Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defazor enigma

simson

Postări Recomandate

Din intamplare am dat de aceasta schema la care mi-a sarit in ochi configuratia defazorului in rest fiind o schema clasica de contratimp.

Eu cel putin nu inteleg cum apare semnal in faza pe g2 simetric cu cel din anod, chiar daca nu este decuplat . Nu am mai vazut un astfel defazor.post-206638-0-60783800-1452238424_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• simson

2

• THOMAS

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din intamplare am dat de aceasta schema la care mi-a sarit in ochi configuratia defazorului in rest fiind o schema clasica de contratimp.

Eu cel putin nu inteleg cum apare semnal in faza pe g2 simetric cu cel din anod, chiar daca nu este decuplat . Nu am mai vazut un astfel defazor.

Semnalul in G2 (nedecuplata) este si va fi in faza cu cel din anod si ca amplitudine chiar mai mare decat cel din anod ,grila doi (G2)este situata si ea  in "calea" fluxului de electroni catod-anod in cazul de fata fiind un prim anod,deci cred ca nu este o enigma ci o gresala,nici eu nu am mai vazut asa ceva !

Ca sa functioneze corect ar trebui sa fie ca-n schema de mai jos.

In oscilogarma din poza se poate vedea clar ce am afirmat eu mai sus referitor la schema <defazor enigma>.

post-175212-0-47940000-1452245123_thumb.png

post-175212-0-28260700-1452245697_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Asa da, pana la urma este de fapt o catodina clasica iar schema originala este gresita total...poate voit pentru ca nu pare sa fie doar o greseala de editare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări