Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT CU AER CALD

kinderu56

Postări Recomandate

• Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

41

• kotezzyno

14

• niculae

10

• nickrvl

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

dar o schema mai simpla pentru o termoculpa tip K, mai simpla nu stii? Vreau sa imi arate temperatura de la pistolet........

P.S cred ca m-am decis.... rezistenta de la pistolet o bag direct la 220V si o inseriez cu un variator de 500W.

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

M-am uitat asa pe schema data te kinder dar..... nu ma pricep asa bine sa o citesc... sunt un novice, am luat de bun raspunsul lui kinder ca rezistenta pistoletului este la 220V   (si am zis gata ce simplu este)

P.S briobit daca te referi la topicul cu statia de lipit cu afisaj led, colegi de acolo spun ca nu este buna pentru mine, eu am sonda K si acolo schema foloseste DS daca nu ma insel.

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

P.S briobit daca te referi la topicul cu statia de lipit cu afisaj led, colegi de acolo spun ca nu este buna pentru mine, eu am sonda K si acolo schema foloseste DS daca nu ma insel.

Este alt topic cel in care ti-am spus ca se foloseste senzor digital DS, este un Termometru/Termostat Digital.

Cauta topicul colegului @briobit, acolo este o schema cu ICL7107 si afisaj LED, un amplificator de semnal cu LM358, care iti poate afisa/citi termocupla K.

Link spre comentariu

As fii rezolvat problema repede si simplu cu un multimetru, dar eu vreau ca afisarea temperaturi sa fie pe display digital gen aceala cu 7 segmente, din 3 cifre daca nu gresesc.

Link spre comentariu

Am si eu o statie Gordak 850 si rezistenta nu are termocupla si am facut reglajul temperatura/aer cu tigara ,si am pus cite un punctulet cu oja alba pe cele 2 potentiometre si am lipit citeva mii de piese smd ,oare am gresit?

Link spre comentariu

Bine inteles ca nu ai gresit dar.... unii sunt mai simandicosi... asa ca mine :) si au fixul ala sa vada iei temperatura

Editat de kotezzyno
Link spre comentariu

Acu depinde cum vezi treaba,eu zic ca e o scula, tre sa ma crezi ca puteam sa fac statia si pom de craciun cu sde senzori ,si ma ajuta la ceva?

Link spre comentariu

daca vei sa  o realizezi eu iti pun la dispozitie toata documentatiea dupa care am facuto eu si functioneaza ok

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări