VEF Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Am un multimetru dt-830b adeleq un multimetru bun dar pe care l-am stricat dintr-o prostie am masurat pe calibrul de 200mA un curent mult mai mare si acum pe toate calibrele de la 200uA pana la 200mA si pe testerul de baterii orice curent as vrea sa masor imi indica 1pe calibrul de 10 A merge in rest pot masura tensiuni rezistente si toate celelalte . L-am desfacut si am vazut ca siguranta nu e arsa si in rest multimetru e facut cu multe componente smd si cu o bulina deia neagra intelegeti ce vrea sa zic nu un integrat intr-o carcasa normala. Acum eu as vrea sa stiu daca se mai poate repara cumva ceva Editat Ianuarie 6, 2016 de VEF Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Sub "bulina aia neagra"se afla ICL7106.Faptul ca merge pe toate "calibrele" (se numesc domenii de masurare),mai putin mA denota ca este intrerupta o rezistenta din divizorul suntului rezistiv(fapt intarit si de afisarea cifrei 1). Evident ca se poate repara prin inlocuirea rezistentei arse(parca sunt in ordine 0,9 Ohm,9 Ohm,99 Ohm corespunzator domeniilor de masuraaaree) Editat Ianuarie 6, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Se arde doar cea de 0,9 si cea de 9 ohmi. Problema e ca trebuie de o precizie cat mai mare. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Siguranta s-a verificat numai ochiometric? Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Se arde doar cea de 0,9 si cea de 9 ohmi. Problema e ca trebuie de o precizie cat mai mare. Avand in vedere ca aparatul are "precizie chinezeasca",dupa reparatie va avea precizie........romaneasca . Editat Ianuarie 6, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
VEF Postat Ianuarie 7, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Acum as avea nevoie de ajutor sa vad care sint rezistentele alea nu stiu nimic despre componentele smd si dupa vad eu cu ce le schimb si Inca ceva multimetrul mai are un defect mai vechi despre care am uitat sa spun pe domeniile de masurare, am mai auzit pe cineva care zicea calibre si m-am luat dupa el , cu 20 sau 200 apare pe afisaj un punct care n-are ce cauta acolo e in plus intelegeti ce vreau sa spun ce ar putea sa mai dea si defectul ala ? Asta este defectul de care am uitat sa zic Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Chiar crezi ca are rost sa-ti bati capul cu el ? Mai bine iei altul... eventual mai performant . Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) Nu cred ca merita sa te chinui cu multimetre de gen la 15 lej... Eu am un UNI-T UT33A nu e nici chinez dar nu e nici ceva super performat dar eu sunt multumit de el. Are scala automata il pun doar ca vreau sa masor tensiune DC/AC, current DC/AC,etc... si cam atat pot sa masor si 2V pot sa masor si 230V nu conteaza, se calibreaza el automat nu trebuie sa ma uit de 2 ori daca am pus pe scala corecta si nu e nici asa scump eu am dat 80 de lej pe el. Punctul in plus probabil vine din integrat si nu prea ai ce sa-i faci. Editat Ianuarie 7, 2016 de bandi12 Link spre comentariu
VEF Postat Ianuarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Daca defectul cu punctul vine de la integrat nu ma deranjeaza il pot folosi si asa nu asta e principala problema Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 ia-ti altul, e ieftin 830-ul...poate ai buget mai mare si iei ceva cu autorange si scapi de stresul de a gresi domeniul. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Siguranta s-a verificat numai ochiometric?Se poate raspunde?Ca sa nu te apuci sa schimbi alte piese daca e doar siguranta.PS: Am ars de nenumarate ori acea siguranta, fara a arde si alte componente. Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Defectul cu "."nu este din 7106,este fie din comutator,fie ecranul face contacte aiurea cu cablajul sau o rezistenta de 1mOhm intrerupta,situata langa ecran,pe fiecare caracter"." Editat Ianuarie 8, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Marius84 Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 (editat) Saptamana trecuta am incercat ”de amorul artei” sa pun un 7106 intr-un astfel de aparat cu ”pastila”, dar nu mi-a iesit pinout-ul. S-a infierbantat instant integratul nou. Si cand ma gandesc cat am muncit sa fac paienjenisul de fire pentru adaptare... Bine, inainte sa se infierbante, am reusit sa pun bateria invers in aparat, ca am varianta cu lamele la suportul bateriei, nu cea cu conector pe fire Atasez alaturat corespondenta pinilor,dar care nu a dat rezultate. Are cineva o corespondenta a pinilor sigura? Se pare ca in varianta pastila, a fost facut oarecum custom acest icl7106 Editat Ianuarie 8, 2016 de Marius84 Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Corespondenta pinilor e buna;altceva ati gresit acolo!Integratul "pata"e bine de indepartat complet de pe placa,nu doar "scarpinate"traseele in jurul lui. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Bine, inainte sa se infierbante, am reusit sa pun bateria invers in aparat, Pacat,niciodata nu vei sti cu certitudine de ce n-a mers,decat daca repeti experienta dar nu mai pui bateria invers Cred ca mai usor s-ar preta modificarii modelul asta de cablaj. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum