Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stoc componente incepator

Vizitator costeabc

Postări Recomandate

Pai cand vine vorba despre unele componente mai multe magazine nu le au pe stoc poate din cauza ca nu sunt cumparate prea des.Mie acuma nu demult mi s-a stricat un aparat electronic iar piesa defecta a trebuit sa o comand de peste hotare.Lasa ca ai timp sa le comanzi si sa finalizezi proiectul dar acum cred mult mai importanta este sesiunea.Deci  mult succes!

Link spre comentariu

Daca asa s-a intamplat.Dar mai bine ati incerca sa-l ajutati pe baiatul care a deschis acest topic doar vedeti ca se confrunta cu unele probleme,lasati citatele mele in truda lor.

Se pare ca nici macar nu ai inteles de ce am pus citatul acela.Imaginea cu bobinele nu poate fi descarcata.Aici http://www.micrometals.com/pcparts/pc_l.pdf sant prezentate miezurile, exista la pag 5-14 Al la fiecare miez si astfel se poate calcula nr de spire. L = N patrat x Al
Link spre comentariu

Daca este legat de modul cum m-am exprimat sa o lasam balta si asa a fost acuma nu demult o cearta pe aceasta tema.Pana la urma am transformat acest topic intr-un ghiveci si cred ca ar fi mai bine ca un moderator sa faca curatenie si sa lase numai postarile care au cat de cat legatura cu titlul topicului.

Link spre comentariu

Am recuperat osciloscopul. Este un C1-94, mere pana la 10MHz. Poza este atasata. Functioneaza. Are si sonda (nu cine stie ce, e lipita cu scoci, dar te poti folosi de ea). La mine sta degeaba de vreo 4 ani (de cand mi-am luat altul), deci ar fi cazul sa-l foloseasca cineva. Este destul de vechi, il am eu cam din 2005 - si nu era nou. Este posibil sa ai si probleme cu el, dar gasesti scheme. Posibil sa fie problemele clasice cu electroliticii. Asta este, altul n-am de dat.

Te rog sa-mi spui cam de ce parte a electronicii vrei sa te apuci, sa vad daca mai pot sa-ti pun si altceva util in colet. Nu stiu cand voi ajunge la Cluj, teoretic ar fi trebuit sa ajung la Emerson saptamana viitoare, dar depinde de vreme.

O seara buna.

P.S. Transformatoare nu am (de dat).La bobinute si chestii de radioamatori.... mai discutam. Lampi mai exista, numai sa spui de care vrei ca sa apuc sa le verific pe catometru, sa nu-ti dau niste gioarse. Ca ma injuri dupa aia si-ti piere cheful de electronica. Lampi de putere nu pot sa verific (catometrul meu nu stie de GU81, GU50, GU29 si alte minuni).

Alt PS: nu este cazul de revansa. Dupa cum am spus, la mine ocupa locul degeaba. Deci ma bucur pentru faptul ca cineva ma ajuta sa fac liber un spatiu.

Si inca un PS - Ultimul : HAM spirit.

post-175041-0-46053200-1453049700_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator costeabc

Pai cel mai mult m-am ocupat cu amplificatoare audio pana acum. Momentan lucrez la sursa de tensiune mentionata mai sus. Pana ce termin cu asta nu cred ca are rost sa ma apuc de altceva. In rest ma pasioneaza automatizarile, senzorii si microcontroloarele. Ma pasioneaza astea pentru ca altceva nu am incercat. De radio voi incerca sa ma apuc dupa ce mai prind putina experienta. La facultate nu am studiat asa ceva si nici eu nu am avut tangenta cu campul asta asa ca mi-a fost putin cam frica sa ma avant in el. Ramane totusi o chestie pentru viitorul apropiat.

In mare parte vreau sa explorez tot ce e de explorat inainte de a lua o decizie. Partea radio ar trebui sa fie interesanta totusi. Imi amintesc ca undeva prin liceu, aveam un profesor radioamator care ne mai prezenta uneori echipamentul lui. Eram putin asa, cu gura cascata majoritatea, chiar daca nu prea stiam la ce ii folosesc toate.

PS: Apropo de Audio Amps, nu am folosit niciodata lampi si nu stiu exact principiul de functionare al sistemului. Deci pana nu ma documentez putin nu as sti sa le folosesc. In cazul in care iti sunt de folos, pastreaza-le. Daca nu, as putea incerca sa experimentez cu asa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator costeabc

Am citit-o aseara. O poveste foarte interesanta. Eu in loc de un kit radio am avut ocazia sa ma joc cu piese auto mai mult. Ulterior a aparut primul PC. Un Pentium 2 adus din Germania. Cam asa a inceput pasiunea mea spre informatica si electronica.

Link spre comentariu

Eu cand eram pustan mai desfaceam(chiar spargeam) aparate radio si de buzunar dar si 2 pick-up-uri dintre care unul era  radio cu  pickup Traviata ce receptiona la posturi cat in luna si in stele.La fel procedam si cu jucariile teleghidate ce mi le cumparau parintii dar nu stiam ca la acea vreme se tineau si multe cercuri de electronica(s-a putut citi si despre asa ceva in povestioara cu radio) caci atunci faceam tot posibilul sa particip si eu la asa ceva.Am sperat ca voi studia electronica la scoala dar nu a fost sa fie(am scris deja despre asta mai detaliat chiar in acest topic).Dar cand mai intalnesc aici  sau in alte parti din acestia ca si tine  sunt pe cat de invidios pe atata de bucuros.Parca ai precizat ca de azi vei incepe examenele.Multa bafta! :freaza:

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator costeabc

@cipri_mury: Nu am plecat nicaieri, chiar daca nu am fost activ in ultima vreme. :p Gata sesiunea! Unele bune, altele rele, dar asta e, recuperam incet incet.

Apropo de intrebarea mea de acum ceva vreme, legata de magazine de electronica din Cluj-Napoca. Un profesor mi-a recomandat Microelectronica, un magazin undeva intre Iulius Mall si Interservisan. Am luat cateva piese la un pret decent si personalul mi-a fost de mare ajutor. Prin asta nu incerc sa fac reclama, dar mai citisem un post unde cineva intreba acelasi lucru(magazine de electronica din Cluj), asa ca poate fi si asta o informatie utila pentru localnici.

Link spre comentariu

Pai este de inteles din moment ce ai fost in sesiune.Lasa ca daca iti dai silinta faci fata.La o facultate tehnica se zice ca primii 7 ani sunt grei pana ajungi in anul 3.Cat despre magazinele de electronica asta n-ar trebui sa fie o problema din moment ce  locuiesti in ditamai orasul. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări