Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multiplexare display ICL7106

Vizitator raduvm3000

Postări Recomandate

Vizitator raduvm3000

Vreau sa multiplexez iesirea catre LCD a unui multimetru cu ICL7106, sa pot sa citesc pe LPT pentru o eventuala automatizare, dar nu stiu cum sa transform ON/OFF-ul care depinde de faza trenului de impuluri ce "alimenteaza" segmentele in 0-1 TTL. Daca poate cineva sa ma ajute... :prayer: "The segments are driven at the same frequency and amplitude and are in phase with BP when OFF, but out of phase when ON"

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• d2134

2

• Craciun

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Studiaza cum face decodarea BCD la 7 segmente, si cauti un integrat ce face operatiunea inversa, ca idee , mai simplu faci un voltmetru cu PIC 16F876 si transmiti pe RS232 valorile.(eu am facut si le vedeam cu un programel direct in celule de pagina Excel, ai programul .asm si .hex in atasament) Ca exemplu CDB447 facea decodare BCD la 7 segmente(dar ICL-ul are integrata partea de decodare si te complici mult , adica multe IC-uri care sa faca operatiunea de codare a 4afisoare *7 segmente, multiplexate la BCD si mai incolo. Succes ! Daniel

Link spre comentariu
Vizitator raduvm3000

Problema mea nu este decodarea BCD. ICL-ul cand vrea sa aprinda un segment al LCD-ului, ii aplica pe un pin comun tuturor segmentelor (pin 21, "BP") un tren de impulusuri dreptunghiulare de ~ 60 Hz, iar pe pinul segmentului respectiv, acelasi tren de impusluri de pe "BP", dar defazat cu 180°. Aici nu stiu cum sa fac sa pot converti/interpreta in nivele TTL semnalele de ON/OFF, ca sa pot trece la partea de decodare/codare. As putea sa folosesc un ICL7107, care nu foloseste metoda asta de aprindere ale segmenelor (ca nu are de ce), dar as vrea sa pot atasa unui multimetru si posibilitatea de importare a datelor masurate. Multumesc frumos pentru arhiva :yawinkle:

Link spre comentariu

Trebuie sa folosesti cite o poarta XOR sau XNOR pentru fiecare segment. poarta se leaga cu o intrare la segmentul citit si una la pinul BP al integratului (pin 21). Pe iesire vei avea, cind segmentul respectiv este vizibil, 1 daca folosesti poarta XOR sau 0 daca folosesti poarta XNOR.

Vezi si figura 19 din datasheet de la Intersil (http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/67425/INTERSIL/ICL7106.html)

Link spre comentariu

Nu te apuca chiar asa de repede.Metoda de mai sus este destul de oneroasa (ai nevoie de 26 de porti adica 7 IC-uri DIP14, ceea ce ocupa spatiu mult). Recomandabil este sa folosesti un microcontroller si sa implementezi portile XOR in soft. Semnalul BP il legi la un pin de intrerupere externa (RBO/INT in cazul in care folosesti PIC16F877A).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări