Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda cu germaniu

Vizitator gigimarga

Postări Recomandate

Vizitator gigimarga

buna seara,sunt nou in domeniu si am gasit pe o schema indicatia "D1 - orice dioda cu germaniu"....din pacate habar nu am ce este...cumva 1n4148?poate cineva sa-mi spuna si mie cateva diode de acest tip, eventual ceea ce pot gasi pe la magazinele din bucuresti?va multumesc!

Link spre comentariu

Depinde ce rol avea dioda din schema. Exista diode cu germaniu redresoare, de detectie, etc.1N4148 e dioda cu siliciu.Daca era pusa intr-un etaj demodulator incearca niste EFD108. Nu stiu daca se mai gasesc de cumparat, nu prea lucrez in radio...Daca pui si schema despre care vorbesti o sa poti afla exact daca se mai gaseste ce cauti tu sau cu ce poate fi inlocuita.

Link spre comentariu

Daca ai cumva antichitati de piese pe-acasa, vezi ca diodele cu germaniu sunt cele cu "carcasa" din sticla, in care poti vedea un fel de filament (defapt ala este materialul care creeaza impuritatile in germaniu, dar asta e alta mancare de peste)PS: Mutat la incepatori

Link spre comentariu

tot siliciu ! ... daca aplicatia nu e "pretentioasa" poti sa pui si o jonctiune valida de la un tranzistor cu Ge ... caderea de tensiune pe o jonctiune cu Ge este cca 0,3V / pt.Si este dubla ! PS ... daca stai in apropiere de RAHOVA / cauta-ma sa-ti donez eu cateva !

Link spre comentariu

Serii de diode cu germaniu de mica putere: AA103... 144; AAY10... 59; AAZ10... 18; DG13... 130; OA5... 99, 150... 182, 257...780, 1154Q... 1182D; GA100... 114; GAZ60... 64; GAY14... 17; EFD104... 135; SFD4... 021, 104... 135 etc. Mai sint serii sovietice, japoneze si americane (1Nxx... xxx).

Link spre comentariu

Daca ai un radio sau radiocasetofon stricat cauta pe placuta pe langa bobinele de FI ceva care seamana ci 1N4148 dar sunt din sticla si au 1-2 dungi colorate. Alea sunt diode cu germaniu!

Link spre comentariu

Sunt de cumparat la 5ron bucata Vitacom.

50 mii lei vechi? Da' ce-s, microcontrolere? Cred ca mai am eu vreo juma' de kg daca ai nevoie.
Link spre comentariu

Da... eu am cumparat AC180K + AC181K = 120.000 din Botosani, anul trecut.Deci se poate... iar diodele cu germaniu sunt mai scumpe decat e necesar. Nu stiu care este cauza, probabil faptul ca nu se mai fabrica.ALEKS

Link spre comentariu

Mai bine umblati prin targuri dupa tranzistori cu germaniu, ii luati la gramada si functionali, in mare parte, sa nu mai spun ca la un pret deosebit de ieftin.Hmm....sa ma apuc si eu sa vand ac180k si ac181k cu 10 lei perechea? imi iau difuri "meseriase" pt masina :))))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări