Bogdi16 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Va salut, Este primul topic pe care il deschid dupa multi ani. Cred ca m-a prins "rugina"......incerc sa imi amintesc regulamentul si sa nu fiu offtopic, asa ca va rog sa aveti rabdare cu un "batranel" de pe forum. O cunostiinta m-a abordat cu niste intrebari in legatura cu o pereche de JBL 5000 Ti.....Eu avand cunostiinte sa zicem "aprofundate" pe partea de Pro audio, nu am avut sa i dau raspunsurile dorite asa ca m-am pus pe cautari. Asa ca prima intrebare ar fii... Are cineva de pe forum asa ceva in posesie? Am dat o cautare pe net sa vad daca gasesc mai multe detalii despre difuzoarele folosite, sa vad niste parametrii T/S dar din pacate nu am gasit decat informatii vagi, nimic concret. Din cate stiam eu JBL folosea difuzoare si de la alte firme in boxele lor. De altfel stiu ca si ei fabricau diferite piese pentru altii din domeniu... Ma intereseaza in primul rand difuzoarele folosite pentru a vedea daca ar fii posibila clonarea lor cat mai fidela de la cutii la filtre la difuzoare. Astept pareri/poze/etc.. Va salut, Bogdan Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Daca le gaseste in stare buna nereboboinate este o afacere foarte buna.. Poze cu ele in detaliu gasesti aici: http://audio-hifi.uv.ro/Boxe/JBL/TI_5000/ Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Omul vrea sa le cloneze - nu sa le cumpere, cu toate ca probabil ar fi mai ieftin sa la cumpere... Eu am ascultat boxele astea, nu sunt rele insa depinde si de gusturi. In ceea ce priveste difuzoarele nu stiu ce difuzoare sunt, dar banuiesc ca e ceva facut in house. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 In principiu pe mine ma intereseaza cat mai multe detalii. Schema de la filtru ar fii extraordinar. Sau cel putin poze detaliate cu filtrele......... In continuare asteptam alti colegi sa isi exprime "cunostinte" Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) In principiu pe mine ma intereseaza cat mai multe detalii. Schema de la filtru ar fii extraordinar. Sau cel putin poze detaliate cu filtrele......... In continuare asteptam alti colegi sa isi exprime "cunostinte" Pentru inceput pe pagina 1 schema filtrelor cu valorile componentelor inclusiv Pana una alta mai arunca o privire pe aici http://www.hifi-studio.de/hifi-klassiker/JBL/JBL_TI5000/TI5000.htm Sunt date si tipul fiecarui difuzor Aici mai gasesti multe informatii utile legate de produsele JBL ....vezi ca au si forum http://audioheritage.org/ Ti5000.PDF Editat Ianuarie 6, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Perfect! Iti multumesc de ajutor. E fix ceea ce cautam. Acuma sunt curios sa vad daca am sa gasesc difuzoarele prin comert. Sanse slabe tinand cont de varsta lor sa gasesti in perfecta stare. Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) Perfect! Iti multumesc de ajutor. E fix ceea ce cautam. Acuma sunt curios sa vad daca am sa gasesc difuzoarele prin comert. Sanse slabe tinand cont de varsta lor sa gasesti in perfecta stare. Difuzoarele e putin probabil sa le gasesti in comert pentru ca sunt OBSOLETE ( nu se mai fabrica ) ...poate eventual second de pe afara ..ex; ebay . Acuma daca imi permiti o parere .......nu stiu in ce masura te ajuta schema filtrului cu valori cu tot atata vreme cat nu dispui de cel putin caracterisiticile difuzoarelor originale .....ca de dimensiunile incintelor originale nici nu poate fi vorba ( eu unul cel putin nu am nici unde pe internet dimensiunile cabinetelor ) Mai bine faci un alt proiect cu difuzoare mai de actualitate VIFA / SCANSPEAK etc . , userul AHEGYES are multe proiedte de acest gen pe blogul sau si crede-ma chiar merita incercate unele din ele .....sigur depinde si de buget esti dispus sa aloci unui astfel de proiect . Uite aici http://diy-audio.ro/ P.S. chiar si AHEGYES ti-a spus ca incazul JBL mai bine le cumperi de-a gata ......asta daca le si gasesti in romania ......cea ce este putin probabil . Editat Ianuarie 7, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 7, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Acuma daca imi permiti o parere .......nu stiu in ce masura te ajuta schema filtrului cu valori cu tot atata vreme cat nu dispui de cel putin caracterisiticile difuzoarelor originale .....ca de dimensiunile incintelor originale nici nu poate fi vorba ( eu unul cel putin nu am nici unde pe internet dimensiunile cabinetelor ) Ai perfecta dreptate. Concluzia este evidenta. Este un proiect "dead end" deoarece componentele necesare nu mai sunt de gasit. Imi permit sa deviez un pic de la subiect si va provoc la o "dezbatere". (repet ca sunt in necunoastere cand vine vorba de difuzoare Hi-fi) Vreau sa aflu parerea voastra a celor care au ascultat, construit, folosit difuzoare hi-fi.....sa ma indrumati spre un proiect care sa merite executat atat din punct de vedere financiar cat si calitativ. Urmaresc sa fac un sistem pentru acasa strict pentru muzica, fara 5.1 sau alte trompete. Vreau un sunet stereo fidel si puternic. Prima problema e ca nu stiu ce buget sa aloc pentru asa ceva. Asa ca hai sa vedem un amplificator pretabil pentru 2 boxe de maxim 150-200 W rms cam asta cred ca e o valoare reala..... Amplificatoare Pro am destule,,,,,dar aici cred ca sunt cam irelevante. Cu stima Bogdan. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Ai perfecta dreptate. Concluzia este evidenta. Este un proiect "dead end" deoarece componentele necesare nu mai sunt de gasit. Imi permit sa deviez un pic de la subiect si va provoc la o "dezbatere". (repet ca sunt in necunoastere cand vine vorba de difuzoare Hi-fi) Vreau sa aflu parerea voastra a celor care au ascultat, construit, folosit difuzoare hi-fi.....sa ma indrumati spre un proiect care sa merite executat atat din punct de vedere financiar cat si calitativ. Urmaresc sa fac un sistem pentru acasa strict pentru muzica, fara 5.1 sau alte trompete. Vreau un sunet stereo fidel si puternic. Prima problema e ca nu stiu ce buget sa aloc pentru asa ceva. Asa ca hai sa vedem un amplificator pretabil pentru 2 boxe de maxim 150-200 W rms cam asta cred ca e o valoare reala..... Amplificatoare Pro am destule,,,,,dar aici cred ca sunt cam irelevante. Cu stima Bogdan. Daca vrei sa lucrezi un proiect serios, pentru toate genurile de muzica, pretabil la utilizarea amplificatoarelor SS dar si VS de putere relativ mica, ti-as recomanda sa vizitezi site-ul firmei italiene CIARE unde gasesti gama de difuzoare "de casa" dar si un pachet de proiecte clasice ( incinta inchisa sau B.R.). Pe site gasesti si reprezentantul din Romania, dar poti procura si dinafara. Ca nivel de pret, difuzoarele au un pret mediu, sunt produse "in house", iar firma dateaza din 1950. Am lucrat cu wofere de 6 1/2", 8" si 10", medii calota si tweeter calota, in Voigt, BLH si B.R.. De altfel, ascult si acum pe BLH si BR echipate cu Ciare pentru ca imi place timbrul deschis, raspunsul f.rapid si detaliul f.precis la toate nivelele de auditie. Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Daca vrei sa lucrezi un proiect serios, pentru toate genurile de muzica, pretabil la utilizarea amplificatoarelor SS dar si VS de putere relativ mica, ti-as recomanda sa vizitezi site-ul firmei italiene CIARE unde gasesti gama de difuzoare "de casa" dar si un pachet de proiecte clasice ( incinta inchisa sau B.R.). Pe site gasesti si reprezentantul din Romania, dar poti procura si dinafara. Ca nivel de pret, difuzoarele au un pret mediu, sunt produse "in house", iar firma dateaza din 1950. Am lucrat cu wofere de 6 1/2", 8" si 10", medii calota si tweeter calota, in Voigt, BLH si B.R.. De altfel, ascult si acum pe BLH si BR echipate cu Ciare pentru ca imi place timbrul deschis, raspunsul f.rapid si detaliul f.precis la toate nivelele de auditie. :aplauze Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 :aplauze La fel iti recomand Ciare.Am 3 perechi de boxe cu difuri del a ei, iar peste 3 saptamani primesc inca o pereche- hw135, de 5,5.Ptr mine sasnt ok ca raport pret calitate.Mai ales caliatate.Au dinamica, timbru placut. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Prima problema e ca nu stiu ce buget sa aloc pentru asa ceva. Asa ca hai sa vedem un amplificator pretabil pentru 2 boxe de maxim 150-200 W rms cam asta cred ca e o valoare reala..... Amplificatoare Pro am destule,,,,,dar aici cred ca sunt cam irelevante. Cu stima Bogdan. Bugetul e in functie de ce iti doresti. Daca vrei boxe mari, asemanatoare cu JBL TI5000 - chiar daca le faci tu iti trebuie un buget de peste 1000euro, spre 1500. Acum, vad ca s-a recomandat Ciare. Da, este una dintre optiuni, dar sunt si multe alte variante de difuzoare hi-fi, sau mai bine zis specializate in hi-fi. Ciare sunt mai spre PRO asa. Daca e sa dau exemple de branduri eu am lucrat cu: Usher, SB Acoustics, Vifa, Peerless, Scanspeak, Dayton, Wavecor, Seas, Fountek si pot sa recomand oricare din aceste branduri. Pe langa acestea sunt si multe altele cu care nu am lucrat si care sigur sunt foarte bune. Evident, pretul difuzoarelor variaza in functie de calitate, de la 30euro bucata pana la cateva sute de euro pe bucata. Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Asta cu'' Ciare sant mai spre PRO asa'' e faina.Incearca-le.Eu am 3 perechi si n-ai zice ca sant pro.Am ascultat si am si alte branduri(Tang Band), dar difuzoarele cu spl sub 90 db nu prea imi plac.Asta e parerea mea formata in 15 ani de cantat la orga, acordeon pe la diverse evenimente si ascultat live instrumente reale.Difuzoarele cu bas jos, spl mic si de dimensiune mica imi sant cumva ciudate.Au nevoie de puteri si damping factor mare.Un amic are Scanspeak Clasic de 7 inch si spunea ca doar cu un amplif de 600 de watt pe canal le-a strunit cum trebuie.Nu vreau sa intru in certuri si polemici aiurea , fara rost.Asta e parerea mea si experienta mea pe care o am cu boxele.Difuzorul ideal, spunea cineva parca, e acela care reda cam toata banda audio fara sa se miste.O seara buna tuturor. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 8, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 In primul rand va multumesc! Acum, vad ca s-a recomandat Ciare. Da, este una dintre optiuni, dar sunt si multe alte variante de difuzoare hi-fi, sau mai bine zis specializate in hi-fi. Ciare sunt mai spre PRO asa. Nu stiu ce sa zic. Eu cand aud de difuzoare Pro primele brand-uri care imi vin in cap sunt 18 Sound, Rcf, Beyma, EV etc si nu neaparat in ordinea asta. De Ciare nu prea am auzit sa se fii folosit dar asta nu inseamna ca nu au difuzoare pretabile pentru domeniul Pro, din cate am vazut nu duc lipsa de asa ceva. M-am uitat peste http://www.diy-audio.ro si nu pot sa spun decat ca am ramas impresionat de informatia adunata acolo. Sunt niste proiecte facute din pasiune. Una peste alta am stabilit un buget de 1000 euro pentru difuzoare + 200 euro filtrele (mai mult nu cred) si un amplificator care sa scoata in evidenta boxele. Inca nu am stabilit un brand anume, am sa incerc sa ascult 2-3 modele inainte de a lua o decizie.Una peste alta vreau o pereche de boxe pretabile pentru toate genurile muzicale. Astept recomandari si pe partea de amplificare ! Toate cele bune Bogdan. PS: Se pare ca cei de la 18 Sound au cumparat pachet majoritar de la CIARE. Cele 2 firme urmand sa fuzioneze pentru a dezvolta piata de "mijloc". Trebuie sa tinem cont ca sunt printre putinele firme care mai fabrica difuzoare in Europa. Majoritatea Brand-urile au cam plecat spre tarile asiatice din cauza costurilor de productie. Cel putin sper ca nu fac ca altii care lipesc etichete cu "Asamblat in Italia" cand defapt toate piesele sunt facut in alte tari, dar incearca sa induca in eroare cumparatorul. Link spre comentariu
Dominicue Postat Ianuarie 8, 2016 Partajează Postat Ianuarie 8, 2016 Daca tot ai tras o ocheada pe DY-AUDIO mai mult ca sigur exista un proiect pe acolo care s-ar incadra in bugetul tau . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum