peace Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 in arhiva care am postato sunt si fuse biti nu trebuie calculator dar pentru a fi programt atmega cu usbasp cu alt programator nu am incercat Nu m-am uitat în arhiva.Apropo ce pompa de aer ai folosit? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 18, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2017 http://www.fajnestroje.cz/product/motory/motorek-bosch---1609202611---horkovzdusn/29898 Link spre comentariu
peace Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 O aveai, sau ai gasit-o pe la noi la vanzare? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 19, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2017 (editat) exista si la noi eu o avea am lucrat la bosch vezi ca exista doua variante una cu turbina grosa 8mm,mai mare pe inaltime si una cu turbina mai subtire 4mm se gaseste si in cele verzi gen PHG VERDE SCULE HOBI GHG ALBASTE SCULE PROFI http://www.atelierultau.ro/piese-de-schimb/advanced_search_result.php?keywords=ghg Motor de curent continuu 115-240v Bosch 16092026111609202611 76,77 Lei Editat Aprilie 19, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 19, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2017 daca e posibil poate muta un admin topicul ca proiecte complexe ? Link spre comentariu
Vizitator Adrian2017 Postat Aprilie 21, 2017 Partajează Postat Aprilie 21, 2017 https://youtu.be/j-0SdrnFm6Q https://youtu.be/PSC3ASeTU8o Ce parere aveti de aceasta abordare? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 21, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2017 da ar fi ok dar ewzistenta aicia functioneaza continu (durata de viata scazuta) iar in varsiune de statie de aer cald functioneaza in ipulsuri Link spre comentariu
niculae Postat Aprilie 21, 2017 Partajează Postat Aprilie 21, 2017 Am reusit sa realizez partea de statie facuta de Xan77pt letcon, am reusit sa programez si Atmega8 cu programatorul OpenProg, ce nu sunt impacat este ca daca te uiti atent la afisaj acesta palpaie usor, cei drept nu am folosit afisorul albastru ci unul verde cu rezistentele de 470r fata de cele folosite de Xan7, vreo idee mai trebuie ceva filtraj? in alta ordine de ideei ce tip/model de Buzzer ar trebui sa folosesc, am folosit pt test doua trei buzzere care sunt pe placile de baza la pc, baiul este ca acestea nu suna ci doar pacane! Acum lucrez si la varianta de statie pt suflanta, cea pe care a facut-o kinderu56 dupa rusnac insa, am ales varianta de cablaj fen2+moc, pt ca nu-mi plac smd-urile. La partea de aer intentionez sa pastrez pompa cu vibratii!. Toate cele bune tuturor! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 21, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2017 (editat) buzeer activ https://www.optimusdigital.ro/audio-buzzere/633-buzzer-activ-de-5-v.html si la mine palpaie usor de tot doar daca ma uit de la distanta si din anumite poziti dar insesizabil al meu este rosu Editat Aprilie 21, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
niculae Postat Aprilie 22, 2017 Partajează Postat Aprilie 22, 2017 buzeer activ https://www.optimusdigital.ro/audio-buzzere/633-buzzer-activ-de-5-v.html si la mine palpaie usor de tot doar daca ma uit de la distanta si din anumite poziti dar insesizabil al meu este rosu Merci pt buzzer. Link spre comentariu
niculae Postat Aprilie 23, 2017 Partajează Postat Aprilie 23, 2017 (editat) buzeer activ https://www.optimusdigital.ro/audio-buzzere/633-buzzer-activ-de-5-v.html si la mine palpaie usor de tot doar daca ma uit de la distanta si din anumite poziti dar insesizabil al meu este rosu Salut, Am si eu cateva intrebari la tine: 1- La schema rusului, ai avut probleme de compatibilitate display/digiti? ( desi am respectat schema verificat schema si cablajul a trebuit sa inversez dg1 cu dg3 ) 2- Nu m-am prins ce face pinul 3 de la cupla j3, de asemenea vad ca din pinul 28 de la Atmega comanda vt1, cumva in functie de temp setata regleaza si debitul de aer? 3- Este posibil ca cele trei setari de temp memorate, 250, 300 respectiv 350 sa le pot modifica cu alte valori? sa zicem 200, 250, 300. 4- Ce diode ai pus la vd6,vd7? eu am pus 1n4007 sunt ok? dar vd5? eu am pus ceva la 3A/1000v dar este cam babana! 5- Pt tensiunile 5v si 14v ai folosit alim separata sau ai alimentat 5v separat si 14v i-ai facut din 26v cu un stab? Momentan am testat montajul la rece( sper sa am timp sa-l bag si in cutia statiei pana la finele sapt ), fara partea de putere. Am incalzit termocupla la aragaz pt test, orice indiciu legat de calibrare mi-ar fi bine venit! As putea spre exemplu sa cobor din semireglabil temp indicata de afisaj pana corespunde cu cea indicata de multimetru la rece , de ex sa zicem ca in camera temp este de 30C ? Legat de setarile Fuse bits, poti arunca o privire la attache sa-mi spui daca fuse sunt ok? Multumesc Editat Aprilie 23, 2017 de niculae Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 24, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2017 parca am inversat digiti intre ei , pinul 28 citeste potentimetru si lm 317 si la turatie minima opreste suflanta de tot ,temperaturile nu am cum sa le modific ca nu am codul sursa si si daca il gasesc nu stiu unde sa umblu sa il modific ,diodele am pus tot de 3A nu ma deramjeaza volumul,am folosit un traf de 20V si am coborat defa colo la 5V ,da normal ca poti regla din semireglabil ca dai este montat de rus daca vrei iti dau o schema data tot de un coleg da aicia de pe forum cu pic 12f683 cu PWM reglabil eu inca nu am testato Link spre comentariu
niculae Postat Aprilie 24, 2017 Partajează Postat Aprilie 24, 2017 (editat) parca am inversat digiti intre ei , pinul 28 citeste potentimetru si lm 317 si la turatie minima opreste suflanta de tot ,temperaturile nu am cum sa le modific ca nu am codul sursa si si daca il gasesc nu stiu unde sa umblu sa il modific ,diodele am pus tot de 3A nu ma deramjeaza volumul,am folosit un traf de 20V si am coborat defa colo la 5V ,da normal ca poti regla din semireglabil ca dai este montat de rus daca vrei iti dau o schema data tot de un coleg da aicia de pe forum cu pic 12f683 cu PWM reglabil eu inca nu am testato Multumesc de info, referitor la temperaturi, nu m-am referit la a modifica softul, doar am intrebat credeam ca ai testat. Din pacate fac o mica pauza pt ca trebuie sa cumpar rezistenta pt suflanta ( suflanta mea nu avea termocupla k fiind Gordak 952A, si am cumparat o suflanta noua cu termocupla, numai ca nemernicul de la magazin a zis ca este la 220v eu taune nu am masurat sa vad ca are 40r in loc de 80r si sa busit. Daca stiam asa cumparam suflanta cu motor inclus! ) Ai idee suflanta cu motor inclus rezistenta este la 220v? motorul la cat se alimenteaza? In alta ordine de idei, as vrea sa pastrez pompa vibrator, cum as putea sa o comand folosind partea de comanda cu lm317 ( ca tot este facuta pe pcb ) oare as putea comanda un optotriac si un triac cu tensiunea variabila data de lm317? stiu ca optotriacul deschide si inchide triacul dar nu-l face sa varieze, poate nu stiu eu bine! Te-ai uitat la attache-ul pus, FUSE sunt ok? Pana la urma pinul 3 de la cupla J3 ce face? Multumesc. Editat Aprilie 24, 2017 de niculae Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 25, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2017 (editat) https://www.slideshare.net/tarzan1a/hakko-936-gorsak-952-diy-analog-soldering-station-schematic tot din acelasi motiv nu am eles nici eu partea de aer cu vibrator pentru ca ma complicam prea mult cu comanda pentru ea dar poate te ispiri din schema originala 3 de la j3 daca il dai la masa opreste incalzire rezistentei de la suflanta motoru este la 12v0.3A nu sunt ok fuse astia sunt ok Editat Aprilie 25, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
bandutoiu Postat Februarie 26, 2019 Partajează Postat Februarie 26, 2019 Statie facuta de Xan77pt letcon cum ai facut compensarea soft pentru letcon ,cum ai facut intrarea in programare sa arate temperatura camerei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum