Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

balast lampi UV-C

Vizitator karpen

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

3

• sesebe

3

• validae

3

• Spitfire

2

Top autori în acest subiect

Trebuie ori un balast clasic electromagnetic, fie unul electronic de putere adecvată.Se poate chiar recupera un balast electronic de la o lampă ,,economică ,, tip CFL de putere potrivită. 

Link spre comentariu

Acea lampa germicida necesita un drossel electronic specializat pentru ea. Altfel, nu scoate corect banda spectrala 2537 angstrom(linia germicida), si nici nu atenueaza corect  banda de 185 nm(linia ozonului) Nu o stricati facand experimente cu diverse alimentari, e o lampa foarte scumpa.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dracu_gol

am alimentat o astfel de lampa cu balast electronic chinezesc cumparat din bazar (10 Lei)... functioneaza fara probleme... balastul l-am ales de putere mai mare fata de lampa ...18W lampa 15 V...

Link spre comentariu

N-o sa tina mult...balastul trebuie sa aiba inscriptionata EXACT puterea inscriptionata pe lampa, si ambele sa fie date reale.Depletia materialului electronoemisiv de pe termocatozi variaza in sens pozitiv cu T^5, deci durata de viata a unei lampi fluorescente poate scadea de...2500 de ori daca curentul se dubleaza.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

am o lampă UV pt lumină neagră pentri elemente fluorescente. Este o lampă de la un aparat mai vechi erau legate două în serie si in loc de starter avea niste intrerupătoare fără reținere. Din păcate nu am idee despre ce fel de drosel folosea. Puteți să mă ajutati cu o schemă ceva ca să o pun in functiune ?

Link spre comentariu

În primul rind vreau sa citești cu atenție toate masurile de siguranță în exploatare de care trebuie sa ții seama. De exemplu știi ca dacă sterilizeze o camera cu radiații UV acest lucru se face fără a fi sau trece vreo persoana pe acolo iar la sfirsit se aeriseste foarte foarte bine camera. Aerul ionizat de radiațiile UV este cancerigen. 

Pe urma trebuie sa dai detalii despre lampa, putere, dimensiuni etc. Și cit timp vrei sa o tii aprinsa, secunde, minute, ore. 

Link spre comentariu

Lampile de *lumina neagra*sunt UV-A, nu dezinfecteaza, sunt bune pt chefuri, efecte speciale, etc. Eu am luat de la un magazin local drosel electronic universal, chinezesc (12 lei/buc) , 8-40w,am 3 buc la 3 tuburi de 25w UV-C, merg bine, le folosesc zilnic. Nu se sta inauntru, apoi se aeriseste, ozonul generat dezinfecteaza, dupa un timp scurt se descompune. Face probleme serioase la ochi, chiar si putin "vazute", cam ca sudatul fara masca  (in caz de probleme, zeama de cartof crud, sau dat pe razatoare, bun pt orice arsura, la ochi, piele de la soare, etc) 

Tuburile mele sunt Philips, cu emisie redusa de ozon, le-am luat la inceputul pandemiei cu 90 lei/buc. Interesant ca are 4 picioare intr-un singur capat, soclu imposibil de gasit, iar un corp cu soclu aferent costa o avere, asa ca am taiat 4 buc din sir cleme, o parte stranse pe terminale tub, fire la suruburile alaturate. 

https://www.magazin-lustre.ro/kitt-balast-electronic-max-40w-t8/

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări