Vizitator Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Salutare tuturor! Spuneti-mi si mie ce element de circuit este acesta si cum functioneaza, ce protectie imi ofera. As vrea sa va mai intreb si despre descarcatoarele acestea cum se leaga in circuit ca tot am deschis subiectul. Astept desene din partea voastra in legatura cu descarcatorul . Va multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Z7-ASA e un accesoriu pentru disjunctor. Ca o comanda la distanta, un fel de shunt trip ca la disjunctoarele mari. Din pacate, nu am folosit niciodata la aplicatii casnice.. Vezi pagina 8.https://www.google.ca/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.eaton.eu/ecm/groups/public/%40pub/%40europe/%40electrical/documents/content/pct_1000609.pdf&ved=0ahUKEwj1mv6KuJrKAhVHKh4KHVcqBuwQFggdMAE&usg=AFQjCNGZXHZqVOkiD2DhqtRzkQt04BJUHQAcel descarcator se leaga intre faza si impamantare si/sau intre nul si impamantare. Dupa cum e marcat. Editat Ianuarie 8, 2016 de thunderer Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 deci pe asta il comanda alt element din circuit si asta la randul lui da cu tripolarul jos? ce alt element l-ar putea comanda de la distanta? Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Pai cine stie ce instalatie ai tu acolo? Doar tu.Poate disjunctorul e folosit ca stop de urgenta, cine stie?! Link spre comentariu
bobinatorul Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Daca vrei sa incluzi si descarcatoare in circuit ar fi bine sa pui atat pe faza cat si pe nul cate unul.Acestea pot fi cu cartus debrosabil sau resetabile(gen fuzibila sau automata).Din cate imi aduc aminte conductorul ce trebuie legat la bara de pamantare nu trebuie sa depaseasca 50 de cm. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Deci descărcătorul se leagă între fază și împământare, respectiv între nul și împământare. Nu am folosit niciodată și de- asta întreb. Ele au în ele varistoare. Corect? Pai cine stie ce instalatie ai tu acolo? Doar tu.Poate disjunctorul e folosit ca stop de urgenta, cine stie?! ceea ce e în poza e pe scară blocului. Ideea e ca am avut o problemă pe un circuit în casă protejat cu bipolar de 20 A, care deconecta frecvent, îmi cădea și diferențialul din scară care e de 25A, și mai cădea și asta care cred ca e în amonte și sigur au fost și câțiva vecini afectați. Deci îmi cădeau 3 protecții succesive (20,25 și ală mare) eram curios de ce mai decupla și ală mare. Defectul l-am găsit și scos din circuit. Nu am avarie dar m-a pus pe gânduri la 2 noaptea de revelion și dimineață pe 1. Deranjant. Aveam o punere la masă pe circuitul unei prize. Erau 4 Mega ohmi între fază și împământare, uneori chiar 2 Mega. Link spre comentariu
bobinatorul Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Cele mai ieftine sunt cu varistoare dar sunt si cu tiristori si zennere.Exista si descarcatoare pentru circuitele slabe internet,telefon cablu.... Link spre comentariu
belasajgo Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Acel accesoriu pentru disjunctor este folosit foarte des impreuna cu un modul care detecteaza supratensiunea si care da semnalul de declansare pentru decuplarea sigurantei principale (de care este legat). Acest lucru este foarte important de exemplu in cazul instalatiilor monofazate (de exemplu cum este la apartamentele unui bloc) unde intreruperea nulului poate cauza mari probleme. Dar cum spunea colegul thunderer, nu avem de unde sa stim la tine ce anume da semnalul de declansare la acel accesoriu. Si eu mi-am montat niste protectii de supratensiune, insa un model de la Eaton (SPCT2) care are diferite cartuse pentru faza-nul-impamantare. Cartusul care este intre faza-nul functioneaza cu varistori (are si un afisaj mecanic care ar semnaliza arderea cartusului), iar cartusul care este intre nul si impamantare are in interior un eclator. In poza de mai jos sunt doua module de protectie faza-nul-impamantare (2 bucati). Recomand si acest topic creat de colegul DjLeco pe aceasta tema: http://www.elforum.info/topic/97045-cea-mai-ieftina-protectie-a-consumatorilor-impotriva-supratensiunilor-retea/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 l-am citit mai demult din scoarta in scoarta si chiar intentionez sa testez si eu. merci! Link spre comentariu
v67 Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 impotriva supratensiunilor provocate de descarcari atmosferice sau distorsiuni de retea eu as folosi descarcatoare sau varistoare avind in amonte sigurante ultrarapide,asa ceva am vazut in scheme de automatizari cu PLC uri numai bine va doresc Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 (editat) prin sigurante ultrarapide intelegi curbaA sau altele mult mai performante dedicate ? Pune un link, o poza sa vada toata lumea daca tot ne apucaram. Editat Ianuarie 9, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum