djvas Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Ma cam plictiseam ... si un prieten m-a provocat sa scriu un joc x si 0 pentru Pic.De fapt pentru "placa" ( EasyPic3) pe care o aveam pe birou. Nu este un proiect WOW dar totusi m-am gandit sa-l atasez aici... Asta a iesit : x_0_877_sursa.txt x_0_877_hex.txt Editat Ianuarie 6, 2016 de djvas Link spre comentariu
Vizitator Entropy Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 in ce program/compilator e facut asta? Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 7, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Programul este scris in MikroPascal. Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 ... mă întreb dacă nu s-ar putea face ceva de genul ăsta folosind leduri bicolore! Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Hmm... Sa vad daca am inteles ... Tabla de joc ar fi 3x3 leduri bicolore care la inceput sunt stinse si se aprind specific fiecarui jucator ( sa zicem rosu pentru "zero" si verde pentru "x") ? Link spre comentariu
maryuss2011 Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 ... mă întreb dacă nu s-ar putea face ceva de genul ăsta folosind leduri bicolore! exista...vasusem undeva ...dar nu mai stiu unde Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Cu senzori touch? Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 22, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Nu am nici leduri bicolore si nici senzori touch. Si nici chef .... Dar ... poate il face Mifty in asembler Link spre comentariu
mars01 Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) Am vazut pe youtube pe un tip care a facut senzori capacitivi lipind pe o lama de sticla (cred ca era de microscop) folie de cupru si pe urma prin corodare a facut si montajul si senzorul pe placuta de sticla. Ar arata super jocul facut pe o placa de sticla mai mare prin acelasi procedeu ... LE: Cred ca aceasta este filmul: https://www.youtube.com/watch?v=5ZH1-eScY0M Si aici indicatii, cum se face: https://www.youtube.com/watch?v=Rf5HBLzDGQA Editat Ianuarie 22, 2016 de mars01 Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Nu am nici leduri bicolore si nici senzori touch. Si nici chef .... Dar ... poate il face Mifty in asembler chiar mă gândesc la asta, serios! e genul de aiureală frumoasă, dar care cere să ştii bine ce ai de făcut, cam ca în stilul "maşinii inutile" care a făcut furori o vreme pe instructables! şi de data asta "dau codul" la liber, să aveţi şi voi satisfacţia de a face mişto de mine sau... nu! la senzori touch nu mă bag, nici nu am aşa ceva, nici nu ştiu exact cum funcţionează, dar aş încerca cu o matrice normală, cu microcontacte, că din alea am destule. nici leduri bicolore, dar aş putea cumpăra un număr mărişor de leduri rgb cu 4 terminale, la preţ convenabil, de la amicii noştri cu ochi mijiţi! aş putea trişa niţel, şi aş asocia matricea de microcontacte cu un led din matricea de leduri... hm... sper să nu ajung să fabric o lumină dinamică comandată manual, până la urmă! sau pun două leduri "în antiparalel", unul roşu, unul verde, dar mi-e teamă că modificările hardware şi software necesare ca să funcţioneze minunea cu ledurile rgb vor fi suficient de multe şi mari ca să scriu de la 0 codul... şi nici n-o să mai arate la fel de elegant...am deja 2 bucăţi din fiecare, f690 şi f628... pe care ne axăm? Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Eu zic 628 este arhi utilizat Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 ok, termin cu reinstallul, apoi pickitul, şi încep distracţia... ce bine că am păstrat arhivele cu mplab şi softul pickit2 de pe site! aş folosi pentru intrare o matrice de microcontacte 3x3, plus incă 2, câte unul de fiecare jucător, dar sunt destul de nesigur dacă îmi ajung pinii, pentru că nu aş vrea să redefinesc pinii folosiţi la programare.bine că nu am nevoie de cine ştie ce precizie la ceas, pot folosi ca atare şi pinii pentru cristalul extern... Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Ai nevoie de 9 pini pentru tot jocul dacă vrei să programezi la modul nesimţit. EDIT: merge chiar şi cu 6. Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 uşor, că aia am scris-o mai mult ca să nu uit ideea, mai am altele de făcut până atunci! )))) printre altele, să-mi aduc aminte cum se face un proiect în mplab... ultimul l-am făcut acum 3... nu, acum 4 ani, şi pe vremea aia aveam JDM-ul funcţional, că aveam XP şi pc potrivit, deci nu era o problemă să testez pe viu codul... acum am win7 şi comul e cam ciuciu... în fine, termin cu astea, şi discutăm la concret! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum