Untold Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Va salut. Am gasit un amplificator push-pull si o schema de la Sennheiser, cum zice si titlul. Postez aici, poate foloseste cuiva, mie unul mi se pare fain(a). http://www.jogis-roehrenbude.de/Oldies/Sennheiser_VKS-203/Sennheiser.htm Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) Va salut. Am gasit un amplificator push-pull si o schema de la Sennheiser, cum zice si titlul. Postez aici, poate foloseste cuiva, mie unul mi se pare fain(a). http://www.jogis-roehrenbude.de/Oldies/Sennheiser_VKS-203/Sennheiser.htm Un amplificator serios si complet : preamplificatoare (microfon & RIAA),corector de ton si etaj final PP foarte bine pus la punct. Ce-i demn de remarcat sunt "miile de microfarazi " si "zecile de drosele" pe calea de filtraj a tensiuni anodice (comun pentru cele doua canale !!!),in conditiile de performante declarate in caietul acestui amplificator !!! ...ce concluzii se pot trage ??? Editat Ianuarie 7, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) Am avut acest amplificator achiziţionat de la gunoi din Germania(1993 cu 0 mărci) a fost folosit până în 1996 când a fost schibat pentru o motocicletă Honda Nighthawk (US model, valoare estimativă 1000$ la data schimbului ambele). Amplificatorul avea aspect total-retro dar funcţiona grozav. Editat Ianuarie 7, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Un amplificator serios si complet : preamplificatoare (microfon & RIAA),corector de ton si etaj final PP foarte bine pus la punct. Ce-i demn de remarcat sunt "miile de microfarazi " si "zecile de drosele" pe calea de filtraj a tensiuni anodice (comun pentru cele doua canale !!!),in conditiile de performante declarate in caietul acestui amplificator !!! ...ce concluzii se pot trage ??? Nu cunosc caietul acestui amplificator dar presupun o diafonie marita intre canale...iar schema in sine mi se pare ca este a fi tip ,,Radio popular'' fara extravagante , dar e posibil ca traful de iesire sa fi fost mai deosebit care sa-i dea calitate per total. Poate ca si radioul nostru MODERN daca s-ar fi echipat cu trafuri de iesire mai ca lumea suna la fel, dar nu stereo. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) Dl. Lazaroiu, rezistenta interna EZ81 + 50uF constituie un puternic FTJ, combinat cu etajul PP care minimizeaza natural brumul. Aceeasi reteta nu ar fi valabila pentru o punte redresoare cu siliciu sau pentru un SE, unde probabil ar mai trebui intercalata o celula RC. Desigur, stiai asta, dar o repetam pentru amatorii de asa ceva. Un alt punct de interes este obtinerea tensiunii de bias, care nu se poate obtine decit monoalternanta in acest fel, dar de asemenea este o metoda simpla si eficace. Bineinteles ca stiam toate astea,dar eu am militat si militez pentru un calcul si o dimensionare corecta a filtrajelor intr-o sursa de alimentare pentru amplificatoarele noastre cu tuburi si bineinteles calculata specific pentru SE sau PP. Nu am inteles niciodata introducerea intr-o celula de filtraj a capacitatilor de " neam prost" fara rost,chiar nu am inteles asta(!?)...scuzati-mi expresia! Eu am un amplificator FISHER de 2x3W SE cu EL90 si ECC83,alimentarea este ceva ordinar adica : un transformator parapdit de 40VA,o redresare (doua diode cu siliciu) cu dublare de tensiune,doua condensatoare in serie (pentru dublor) de 2X32uF/250V,un drosel de 1H si la iesire un condensator de 32uF/350V si de aici se alimenteaza ambele canale...,zgomot,brum sau alte chestii parazite =ZERO !...mai mult decat atat,din exces de zel am incercat diverse capacitati moderne de 220uF...470uF,rezultatul a fost aparitia unui brum suparator,audibil. Transformatoarele de iesire au suprafata sectiuni miezului de 9cm^2 si asta doar pentru 3W. Dorin,cred ca realizezi foarte bine ce am vrut sa se inteleaga in privinta celulelor de filtraj,sursa dupa cum bine stii este un etaj extrem de important in lantul unui amplificator de calitate,asadar proiectare lui trebuie luata in serios si sa nu reprezinte o bagatela,dar nici exagerare. @simson: RR <MODERN> este un radioreceptor romanesc de mare clasa,are un etaj final excelent dar si patru difuzoare pe cinste,insa ca orice scula de acest gen nu va suna bine decat in "contextul" in care a fost proiectat si construit,daca vom incerca sa scoatem difuzoarele si sa le construim alte incinte,vom pierde mult din calitatile sunetului generat de " utilajul" original ! Editat Ianuarie 7, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adigh Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Ce se intimpla daca cursoarele semireglabilelor de negativare (P5 si respectiv P6) nu mai fac contact ? Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 La vremea cand a fost proiectat nici ca se gandeau ca se poate intampla sa se intrerupa!!!Era de neconceput! Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Un lampar mai cu "resurse" ar putea incerca o clona, pare-mi-se ca merita, dupa toate comentariile de pana aici. N-am prea inteles ce reprezinta modulul tranzistorizat: poate fi preul phono? Si tranzistorii aia-s cu germaniu? Dupa 47mV aia, aici ar trebui sa se pupe acel preu, nu? Nu prea cunosc (deloc) limba "merkeliana"... Editat Ianuarie 8, 2016 de Untold Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Un lampar mai cu "resurse" ar putea incerca o clona, pare-mi-se ca merita, dupa toate comentariile de pana aici. N-am prea inteles ce reprezinta modulul tranzistorizat: poate fi preul phono? Si tranzistorii aia-s cu germaniu? Dupa 47mV aia, aici ar trebui sa se pupe acel preu, nu? ************************************************** Nu prea cunosc (deloc) limba "merkeliana"... <Bu5> este un soclu octal pozitionat pe spatele amplificatorului in care,optional,se poate cupla o telecomanda cu cablu pentru unele modele de VKS203.In cazul in care nu se doreste acea telecomanda,in soclu se va introduce un culot special cu strapuri intre pini 5+7 si 1+3 pentru continuitatea semnalului. Soclurile <Bu7>,<Bu8>,<Bu9> sunt gandite pentru utilizarea unor preamplificatoare (cu semiconductori) ,pentru anumite optiuni ale acestui amplificator,modelul de baza fiind livrat fara aceste preamplificatoare iar in acele socluri sunt montate culoturi cu strapurile necesare continuitati semnalului.In cazul pozei amplificatorului prezentat de neamt, amplificatorul este prevazut doar cu preamplificator pentru doza magnetica. O clona s-ar justifica doar daca este facuta in intregime adica incluzand si carcasa,altfel schema este ceva "hiper-clasic",fara nimic nou sub soare. Editat Ianuarie 8, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Ce se intimpla daca cursoarele semireglabilelor de negativare (P5 si respectiv P6) nu mai fac contact ?Finalele rămân fără negativare.Se poate schimba semireglabilul de 100K cu unu de 250K,plus doua rezistente de 120K,montate intre cursor și capetele semireglabilului,în caz de cursor defect,tensiunea de negativare nu mai dispare,eu am adoptat acest artificiu la marea majoritate a ampurilor reparate/construite de mine.Se mai poate face o modificare a circuitului de negativare,sem de 100K este pt reglarea balansului negativarii pt cele doua finale, se poate modifica circuitul negativarii cu 4 semireglabili, cite unu pt fiecare finala,semireglabilii montați astfel incit sa regleze tensiunea de negativare fata de masa, în caz de cursor defect,sa nu dispară tensiunea de negativare.Astea sunt știute de cei cu experiența. Editat Ianuarie 8, 2016 de viobio Link spre comentariu
adigh Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Finalele rămân fără negativare...........Astea sunt știute de cei cu experiența. Desigur. Voiam sa atrag atentia asupra acestui lucru. In rest schema e in regula. Si Sennheiser cred ca avea experienta. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) <Bu5> este un soclu octal pozitionat pe spatele amplificatorului in care,optional,se poate cupla o telecomanda cu cablu pentru unele modele de VKS203.In cazul in care nu se doreste acea telecomanda,in soclu se va introduce un culot special cu strapuri intre pini 5+7 si 1+3 pentru continuitatea semnalului. Soclurile <Bu7>,<Bu8>,<Bu9> sunt gandite pentru utilizarea unor preamplificatoare (cu semiconductori) ,pentru anumite optiuni ale acestui amplificator,modelul de baza fiind livrat fara aceste preamplificatoare iar in acele socluri (novale) sunt montate culoturi cu strapurile necesare continuitati semnalului.In cazul pozei amplificatorului prezentat de neamt, amplificatorul este prevazut doar cu preamplificator pentru doza magnetica. O clona s-ar justifica doar daca este facuta in intregime adica incluzand si carcasa,altfel schema este ceva "hiper-clasic",fara nimic nou sub soare. ...localizarea celor spuse de mine in schema si pe pozele de mai jos : Editat Ianuarie 8, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Va multumesc pentru lamuriri. Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum