Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor Zeta cu izolare.

Vizitator dmarius

Postări Recomandate

Vizitator dmarius

Salut,

(am postat si in categoria "Mici proiecte", daca e problema o sa sterg postul)

vreau sa realizez un convertor Zeta cu izolare, care sa aibe la intrare 8V, iar la iesire 5V si puterea de la iesire sa fie 5W. Am facut cazul ideal, toate bune si frumoase.

In schimb, in cazul cu pierderi(am adaugat rezistentele serie de pierderi pentru bobine si pentru condensatoare precum si rezistenta in conductie a tranzistorului si tensiunea de pe dioda, rezultatele sistemului care descrie convertorul sunt dezastruoase(am realizat un program Matlab care calculeaza tensiunile de pe condensatoare si  curentii prin bobine(calcul literar).

Am atasat o poza cu schema electrica, si cu ecuatiile scrise de catre mine, as fi recunoscator daca mi-ati confirma sau infirma faptul ca sunt scrise bine sau nu.

In a doua ecuatie apare curentul IL, care defapt e IL2, numai ca din neatentie am uitat sa pun indicele 2.

Orice ajutor e bine venit.

Posted Image

Multumesc,

Marius D

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări