Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3 faze de 230 si un nul

dre

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dre

1

• PINTI

1

• v67

1

• loleksibolek

1

Top autori în acest subiect

In mod normal 0.Daca o sa folositi sarcini inductive mari fara sa compensati energia reactiva atunci n-as mai baga mana in foc.

Editat de loleksibolek
Link spre comentariu

in cazul folosirii unor consumatori monofazati sau bifazati fazele vor fi dezechilibrate,si neutrul legat la pamint(steaua trafo)intre nulul de lucru si nulul de protectie  apare o tensiune mica,citva volti iar pe conductorul de nul de lucru va circula un curent in niciun caz apropiat de 60 a

Link spre comentariu

In mod normal 0.Daca o sa folositi sarcini inductive mari fara sa compensati energia reactiva atunci n-as mai baga mana in foc.

Consumatorii trifazaţi simetrici, chiar de natură preponderent inductivă (motoare şi transformatoare trifazate), chiar dacă nu au instalaţii de compensare a energiei reactive, chiar şi la cel mai catastrofal factor de putere, nu dezechilibrează sistemul, nu produc circulaţie de curent pe conductorul de nul de lucru. Aşa cum s-a spus, prezenţa consumatorilor bifazaţi şi a celor monofazaţi dezechilibrează reţeaua şi produc circulaţie de curent pe conductorul de nul de lucru.

Gîndiţi următoarea situaţie:

Dintr-un trafo trifazat se alimentează un motor trifazat, motorul este singurul consumator. Fiind motor trifazat, nulul de lucru al transformatorului nici măcar nu mai este legat la motor, motorul nu are bornă de nul de lucru.

Faptul că nu am instalaţie de compensare  duce la apariţia de circulaţie în reţea a energiei reactive, chiar dacă nu am nul de lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări