Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Distorsiuni de la 60/70% volum

Vizitator danydoom

Postări Recomandate

Vizitator danydoom

Salut! Am un amplificator Onkyo A-905x si o pereche de boxe Microlab solo 6c (modificate ca pasive).

Amplificatorul suporta intre 4-8 Ohmi, boxele au cate 2 difuzoare, 1 de bass/medii de 4 ohm si celalalt de inalte de 6 ohm.Per total ar fii de 4 ohm boxa(asa gasesc pe internet la specificatii).

Amplificatorul este de putere relativ mica 2x20 w in 4 ohmi, iar boxele au 2x50w. 

Problema este urmatoarea : Pe acest amplificator cand dau volumul de la 60% in sus incep distorsiuni in sensul ca nu se aude clar dar si membrana difuzorului se misca mult mai tare.Mi se pare neobisnuit fata de cum se aude pana la acel volum.

Inainte de acest amplificator foloseam boxele pe un receiver kenwood mult mai puternic si ,,tipau`` foarte tare si clar dar se cunostea cand ajungeau la limita lor.

Pe internet nu se gasesc multe detalii despre acest amplificator.Din ce am vazut, au fost testate pe boxe  mai puternice fata de ce am eu(JBL Ti1000) si nu s-a plans nimeni de distorsiuni.

Acum insa nu se aude nici pe departe la capacitatea lor maxima dar totusi se aude distorsionat.Ma poate ajuta cineva ? Un sfat, orice? Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• sesebe

1

• adrian lucian

1

Zile populare

Faptul ca dai volumul la 60% nu valoreaza nimic.

60% reprezinta 60% din puterea amplificatorului NUMAI PT UN ANUMIT NIVEL DE INTRARE, nivel pe care sigur l-ai depasit.

In manualul lui este specificat ca nivelul de intrare este de 200mV, ceea ce inseamna ca la 200mV la intrare o sa ai puterea maxima cu volumul la maxim.

Aproape toate sursele moderne livreaza la iesire semnal MULT MAI MARE. O placa de sunet livreaza intre 1.5V si 2.5V. Deci cu semnal de la o placa de sunet (cu volumul data la maxim din calculator) statia ta va atinge puterea maxima la NUMAI 10% din volum. Avind in vedere ca volumul de obicei este logaritmic, puterea maxima va fi atinsa cam pe la mijlocul cursei potentiometrului adica 50% din cursa, foarte apropiat de ceea ce ai observat tu.

Statia atinge puterea maxima. 

Nu mai da asa de tare ca arzi difuzoarele din boxe. Chiar daca statia este de 10W si boxele de 200W tot o sa le arzi daca tii statia in cliping

Vrei mai tare? Ia-ti alta statie mai puternica.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

O precizare: japonezii aveau grijă ca ampliful cu puţometrul de volum în poziţie mediană să debiteze puterea nominală, la nivelul de semnal şi pe sarcina din specificaţii. Spre deosebire de alţii care doar cu puţometrul la maxim ating specificaţiile. Deci mare atenţie cu manevrarea volumului.

Nu e prima întrebare legată de acest subiect, se repetă periodic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări