Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

joc x si 0

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

Am vazut pe youtube pe un tip care a facut senzori capacitivi lipind pe o lama  de sticla (cred ca era de microscop) folie de cupru si pe urma prin corodare a facut si montajul si senzorul pe placuta de sticla.

Ar arata super jocul facut pe o placa de sticla mai mare prin acelasi procedeu ...

LE: Cred ca aceasta este filmul: https://www.youtube.com/watch?v=5ZH1-eScY0M

Si aici indicatii, cum se face: https://www.youtube.com/watch?v=Rf5HBLzDGQA

Editat de mars01
Link spre comentariu

Nu am nici leduri bicolore si nici senzori touch. Si nici chef ....

Dar ... poate il face Mifty in asembler :)

chiar mă gândesc la asta, serios! e genul de aiureală frumoasă, dar care cere să ştii bine ce ai de făcut, cam ca în stilul "maşinii inutile" care a făcut furori o vreme pe instructables! :)şi de data asta "dau codul" la liber, să aveţi şi voi satisfacţia de a face mişto de mine sau... nu! :wretre

la senzori touch nu mă bag, nici nu am aşa ceva, nici nu ştiu exact cum funcţionează, dar aş încerca cu o matrice normală, cu microcontacte, că din alea am destule.

nici leduri bicolore, dar aş putea cumpăra un număr mărişor de leduri rgb cu 4 terminale, la preţ convenabil, de la amicii noştri cu ochi mijiţi! :)

aş putea trişa niţel, şi aş asocia matricea de microcontacte cu un led din matricea de leduri... hm... sper să nu ajung să fabric o lumină dinamică comandată manual, până la urmă! :rade:

sau pun două leduri "în antiparalel", unul roşu, unul verde, dar mi-e teamă că modificările hardware şi software necesare ca să funcţioneze minunea cu ledurile rgb vor fi suficient de multe şi mari ca să scriu de la 0 codul... şi nici n-o să mai arate la fel de elegant...am deja 2 bucăţi din fiecare, f690 şi f628... pe care ne axăm?

Link spre comentariu

ok, termin cu reinstallul, apoi pickitul, şi încep distracţia... ce bine că am păstrat arhivele cu mplab şi softul pickit2 de pe site! :)

aş folosi pentru intrare o matrice de microcontacte 3x3, plus incă 2, câte unul de fiecare jucător, dar sunt destul de nesigur dacă îmi ajung pinii, pentru că nu aş vrea să redefinesc pinii folosiţi la programare.bine că nu am nevoie de cine ştie ce precizie la ceas, pot folosi ca atare şi pinii pentru cristalul extern...

Link spre comentariu

uşor, că aia am scris-o mai mult ca să nu uit ideea, mai am altele de făcut până atunci! :)))))

printre altele, să-mi aduc aminte cum se face un proiect în mplab... ultimul l-am făcut acum 3... nu, acum 4 ani, şi pe vremea aia aveam JDM-ul funcţional, că aveam XP şi pc potrivit, deci nu era o problemă să testez pe viu codul...

acum am win7 şi comul e cam ciuciu... în fine, termin cu astea, şi discutăm la concret! :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări