Vizitator karpen Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 O astfel de lampa se poate alimenta cu un balast obisnuit sau necesita ceva mai special? Este vorba despre modelul HNS 25w G13, 46v/0.6A iar balastul este unul electromagnetic de 40W, 0.43A. http://www.osram.com/osram_com/products/lamps/specialty-lamps/ultraviolet-lamps/puritec-hns/ Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Trebuie ori un balast clasic electromagnetic, fie unul electronic de putere adecvată.Se poate chiar recupera un balast electronic de la o lampă ,,economică ,, tip CFL de putere potrivită. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Acea lampa germicida necesita un drossel electronic specializat pentru ea. Altfel, nu scoate corect banda spectrala 2537 angstrom(linia germicida), si nici nu atenueaza corect banda de 185 nm(linia ozonului) Nu o stricati facand experimente cu diverse alimentari, e o lampa foarte scumpa. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Adică aşa ceva: http://iluminat-special.ro/product_info.php?cPath=1_30&info=p1338_HF-Matchbox-BLUE-105-LH-TL-PL-S-230-240V.html&XTCsid=250b43bd87d88c01c1dc8fa072843da4 Link spre comentariu
Vizitator karpen Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Pai balastul de mai sus e unul electronic obisnuit pt. lampi fluorescente... Detin un balast precum cel de mai jos. Credeti ca s-ar potrivi? Link spre comentariu
Vizitator dracu_gol Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 am alimentat o astfel de lampa cu balast electronic chinezesc cumparat din bazar (10 Lei)... functioneaza fara probleme... balastul l-am ales de putere mai mare fata de lampa ...18W lampa 15 V... Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 N-o sa tina mult...balastul trebuie sa aiba inscriptionata EXACT puterea inscriptionata pe lampa, si ambele sa fie date reale.Depletia materialului electronoemisiv de pe termocatozi variaza in sens pozitiv cu T^5, deci durata de viata a unei lampi fluorescente poate scadea de...2500 de ori daca curentul se dubleaza. Link spre comentariu
vlad99 Postat Iulie 22, 2020 Partajează Postat Iulie 22, 2020 Am un tub UVCde 30w, phillips. Intrebare: pot sa-l alimentez printr-un balast electronic de 36w? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22, 2020 Partajează Postat Iulie 22, 2020 Da, poţi să-l alimentezi cu acel balast. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 am o lampă UV pt lumină neagră pentri elemente fluorescente. Este o lampă de la un aparat mai vechi erau legate două în serie si in loc de starter avea niste intrerupătoare fără reținere. Din păcate nu am idee despre ce fel de drosel folosea. Puteți să mă ajutati cu o schemă ceva ca să o pun in functiune ? Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Pai de obicei trebuie sa le imperechezi ca putere - sunt 2 tuburi de 20W, pui drosel de 40W / sunt 2 tuburi de 30W, pui drosel de 60W... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 În primul rind vreau sa citești cu atenție toate masurile de siguranță în exploatare de care trebuie sa ții seama. De exemplu știi ca dacă sterilizeze o camera cu radiații UV acest lucru se face fără a fi sau trece vreo persoana pe acolo iar la sfirsit se aeriseste foarte foarte bine camera. Aerul ionizat de radiațiile UV este cancerigen. Pe urma trebuie sa dai detalii despre lampa, putere, dimensiuni etc. Și cit timp vrei sa o tii aprinsa, secunde, minute, ore. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 (editat) Lampile de *lumina neagra*sunt UV-A, nu dezinfecteaza, sunt bune pt chefuri, efecte speciale, etc. Eu am luat de la un magazin local drosel electronic universal, chinezesc (12 lei/buc) , 8-40w,am 3 buc la 3 tuburi de 25w UV-C, merg bine, le folosesc zilnic. Nu se sta inauntru, apoi se aeriseste, ozonul generat dezinfecteaza, dupa un timp scurt se descompune. Face probleme serioase la ochi, chiar si putin "vazute", cam ca sudatul fara masca (in caz de probleme, zeama de cartof crud, sau dat pe razatoare, bun pt orice arsura, la ochi, piele de la soare, etc) Tuburile mele sunt Philips, cu emisie redusa de ozon, le-am luat la inceputul pandemiei cu 90 lei/buc. Interesant ca are 4 picioare intr-un singur capat, soclu imposibil de gasit, iar un corp cu soclu aferent costa o avere, asa ca am taiat 4 buc din sir cleme, o parte stranse pe terminale tub, fire la suruburile alaturate. https://www.magazin-lustre.ro/kitt-balast-electronic-max-40w-t8/ Editat Noiembrie 2, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 (editat) . Editat Noiembrie 2, 2020 de valivoi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum