Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receviver Yamaha 5630rds

adibigboy

Postări Recomandate

Buna seara, am cumparat un receviver yamaha anul trecut si de revelion l-am imprumutat unui nepot. Acest nepot(idiot) a legat 4 boxe pe acelasi canal. Astazi cand l-am luat de la nepot, receviverul, aprindea cam 4-5 sec si dupa aia se inchidea, am cautat in manual si am gasit "SELF DIAGNOSIS FUNCTION". Am urmat pasii gasiti acolo si a inceput sa iasa fum dintr-o dioda D652 sau KBP103G 1.0A 200V. Este posibil sa fie si vreun final ars? Ce sa mai controlez? Are cineva aceea dioda sau ceva asemanator?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adibigboy

9

• zal

3

• quasimodo

2

• elektronu85

1

Top autori în acest subiect

Fără a mai lega boxe, se verifică tensiunile la ieşirile amplifurilor finale, înainte de relee (ar trebui să fie cel mult cîteva zeci de mV pe cele bune şi cîteva zeci de volţi pe cele defecte). Apoi se trece la depanare.

Link spre comentariu

Pai daca acel nepot a legat cumva 4 boxe cu impedanta de 4 ohmi in paralel pe un canal, e clara treaba. Din ce vad eu in poze s-a dus una din puntile redresoare, cel mai probabil cea care alimenteaza etajul final. Daca a ajuns acea punte sa se arda inseamna ca finalii sunt scrum de mult. Din ce vad eu acolo etajul final e construit cu un integrat de putere gen STK ajutat de doua perechi de tranzistori finali. Ar fi bine daca ati putea izola etajul final de etajele anterioare(preuri corectoare si altele) - incercati sa scoateti mufele/firele de semnal mic ce intra in placa etajului final si abia apoi sa riscati niste masuratori, insa nu stiu in ce masura veti mai avea CE masura. Spor la treaba

Link spre comentariu

Adibigboy, D652 este o punte redresoare. Din transformator trebuie sa ai aproximativ 10,7V AC pe pinii acestei punti. Dupa redresare si filtrare cu C659 de 10000µ/16V tensiunea trece prin R656 de 1ohm/1W si ajunge in IC654 (KIA7805, stabilizator 5V), aprox. 12,3V. Verifica mai intai acest circuit sau tensiunea pe iesirea lui. R656 nu se incinge?

Link spre comentariu

Sar merita  reparatia din moment ce alta sh si cu garantie este undeva 350 roni?

Da se pare ca este o reparatie mai complexa pentru mine. Este cineva din Slobozia,Ialomita care ar putea sa ma ajute si pe mine cu reparatia?

R656 nu se incinge?

Sincer nu am verificat, un pic de frica

Link spre comentariu

Din ce vad eu acolo etajul final e construit cu un integrat de putere gen STK ajutat de doua perechi de tranzistori finali.

Etajul final este exact acel STK, cei patru ''tranzistori'' sînt surse stabilizate ptr droaia de electronică. E o sculă stereo şi nu suportă decît boxe de 8 Ohmi. Nepotul e bun de plată.

Se caută un integrat original şi se înlocuieşte, la fel ca şi puntea aia măruntă cu una mai solidă.

...............

Yamaha cu condensatoare Jamicon... fără comentarii.

Link spre comentariu

Se caută un integrat original şi se înlocuieşte, la fel ca şi puntea aia măruntă cu una mai solidă.  

Presupun ca despre STK este vorba, problema este ca nu l-am gasit la nici un magazin. Se poate sa imi recomandati o alta punte mai de calitate?

Yamaha cu condensatoare Jamicon... fără comentarii.

Din ce am vazut eu( si nu sunt cunoscator) par chinezarii de 1-2 lei.

Editat de adibigboy
Link spre comentariu

Adibigboy, D652 este o punte redresoare. Din transformator trebuie sa ai aproximativ 10,7V AC pe pinii acestei punti. Dupa redresare si filtrare cu C659 de 10000µ/16V tensiunea trece prin R656 de 1ohm/1W si ajunge in IC654 (KIA7805, stabilizator 5V), aprox. 12,3V. Verifica mai intai acest circuit sau tensiunea pe iesirea lui. R656 nu se incinge?

Mai mult de 5 secunde nu sta aprins, deci nu am reusit sa masor nimic.

Link spre comentariu

Nu este un secret absolut deloc :)STK404-120 si STK402-120Y . 

M-am uitat si prin bazar, vreo 3 pagini, dar nu am gasit nimic, doar ceva compatibil, daca se poate.

Editat de adibigboy
Link spre comentariu

Sau adaptarea cu niste module Zal100. Domnul Zal nu sunt bune condensatoarele Jamicon? Am un traf, punte si condesatorii Jamicon dintr-o statie Yamaha pe care vreau sa-i folosesc la Amp zal100!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări