Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare mai rare

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Unele componente erau mai robuste decît cele orientale din epocă, că scule americane pe la noi nu prea existau. Mai scăpau şi componente militare printre ele, dar aveau şi piese mai slabe, care sabotau montajul, de exemplu cond electrolitici. Deşi spre '90 şi după, au apărut cond ''japonezi'' prin scule, produşi la sovietici/ruşi.

Mai păcătuiau la finisaje şi dizain.

.............

Orice sculă audio dacă o analizăm la rece, descoperim puncte slabe şi compromisuri, indiferent de producător.

.................

Io n-am înţeles cine naiba erau romulanii... :)

Editat de zal
Link spre comentariu

am avut pe mana acum multi ani acest exemplar .

din pacate era muci prin efortul exmplar al unui "gigel" , cablaj exfoliat ( oricum era foarte prost ) , trasee intregi lipsa , si singura optiune a fost dezmembrarea .

inca mai am cei doi electrolitici de 15000 uF la 63V , dar nu mai sunt intregi la cap , se decarca singuri , sunt inutilizabili.

remarcabil era volumul cu comutator cu contacte argintate si grup de rezistente , parca 22 de pozitii dar nu sunt sigur.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

De ce spui foarte prost! Am acest amplif de care sunt multumit!(de reparat a fost si cel din poza)Este adevarat ,daca sursa nu merge cum trebuie se lasa cu scantei. La acest amplif inca mai caut ceva tranzistori de origine,Kt 3102b,kt502e,503 e .A fost construit in mai multe exemplare.(diferite surse,modificari in etajul final ,protectie) Pana acum nu am vazut un amplificator cu sursa stabilizata pe etajul final!

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Aveti mare dreptate cu exfolierea cablajelor din amplifurile rusesti....ar mai fi si condenstorii electrolitici de comentat. Cred ca totusi compenseaza cu robustetea contructiei si atentia acordata protectiilor.

Dintre toate amplifurile care le am, cea mai mare incredere o am in ampliful rusesc...este indestructibil, atat timp cat nu se umbla la suruburile capacului si/sau nu se toarna vin pe capac :rade:

Link spre comentariu

prost am spus deoarece se exfolia la prima incalzire cu ciocanul de lipit.amplificator de exceptie ,pentru vremea lui , calitatea cablajului sub orice critica.

Daca se umbla cu temperatura optima nu este nici o poroblema.(am dezlipit si lipit nenumarate componente in acest amplif,este adevarat in privinta pistolului de lipit)

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Exemplu de amplif cu surse stabilizate era prin anii 80 Naim. Am avut şi un radio NAD cu aşa ceva... iar comutator de volum s-a folosit la mai multe modele de amplifuri sovietice. La unele şi tonurile erau pe comutatoare. Legat de cond de filtraj, după ce am folosit prin anii 90 diverse exemplare (inclusiv 10000uF/100V care veneau cu curentul de fugă notat din fabrică cu creionul), mie mi-e clar că erau mai reuşiţi decît cei de valori mici. Am 4 de 22000uF/63V într-un amplif pe care i-am recuperat dintr-o putere unde funcţionau la 60V şi sînt beton, se descarcă în cîţiva ani. Dar poate am nimerit o excepţie. :)

Link spre comentariu

Intr-adevar cei cu valori mari (in special cei din filtraj/alimentare) par a fi mai reusiti. Cu 2x2200uF pe canal n-am pic de zgomot de fond (acel brum specific filtrarii deficitare). Urmeaza zilele astea sa-mi ajunga un multimetru care masoara si condensatorii si de curiozitate o sa masor condensatorii rusesti pe care i-am inlocuit deja (majoritatea sunt de ordinul zecilor de uF)...i-am pastrat intr-o punga... sa fie acolo. :84. De cei cu valori mari nu m-am atins.

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări