Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema pc

bubusmecherul

Postări Recomandate

eu am calculator din 2002 cu placa de baza P4P800Edelux 865 cu sochet 478B si procesor intel pentium 3.00g dual core cu 1gb OCZ ram 512 placa video si merge jocuri mai ceva ca alea noi are cineva cu placa de baza gigabite 2gb ram placa video 512 procesor dual core 2,8 si merge mai bine al meu ca al lui  :rade:  plus de asta al meu nu sa stricat niciodata de atunci pe cind astea noi se stric zilnic  :rade:  niste gunoaie ieftine si proaste

Lasati, mai au si altii calculatoare. Am avut si eu Barton overclockat, 2GB de ram, placa video de 512MB si cand am trecut la dual core a fost ca trecerea din Dacie in BMW. La fel ca si trecerea de la un dual core vechi la unul nou. Tehnologiile avanseaza, e inutil sa ne agatam de trecut in domeniul asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

10

• bubusmecherul

6

• bmwh548

4

• fritz_vali

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

este ca si cum ai merge cu BMW pe drum de tara plin cu gropi si mergi cu dacia si atunci vezi diferenta calculatoru meu este super ok fata de stifturi noi bineinteles ca sunt si calculatoare noi bune dar costa in jur de 10.000 ron si nu cred ca este usor de procurat atitia bani si sai dai pe un pc

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Calculatoarele pe socket 478 ISTORIE iar in curand vor urma si cele pe socket 775. Inevitabil  nu o sa mai valoreze nimic. Nu mai zic de cele pe socket 478 care la navigare banala sa verifici un mail  este GROAZNIC! Depinde si de om cum se ingrijeste de acel lucru.

Nici mie nu imi plac telefoanele cu touch screen dar trebuie sa acomodez tehnologiei!

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

eu am calculator din 2002 cu placa de baza P4P800Edelux 865 cu sochet 478B si procesor intel pentium 3.00g dual core cu 1gb OCZ ram 512 placa video si merge jocuri mai ceva ca alea noi are cineva cu placa de baza gigabite 2gb ram placa video 512 procesor dual core 2,8 si merge mai bine al meu ca al lui  :rade:  plus de asta al meu nu sa stricat niciodata de atunci pe cind astea noi se stric zilnic  :rade:  niste gunoaie ieftine si proaste

Mai sunteti si mincinos...placa aceea de baza a aparut la noi in  aprilie-mai 2005.La Maguay, pe sisteme de minim 1500$, nu la Asesoft, la bucata...deci nu aveati cum detine asa ceva.

Lansarea oficiala a chipsetului Intel 865 a avut loc in mai 2003(fara insa ca la acea data, producatorii de placi de baza sa fi echipat vreun model cu acest chipset!).

SANTA CLARA, Calif., May 21, 2003 - Intel Corporation today announced three Intel® Pentium® 4 processors supporting Hyper-Threading (HT) Technology** and a trio of chipsets enabling faster and more feature-rich corporate and consumer PCs at mainstream price points. The new Intel Pentium 4 processors -- 2.80C, and 2.60C, and 2.40C GHz -- come equipped with HT Technology and an advanced 800 MHz system bus that allows information to flow to and from the processor more quickly.

Nu mai vorbim ca CPU Intel Pentium 4 cu nucleu Prescott la 3.0 Ghz nu a existat niciodata in varianta Dual Core (este total absurd un Dual Core, cu nucleu de P4 !), existau doar nucleele 530 si 630(evident, nu pe 478!!!

Revenind la lucruri serioase, o placa de baza 478 sau 775 nu merita mai mult de 20-30 de lei, si numai daca e stringent financiar lucrul acesta, adica daca exista zero lei pentru o platforma actuala, orice platforma pe alt socket sub LGA1150 e GUNOI in 2016.

Ca procesor, nu merita cumparat nimic sub I5(poate doar pentru laptop SH un I3), iar achizitia unui I7 e mai sigura oricum...pentru cine mai utilizeaza PC.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Calculatoarele pe socket 478 ISTORIE iar in curand vor urma si cele pe socket 775. Inevitabil  nu o sa mai valoreze nimic. Nu mai zic de cele pe socket 478 care la navigare banala sa verifici un mail  este GROAZNIC! Depinde si de om cum se ingrijeste de acel lucru.

Nu spun ca ar mai fi de actualitate...dar la vremea lor s-au comportat destul de bine. Imi aduc aminte ca initial aveam un PC cu procesor 2,2 GB (socket 478) si 512 Gb ddr 1 si se comporta foarte bine la navigare/mail/etc. Il mai am si acum functional (il tin pentru rezerva la pc-ul de la muzica)...exceptie hdd care a calat la 58k ore de functionare.

La jocuri sau download/upload este difenta mare intre pc-urile vechi (de la soket 478 in sus) si astea noi...nu la navigare internet.

Pe masura ce evoluaze tehnologia, normal ca generatia veche de procesoare este considerata invechita...dar asta nu insemna ca n-a fost buna. A fost chiar foarte buna. Mie pc-ul de mai sus imi deschidea mail-ul in 2-3 secunde, la vremea lui...intre timp am facut up-grade de 2 ori la PC-uri si mail-ul mi-l deschide sa zicem intr-o secunda. Diferenta irelevanta. Raportat la salariu/venituri cel cu procesor single core de 2,2 GB m-a costat mai mult decat cel actual cu core 2 duo de 3 GB. Ambele sh...ori a crescut venitul asa mult in ultimii ani, ori pc-urile sunt facute mai cu economie (materiate slabe calitativ).

Editat de marius75
Link spre comentariu

Mai sunteti si mincinos...placa aceea de baza a aparut la noi in  aprilie-mai 2005.La Maguay, pe sisteme de minim 1500$, nu la Asesoft, la bucata...deci nu aveati cum detine asa ceva.

cum sa apara in 2005 cind eu am cumparat calculatoru cu aceasta placa de baza in 2002

si cind se reseteaza biosul sau cind ii scot bateria si se reseteaza ora imi arata data ca este fabricat din 01-01-2002 eu lam cumparat prin luna iulie 2002 cumparat pe componente din depozit de un bun prieten

cind se reseteaza biosul data revine la anu fabricatiei

Link spre comentariu

si fratele meu si cumparat placa de baza cu chipset 875 prin 2004 

Lansarea oficiala a chipsetului Intel 865 a avut loc in mai 2003(fara insa ca la acea data, producatorii de placi de baza sa fi echipat vreun model cu acest chipset!).

uite am pus si 2 poze cu cutia de la ia ca o mai am sin ziua de azi si sa numi spui tu ca nu pot detine asa ceva daca am cum am spus mai sus tu habar nu ai cind au aparut si cind au ajuns in Romania si daca vrei fac poza si de la unitate cu placa 

atunci am dat pe ia 6500 si pe proc 12000 milioane bani vechi 

post-223979-0-02273800-1452766555_thumb.jpg

post-223979-0-14690200-1452766564_thumb.jpg

Link spre comentariu

a mea este cu sochet 478B si nu cu N care a aparut la acea data pacat ca nu mai am factura de la el sa va arat ca nu credeti dar oricum nici nus curios daca credeti sau nu eu atunci am luat si gata unul zice mai sus ca abia a  aparut in 2005 numai in sistem complet si eu in 2002 lam luat pe componente 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări