Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

psihrometru

v67

Postări Recomandate

Vreau sa citesc(si sa reglez)umiditatea intr-o incinta este un proect mai mareș , vreau cu ajutorul dumneavoastra sa rezolv partea de AMC ,  inima automatizari ieste un mini PLC zelio  il pot folosi si la vizualizarea unor parametri.As vrea sa folosesc  2 intrari analogige 0..10v  2 termometre (principiul psihrometrului) pentru vizualiza acest parametru (umiditate)   Ce ma sfatuiti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• v67

3

• loleksibolek

3

• Mircea

2

Top autori în acest subiect

Depinde ce umiditate e acolo si ce precizie se vrea. Sper ca nu e un depozit de copt banane sau facut salamuri. Sigur nu ar rezista un DHT.Eu as cauta ceva industrial cu iesire 0-10V sau 4-20mA (2-10V pe 500ohmi). Sau explica un pic cum lucreaza acest psihrometru. Ca e mult de citit. Mai ales de citit grafice. Zelio nu cred ca e asa de destept. Dar s-o mai fi dezvoltat de acum 10 ani cand l-am folosit ultima oara.LE: Ma refeream la uscat salamuri. Un procedeu cu control al umiditatii destul de complex.

Link spre comentariu

Am ales zelio pentru ca l-am gasit ieftin, am invatat sa-l programez  eu vreau sa construesc un incubator dar aici suntem la sectiunea AMCuri , cred ca e mai bine cu senzori 0  10 v   sau 4   20ma  , ce senzori sa folosesc ?am gasit ceva dar cu informatii putine   este important si pretul , un higroscop  industrial costa mai mult de cit pretul releului(plc zelio) daca el ar putea regla (cu sjutorul comparatoarelor analogice) temperatura, umiditatea,concentratia gazelor rezultate in urma eclozarii ar fi ok nu mai spun ca in cazul  extinderii poate comunica cu PCul poate trimite mesaje (scada direct) ceas, fascinant  nu?Mi -am pus intrebarea de ce nu s-a facut pina acum (sau nu cunosc) astfel de aplicatii?

Psihrometru masoara umiditatea comparind  valorile a doua traductoare de temperatura unul plasat in incinta altul in apropierea vasului cu apa conversia se face cu ajutorul unui tabel metoda pare sa fie ieftina dar greu de inteles ,...am aflat si eu de la prietenul gogu.....

Link spre comentariu

Daca nu vrei sa construiesti un incubator profesional(adica nu scoti mii de oua) merg niste tavi cu apa ,maresti suprafata de evaporare cu niste bureti bagati in tavi in ultimele zile.Gasesti explicatii cu gogu, eu am avut rezultate peste medie cu asa ceva dar construit home made din panouri izolante nu cutie simpla de plastic.Cel mai bine ia legatura cu colegul pop_ady ,el se ocupa cu incubatoare.parca facuse ceva reglare cu Pic-uri.Bineinteles ca si @ thunderer te poate ajuta cu softul(sa-l periez nitel: glumesc!).Nu merita sa folosesti zelio pt asa ceva dupa parerea mea,poate fi folosit la altele.

Link spre comentariu

thunderer   multumesc pentru informatie stiu s-al programez ,fiind un produs industrial ,facut de o firma cunoscuta  cred ca va da rezultate cu ani in urma am construit incubatoare cu piese din recuperari unele au mers altele nu prea de data aceasta as vrea sa fie ceva sigur  . Atunci( 25 ani in urma) si informatia era o problema ,acum exista internetul prietenii  de pe forum   -sa fiti fericiti va doresc am citit cele scrise de pop_ady si voi lua legatura cu el .Pentru reglarea temperaturii  ma gindeam la pt100  sau ntc10kb=3950(ramas de la un panou solar

loleksibolek un controler construit de cineva (costs 700 lei)  nu cred ca ar fi mai bun ca un  mini plc voi folosi un frigider  care nu depaseste 1m 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări