v67 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Vreau sa citesc(si sa reglez)umiditatea intr-o incinta este un proect mai mareș , vreau cu ajutorul dumneavoastra sa rezolv partea de AMC , inima automatizari ieste un mini PLC zelio il pot folosi si la vizualizarea unor parametri.As vrea sa folosesc 2 intrari analogige 0..10v 2 termometre (principiul psihrometrului) pentru vizualiza acest parametru (umiditate) Ce ma sfatuiti? Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Nu e mai simplu cu un arduino uno si un DHT22 + lcd ? Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Depinde ce umiditate e acolo si ce precizie se vrea. Sper ca nu e un depozit de copt banane sau facut salamuri. Sigur nu ar rezista un DHT.Eu as cauta ceva industrial cu iesire 0-10V sau 4-20mA (2-10V pe 500ohmi). Sau explica un pic cum lucreaza acest psihrometru. Ca e mult de citit. Mai ales de citit grafice. Zelio nu cred ca e asa de destept. Dar s-o mai fi dezvoltat de acum 10 ani cand l-am folosit ultima oara.LE: Ma refeream la uscat salamuri. Un procedeu cu control al umiditatii destul de complex. Link spre comentariu
v67 Postat Ianuarie 6, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Am ales zelio pentru ca l-am gasit ieftin, am invatat sa-l programez eu vreau sa construesc un incubator dar aici suntem la sectiunea AMCuri , cred ca e mai bine cu senzori 0 10 v sau 4 20ma , ce senzori sa folosesc ?am gasit ceva dar cu informatii putine este important si pretul , un higroscop industrial costa mai mult de cit pretul releului(plc zelio) daca el ar putea regla (cu sjutorul comparatoarelor analogice) temperatura, umiditatea,concentratia gazelor rezultate in urma eclozarii ar fi ok nu mai spun ca in cazul extinderii poate comunica cu PCul poate trimite mesaje (scada direct) ceas, fascinant nu?Mi -am pus intrebarea de ce nu s-a facut pina acum (sau nu cunosc) astfel de aplicatii? Psihrometru masoara umiditatea comparind valorile a doua traductoare de temperatura unul plasat in incinta altul in apropierea vasului cu apa conversia se face cu ajutorul unui tabel metoda pare sa fie ieftina dar greu de inteles ,...am aflat si eu de la prietenul gogu..... Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Daca nu vrei sa construiesti un incubator profesional(adica nu scoti mii de oua) merg niste tavi cu apa ,maresti suprafata de evaporare cu niste bureti bagati in tavi in ultimele zile.Gasesti explicatii cu gogu, eu am avut rezultate peste medie cu asa ceva dar construit home made din panouri izolante nu cutie simpla de plastic.Cel mai bine ia legatura cu colegul pop_ady ,el se ocupa cu incubatoare.parca facuse ceva reglare cu Pic-uri.Bineinteles ca si @ thunderer te poate ajuta cu softul(sa-l periez nitel: glumesc!).Nu merita sa folosesti zelio pt asa ceva dupa parerea mea,poate fi folosit la altele. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Sonda de RH: http://www.technoelectric-online.ro/cumpara/xh20p-2416253 O sonda pentru mediu comercial/industrial. Scumpa, dar te va tine. Cunosc firma, caci am lucrat acolo cu multi ani in urma. Si controller-ul (se programeaza de la butoane): http://www.technoelectric-online.ro/cumpara/xt121c-ohohu-2315843 Scump si asta, dar calitate functionala. Link spre comentariu
v67 Postat Ianuarie 7, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 thunderer multumesc pentru informatie stiu s-al programez ,fiind un produs industrial ,facut de o firma cunoscuta cred ca va da rezultate cu ani in urma am construit incubatoare cu piese din recuperari unele au mers altele nu prea de data aceasta as vrea sa fie ceva sigur . Atunci( 25 ani in urma) si informatia era o problema ,acum exista internetul prietenii de pe forum -sa fiti fericiti va doresc am citit cele scrise de pop_ady si voi lua legatura cu el .Pentru reglarea temperaturii ma gindeam la pt100 sau ntc10kb=3950(ramas de la un panou solar loleksibolek un controler construit de cineva (costs 700 lei) nu cred ca ar fi mai bun ca un mini plc voi folosi un frigider care nu depaseste 1m Link spre comentariu
loleksibolek Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Da,la 700 ron montajul merita sa folosesti zelio.Eu ma gandeam ca-l faci singur,ieseai mult mai ieftin. Spor la scos puisori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum