Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eroare cod 28 centrala Immergas

Vizitator cata82

Postări Recomandate

Vizitator cata82

Multumesc pentru raspunsul dat Fulgerik. Compresor nu am gabilungu66.Intrebarea mea este: e vreo problema daca dezactivez aceasta protectie terfila, din meniul centralei, asa cum mi-a specificat tehnicianul ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• loleksibolek

3

• PINTI

1

• Eusebiu Angelescu

1

• gabilungu66

1

Multumesc pentru raspunsul dat Fulgerik.Compresor nu am gabilungu66.Intrebarea mea este: e vreo problema daca dezactivez aceasta protectie terfila, din meniul centralei, asa cum mi-a specificat tehnicianul ?

Nu-ti recomand sa faci acesta operatiune pentru ca in cazul in care ai avea pierderi de apa pe circuitul de incalzire sau apa calda centrala o sa mearga cu prea putina apa si temperatura mare si o sa-i cam reduci randamentul prin formarea depunerilor de calcar .

Pe de alta parte daca tehnicianul de la firma de service ( in garantie ) ti-a recomandat sa dezactivezi acea protectie ............atunci sunt 2 ipoteze 1: ori este un tampit care habar nu are ce face : 2 : ori este rau intentionat punandu-te sa dezactivezi protectia , ca mai apoi cand o sa ai probleme cu din cauza depunerilor de calcar sa-ti spuna ca depunerile de calcar nu sunt acoperite de garantie si sa-ti goleasca buzunarele .

Link spre comentariu

Intrebarea mea este: e vreo problema daca dezactivez aceasta protectie terfila, din meniul centralei, asa cum mi-a specificat tehnicianul ?

Chiar daca pe moment nu e nici o problema,ca orice protectie,poate fi anulata.Insa dupa cum spuneai,centrala are doar 4 luni de exploatare.Parerea mea e sa chemi acel istet care ti-a recomandat anularea(in loc sa vina si sa constate daca nu sunt si alte probleme),s-o faca cu manuta lui si sa stipuleze in acte ce a facut.In felul asta la o viitoare interventie,acesta nu va fi un motiv de pierdere garantie,sau discutii inutile pana ii vei convinge ca la sfatul lor a fost facuta modificarea.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator Eugen6000
La 08.01.2016 la 10:42, Fulgerik a spus:

Scurgerea de apa in circuitul de ACM se poate verifica mult mai simplu verificand temperatura tevii de iesire ACM din centrala. Verificarea se face cu mana si dupa o pauza de folosire a apei calde de cateva ore.

Teava trebuie sa aiba temperatura ambianta, daca este calda atunci avem o mica scurgere de apa in instalatie si avem o circulatie de apa in schimbatorul bitermic al centralei. Scurgerea poate fi foarte mica  dar suficienta ca sa incalzeasca zona in care este senzorul de tempereatura pentru apa calda. 

Dar, de obicei, aceasta alarma poate fi declansata si accidental prin deschiderea si inchiderea pentru scurt timp a unui robinet din instalatia de apa calda a locuintei. Daca timpul de deschidere este scurt centrala nu apuca sa comute in regim de ACM dar, pentru ca este cu schimbator bitermic, o mica parte din apa din schimbator curge spre iesirea din centrala si ajunge in zona senzorului termic de ACM si va rezulta o alarma. Alarma se declanseaza pe cresterea temperaturii in zona senzorului atunci cand nu se lucreaza in regim de ACM.

Adica centrala asta nu poate functiona pe acm si incalzire in acelas timp? Ca asta inteleg eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări