Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT CU AER CALD

kinderu56

Postări Recomandate

• 11 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

41

• kotezzyno

14

• niculae

10

• nickrvl

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ai vre-o schema ca nu gasesc unele piese... de cat sa fie... sau o lista cu piese?

Salut ce ai mai facut cu statia aia Gordak, ai reusit s-o faci sa mearga cu Atmega8?

Link spre comentariu

ok

Salut, mai folosesti statia care ai adaptat-o dupa schema Rusului? cat de stabila este? Am dat jos arhiva pusa de tine aici si as vrea sa ma apuc de treaba insa am vazut ca ai facut si varianta lui Xan77, ca veteran in aceste proiecte pe care mi-l recomanzi ca fiind cat mai stabil din ce ai facut/testat tu? Am un Gordak952A ( suflanta este cu termocupla k ) care as vrea sa devina digitala, este greu fara o temp afisata! Mai mult partea de suflanta m-ar interesa.

Multumesc anticipat.

Editat de niculae
Link spre comentariu

ce satatie am facut de la XAN este cea pentru letcon SOLOMON SI GORDAK si cea pentru cartuse JBC , pentru aer cald este aceasta care am postat arhiva si merge fara probleme de cand am realizato

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

ce satatie am facut de la XAN este cea pentru letcon SOLOMON SI GORDAK si cea pentru cartuse JBC , pentru aer cald este aceasta care am postat arhiva si merge fara probleme de cand am realizato

Salut, spune-mi te rog ai facut varianta cu smd ( eu as prefera varianta fara smd ) sau varianta fen2+moc? sau ai si un cablaj varianta normala? la un moment dat am vazut ca aveai ceva prob cu regulatorul de turatie, in final ai facut controlul turatiei cu LM317? Afisorul este cu anod comun?.

Ps, La varianta pt letcon facuta de XAN77 unde pot gasi codul pt encoder-ul folosit?

Multumesc.frumos!

Editat de niculae
Link spre comentariu

la aer cald am facut varianta cu smd iar pentru reglajul de turatie al motorului nu am facuto cu lm 317 si cu lm555 referitor la encoder

asta este

https://www.optimusdigital.ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=encoder&submit_search=

Multumesc frumos pt raspuns.

Din cauza smd-urilor care sunt destul de migaloase am sa fac versiunea de cablaj : varianta fen2+moc pt suflanta insa va trebui cumva pt aer sa adaptez cumva circuitul la 220v pt ca voi lasa pompa ei cu vibrator ( am facut comanda pt Suflanta cu turbina inclusa si am primit varianta normala, bine ca macar are 5 fire! ). Pt Letcon voi face cablajul cu piese normale a lui Xan77 la care voi pastra letconul gordak, crezi ca vor fi probleme? As mai avea inca o intrebare: Crezi ca voi putea programa Atmega cu o clona pikit2, ce program ar trebui sa folosesc?

Toate cele bune!

Link spre comentariu

pentru atmega nu ai cum sa folosesti pickit2 iti trebuie usbasp

nu ai ce problem sa fie decat acolo cu adaptare pompei pentru 220V

https://www.optimusdigital.ro/cautare?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=usbasp&submit_search=

Multumesc din nou!

Eu mai am un prog facut de colegii de pe elforum, schema ca info este aici: http://openprog.altervista.org/OP_eng.html

dar si asa nu stiu ce prog sa folosesc, Open Prog-ul nu stiu daca are posibilitatea de a scrie atmega8 ( in lista programatorului se regaseste printre multe si atmega8).

Toate cele bune!

Editat de niculae
Link spre comentariu

nu stiu de acel montaj din ce vad eu ca ar merge poate un alt coleg mai experimentat in programatoare sa te ajute eu folosesc usb asp cu PROGISP 1.72

Link spre comentariu

Cu Open Prog se poate programa Atmega8 doar cu adaptorul aferent, pe soclul de 28pini al adaptorului. Este un programator foarte bun si rapid, dupa parearea mea mai bun decat Pickit si decat multe alte programatoare.

Editat de peace
Link spre comentariu

Cu Open Prog se poate programa Atmega8 doar cu adaptorul aferent, pe soclul de 28pini al adaptorului. Este un programator foarte bun si rapid, dupa parearea mea mai bun decat Pickit si decat multe alte programatoare.

Bun si crezi ca ma poti ajuta cu pasii pe care ar trebui sa-i urmez pt a programa Atmega8 pt acest proiect? gen la ce optinue in opgui v0.10.0 ar trebui sa setez Atmega8 pe 8Mhz si de asemenea unde sa incarc hexul, mentionez ca am facut acest programator si am scris picuri cu el foarte ok insa Atmega nu am mai scris pana acum si nu as vrea sa-l balaresc!

Montajul fiind gata, pe loc ma mai tine doar programarea lui Atmega8.

Multumesc anticipat.

Editat de niculae
Link spre comentariu

eu personal nu am lucrat cu acest soft si programator am lucrat doar cu usb asp ca mi sa parut forte simplu poate alt coleg de forum sa lucreze cu acest program dac vrei vorbim pe MP si ne vedem si til programez cu usbasp

Link spre comentariu

Pentru a stabili fusebiti la 8mhz folosești un calculator fusebiti, încarci hexul scrii valorile pentru LOW și HI, iar apoi îl încarci în Atmega . Dacă vrei mai discutam în PM dacă nu te descurci.

Editat de peace
Link spre comentariu

in arhiva care am postato sunt si fuse biti nu trebuie calculator dar pentru a fi programt atmega cu usbasp cu alt programator nu am incercat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări