirip pentru ce ati postat aici,imi vor fi de mare ajutor.Sper ca in curind sa experimentez ceva cu ei.Va doresc multa sanatate si spor in toate.Cu stima,Sandu.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Nu este tirziu deloc.Eu facusem un circuit imprimat pentru ele,se poate adapta.Daca nu,nu este o problema sa fac alta placuta.Dar ,limba in care este scris articolul este bizara,cel putin pentru mine.Oricum,din scema se inteleg destule elemente.Multumesc f. mult Traian.

Link spre comentariu

Este o schema de amator in cel mai adevarat sens al cuvantului...Pentru transformatoarele de banda larga se folosesc miezuri de la transformatoarele de linii (FBT) de la TV (probabil de la TV alb-negru rusesti, articolul si schema sunt mai vechi).Tranzistori ce pot fi utilizati: KT903, 909, 912, 930.Curentul de repaus zice ca trebuie sa fie 200...300 mA.Polarizarea se face intr-un mod rar intalnit la QRO, cu divizor rezistiv neajustabil in baza si stabilizarea curentului de repaus cu temperatura prin reactie negativa cu R de 2,2 ohmi 2W in emitoare.Zice ca pana in mai 1990 (articolul a fost publicat in iulie 1991) au fost construite 20 de exemplare, toate cu bune rezultate.Pentru KT912, la o alimentare de 27V puterea la iesire este de 150W dar scade la frecvente superioare.Eu iti recomand sa folosesti racire buna si protectii, KT912 este o generatie antica de tranzistori de RF si unii spun ca in general cei rusesti de acest gen sunt mai "sensibili" ;-) ...

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări