dre Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Intr-o instalatie am 3 faze de 230 si un nul . O sa am aproape 60 amperi pe fiecare faza. Intrebarea mea e , ce curent o sa am pe nul daca o sa fie comun pentru cele 3 faze ? Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Daca fazele sunt incarcate egal, pe conductorul de nul nu vei avea nici un curent. Cele trei faze sunt decalate cu 120 grade intre ele. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 (editat) In mod normal 0.Daca o sa folositi sarcini inductive mari fara sa compensati energia reactiva atunci n-as mai baga mana in foc. Editat Ianuarie 10, 2016 de loleksibolek Link spre comentariu
v67 Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 in cazul folosirii unor consumatori monofazati sau bifazati fazele vor fi dezechilibrate,si neutrul legat la pamint(steaua trafo)intre nulul de lucru si nulul de protectie apare o tensiune mica,citva volti iar pe conductorul de nul de lucru va circula un curent in niciun caz apropiat de 60 a Link spre comentariu
rasputin Postat Ianuarie 14, 2016 Partajează Postat Ianuarie 14, 2016 In mod normal 0.Daca o sa folositi sarcini inductive mari fara sa compensati energia reactiva atunci n-as mai baga mana in foc. Consumatorii trifazaţi simetrici, chiar de natură preponderent inductivă (motoare şi transformatoare trifazate), chiar dacă nu au instalaţii de compensare a energiei reactive, chiar şi la cel mai catastrofal factor de putere, nu dezechilibrează sistemul, nu produc circulaţie de curent pe conductorul de nul de lucru. Aşa cum s-a spus, prezenţa consumatorilor bifazaţi şi a celor monofazaţi dezechilibrează reţeaua şi produc circulaţie de curent pe conductorul de nul de lucru. Gîndiţi următoarea situaţie: Dintr-un trafo trifazat se alimentează un motor trifazat, motorul este singurul consumator. Fiind motor trifazat, nulul de lucru al transformatorului nici măcar nu mai este legat la motor, motorul nu are bornă de nul de lucru. Faptul că nu am instalaţie de compensare duce la apariţia de circulaţie în reţea a energiei reactive, chiar dacă nu am nul de lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum