Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

optimizare sistem offgrid

clausb

Postări Recomandate

Imi pare rau sa aud de asemenea evenimente!!

Nu, panourile nu au nimic daca stau fara sarcina.daca capetele firelor sunt izolate si nu fac scurt pe undeva nu sunt probleme.

Sanatate multa!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• clausb

11

• rinaldoparaipan

4

• bolek

2

• cavit

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dat fiind că nu pot face experimente practice cu piciorul imobilizat, lucrez doar pe hârtie. Și mă uit cu ciudă la soarele de afară gândindu-mă câți kW nefolosiți...

Am studiat datele adunate în experimentele precedente și am identificat un punct slab. În momentul în care bateriile princ. sunt încărcate deschizându-se regulatorul PWM al bateriilor sec., care e branșat pe ieșirea load a mppt începe încărcarea lor fără să afecteze menținerea în float a bateriilor princ. Toate bune dar transferul de energie e destul de sărac, nu folosește la maxim capacitatea panourilor - PWM-ul are pe intrare 13,8V, reușește să ”fure” doar 6-8A și să-i trimită spre bat. care prin consum controlat se mențin la min.11,9V. Cer o părere, dacă aș schimba sistemul principal trecându-l la 24V ( doar pun bateriile în serie și schimb setările), PWM-ul sistemului secundar ar primi 27,6V și ar consuma maxim posibil din producția panourilor. Oare gândesc bine?

Link spre comentariu

A durat mult să refac sistemul (mă deplasez cu un cadru) dar am reușit. Și funcționează. Nu la 24v ci l-am lăsat la 12 dar am mai umblat la setări. Practic, deși e mai primitiv reușește să imite funcționarea unui invertor-charger precum cel de la MPPsolar. E drept are multe panouri de control, releele sunt clasice și consumă inacceptabil de mult (loc de perfecționări) și deci multe locuri unde se poate defecta ceva. Bineînțeles că până la urmă tot la o sculă serioasă am să ajung. Dar pentru moment ideea mea de traducere a termenului DIY a fost ”descurcă-te cu ce ai”. Mulțumesc tuturor pentru idei.

Știu că nu arată prea profesional dar pun și o poză, când o să pot ține în mână o bormașină va arăta mai bine.

post-222728-0-82758300-1457084271_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări