Vizitator Sharkky Postat Martie 8, 2007 Partajează Postat Martie 8, 2007 Salutare!Nu stiu daca am postat unde trebuie dar nu am gasit vreo sectiune cu probleme difuzoare sau ceva de genul ... Am si eu un woofer care a ramas intepenit.Da, exact, membrana a ramas intepenita pe cursa in exterior si nu mai revine la locul ei original. Magnetul pe spate se misca si el putin ...Nu stiu care ar fi problema, amplificatorul pe care a fost montat functioneaza perfect, nu a bagat curent pe el. Nu-mi pot inchipui de la ce a fost.Se poate sa fi fost de la frig? A stat in portbagaj, acum 2 saptamani (sambata spre duminica) cand a fost un ger de crapau si pietrele.Are cineva idee cum se poate remedia problema, care ar fi dezavanatajele repararii acestuia si eventual costurile aferente acestei operatiuni.Va multumesc! Link spre comentariu
neinvins Postat Martie 8, 2007 Partajează Postat Martie 8, 2007 nu inteleg .. se misca magnetul??? daca bagi curent in dif .. acesta se misca?incearca sa il cuplezi foarte rapid si apoi decuplezi la o baterie de 1,2V.apoi inverseaza polaritatile.are trebui sa faca o anumita cursa diful daca mai are bobina intacta .. Link spre comentariu
Vizitator Sharkky Postat Martie 8, 2007 Partajează Postat Martie 8, 2007 Da, se misca magnetul daca tii foarte bine de restul wooferului si incerci sa misti magnetul, dar se misca o idee, nu mult.Daca il cuplez pe amplificator nu se aude mai deloc si daca incerc sa dau putere mai mult pocneste si nu se misca deloc membrana. Link spre comentariu
exxu Postat Martie 8, 2007 Partajează Postat Martie 8, 2007 Este posibil ca, datorita suprasolicitarii, bobina sa fi iesit din intrefier si acum sta pe magnet.Incearca sa ridici cu mare grija tot ansamblul mobil si vezi daca intra la loc.Verifica si spiderul sa nu se fi rupt. Link spre comentariu
Vizitator Sharkky Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 Sa-l ridic si sa-l misc usor incercand sa vad daca intra la loc?Spiderul nu este rupt, am verificat. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 e dezlipit magnetule cam gata de el.... Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 Daca spui ca e scos afara atunci mai mult ca sigur i-ai semnal de fr f joasa si putere mare.Despre ce woofer e vb si in ce cutie l-ai folosit? Posibil ca de la frig sa se fi desprins magnetul, dar bobina sigur nu a iesit din cauza aia.Cat de mult se misca magnetul? Link spre comentariu
Vizitator Sharkky Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 E vorba de un tub de la JBL, CTX3000.Magnetul se misca foarte foarte putin, 1 mm sa zic dar nu mult, e aproape insesizabil.Diseara cand ajung acasa incerc sa-i misc membrana, adica sa o ridic sa incerc sa vad poate cade la loc? E posibil sa fi sarit bobina de la locul ei? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 descrie putin "se misca"Ce se misca? piesele polare? magnetul propriu-zis?Oricum e nasoala treaba. :toimonster: Bobina nu sare numai daca ii dai fr f joase la putere mare, sau o scoti tu cu mana afara. Nu sare afara de la ger. Link spre comentariu
Vizitator Sharkky Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 Cand am miscat, am miscat de magnet cu toata mana ... Cred ca magnetul se misca.E posibil sa fi primit frecvente joase, eu asa l-am cumparat. Link spre comentariu
Vizitator spanu Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 Faza e de destul de urata dupa cum zici tu sa dezlipt magnetul dar asta nu se dezlipeste el numai asa, a fost trantit mai mult ca sigur se mai poate face numai ca e cam mult de munca la el eventual da un mp Link spre comentariu
Nemesis Postat Martie 9, 2007 Partajează Postat Martie 9, 2007 Daca membrana e intepenita si se misca pisele polare ar trebui desfacut tot ca altfel nu vad ce ai mai putea face . Trebuie intepenit magnetul sau ma rog ce zici ca se misca acolo . La "intepenire" sa ai grija ca intrefierul (spatiul in care intra bobina ) sa aibe aceeasi marime pe toata circumferinta sa (adica piesa aia din interiorul bobinei sa fie cat mai bine centrata) . Acum cine stie , poate si bobina e afectata daca o fi fost strivita sau zgariata in contactul cu piesele polare ...dar poate ai noroc si a scapat "teafara" . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum